INTERNATIONAL  »  STEAUA - AJAX  »  AJAX - STEAUA, 14 FEBRUARIE, ORA 20:00, ÎN DIRECT PE DIGISPORT1 ŞI DOLCESPORT1, LIVETEXT PE GSP.RO

Istericii Europei » Steaua plăteşte şi la turul cu Ajax metehnele din ultimii 3 ani din Europa League

Tănase a fost unul dintre cei şapte eliminaţi ai Stelei din ultimele trei sezoane în Europa League.
Tănase a fost unul dintre cei şapte eliminaţi ai Stelei din ultimele trei sezoane în Europa League.

Articol de - Publicat sambata, 09 februarie 2013 00:00 / Actualizat vineri, 08 februarie 2013 19:36

Într-un clasament realizat de UEFA al celor mai indisciplinate echipe, Steaua e a doua, după Sporting Lisabona, cu nu mai puţin de 7 roşii în 26 de jocuri.

Steaua nu-l va avea la turul cu Ajax pe cel mai în formă fotbalist al ei din meciurile amicale: pe Cristi Tănase. Motivul e cartonaşul roşu încasat la Copenhaga, în ultimul meci al grupei. Eliminarea face parte dintr-un şir lung de eliminări pe care trupa din Ghencea le-a suferit în ultimii ani în meciurile internaţionale.

De fapt, în ultimul clasament anunţat de UEFA în privinţa celor mai indisciplinate echipe care au jucat vreodată în noul format al competiţiei, început în 2009, Steaua e pe locul 2. Roş-albaştrii au la activ nu mai puţin de 7 cartonaşe roşii în 26 de meciuri, doar Sporting avînd mai multe eliminări, 8, dar în 37 de partide.

Mai mult, Steaua deţine un record în privinţa numărului de eliminări suportate de o echipă într-un meci de Europa League. În partida din sezonul trecut, de la Haifa, cu Maccabi, steliştii au avut doi jucători care au văzut "roşu": bulgarul Iliev şi Eric Bicfalvi.

Încă două eliminări în "preliminarii"
Meciurile luate în calcul de UEFA sînt doar cele începînd din faza grupelor. Steaua a disputat în perioada 2009-2012 nu mai puţin de 14 jocuri şi în tururile preliminare. Şi aici, a avut parte de două eliminări: prima a fost cea a lui Kapetanos, în meciul Steaua - Ujpest 2-0, iar a doua chiar în acest sezon, la Steaua - Spartak Trnava 0-1, cînd Tănase a încasat cartonaş roşu.

În Liga 1, Steaua e cuminte
Modul în care trupa din Ghencea s-a comportat în jocurile din Europa contrastează puternic cu cel de la jocurile din propriul campionat. În actualul sezon, din care s-au jucat deja 19 etape, Steaua a încasat doar două cartonaşe roşii şi 41 galbene. Gruparea roş-albastră e abia pe locul 15 în clasamentul indisciplinei, doar Astra, Vaslui şi Ceahlăul fiind echipe mai puţin sancţionate. Primele 3 locuri sînt ocupate de U Cluj (9 eliminări), Chiajna (6) şi Rapid (5).

4 cartonaşe roşii a încasat Steaua într-un singur sezon de Europa League, în 2011-2012, fiind deţinătoarea recordului în privinţa echipei care a primit cele mai multe eliminări într-o singură campanie

Topul celor mai nervoase echipe
Echipa Cartonaşe roşii

1. Sporting Lisabona 8
2-3. Steaua 7
AEK Atena 7
4-5. Hapoel Tel Aviv 6
Fulham 5

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (20)
ovi81ugw
ovi81ugw  •  09 Februarie 2013, 23:52

aha ...deci tanase nu joaca pentru ca a luat kapetanos rosu acum 3 ani...proasta pl a fost la cwru lu mata...cum poti sa spui ca plateste metehnele din ultimii 3 ani?

tigruzzu
tigruzzu  •  09 Februarie 2013, 17:57

”În Liga 1, Steaua e cuminte” - - Ei, aș! Arbitrii sunt trimiși ”cu temă”... atât!

alpha.dog
alpha.dog  •  09 Februarie 2013, 12:36
Postat de claudiub_80 pe 09 Februarie 2013, 11:40

ce titlu ai ba ziaristule de 2 bani:)))))))))))))))apucate de masturbare:))))

Ce gluma de l@bar:)))

Vezi toate comentariile (20)
Comentează