INTERNATIONAL  »  STEAUA - AJAX  »  STEAUA - AJAX 2-0, 4-2 D. PEN.

VIDEO ŞI FOTO Talismanul de 10 ani » Cum l-a impresionat pe Gigi Becali un junior al Stelei prezent la meci

La Palat, Gigi Becali și Marius Ciobanu au încercat să repete împreună gestul de joi seara al puștiului, surprins de camerele televiziunii în momentele penalty-urilor +3   FOTO
La Palat, Gigi Becali și Marius Ciobanu au încercat să repete împreună gestul de joi seara al puștiului, surprins de camerele televiziunii în momentele penalty-urilor

Articol de , , - Publicat sambata, 23 februarie 2013 00:00 / Actualizat sambata, 23 februarie 2013 01:15

Însoţit de mama sa, băiatul l-a vizitat ieri dimineaţă pe Gigi Becali la Palat, unde a primit cadou o icoană şi crucea pe care patronul Stelei a purtat-o la gît în timpul meciului cu Ajax, plus o invitaţie pe viaţă în loja oficială. Marius e copilul căruia, anul trecut, observatorul Gheorghe Nedelescu i-a smuls de pe gard un banner inofensiv la partida cu FC Vaslui.

Tensiunea atinge cote paroxistice. Stadionul e un vulcan, urmează loviturile de la 11 m care pot duce trupa lui Reghe în "optimi". Pe micile ecrane apare imaginea unui puşti cu mîinile împreunate în dreptul pieptului, cu ochii închişi. Se roagă în tribună pentru victoria Stelei înainte să înceapă supliciul de la punctul cu var. În cadrul următor e o femeie într-o postură similară.

"Cum să cîştige Ajax cînd se roagă şi copiii?!"
"Ştiţi cînd mi-am dat seama că ne vom califica? Am avut mari emoţii şi după 120 de minute m-am dus în lojă. N-am vrut să mai stau pe stadion şi am vrut să plec în maşină. Nu mai am 30 de ani, nu mai am putere să mă uit. Şi cînd trag cu ochiul la televizor în lojă, văd o femeie care se închina. Cînd, pac, iar un copil de 10-12 ani se ruga cu ochii închişi la Dumnezeu. Am zis, gata, nu mă duc în maşină, nu mai am nici o emoţie! Dacă am ajuns pînă aici şi copiii ăştia se rugau, cum putea să cîştige Ajax?". E declaraţia pe care Gigi Becali a dat-o imediat după triumful de joi seara. Click aici pentru rezumatul VIDEO!

Bruscat de Nedelescu, în 2012
Băiatul se numeşte Marius Ciobanu, are 10 ani, e atacant la juniorii Stelei şi locuieşte în Militari. Iar femeia e mama lui, Monica, cea care ani de zile a ţinut unicul magazin oficial al clubului, pe Brezoianu.

Copilul nu e la primul episod cînd devine eroul tribunelor roş-albastre. În aprilie 2012, la partida de acasă cu Vasluiul (0-1), a afişat un banner pe care scria "Vreau şi eu ceva: Steaua campioană". Iar la intervenţia brutală a jandarmilor şi a observatorului Gheorghe Nedelescu, mesajul a fost luat de pe gard, gest care l-a făcut pe Marius să izbucnească în plîns.

"Imaginile astea vor rămîne în istorie"
Ieri, însoţit de mama lui, puştiul l-a vizitat pe Gigi Becali la Palat, unde i-a explicat patronului Stelei că, în momentele de tensiune ale partidei, spunea în gînd "Tatăl nostru". Monica Ciobanu: "Marius a rămas impresionat. Nu i-a venit să creadă că vorbeşte cu domnul Becali, mai ales după ce i-a spus că e talismanul Stelei. Acum nu mai vorbeşte cu nimeni, nici nu ne mai bagă în seamă! :-) Vineri dimineaţă s-a culcat tîrziu de tot. Am înţeles de la domnul Becali că a încercat să ne găsească şi după meci, dar n-a reuşit. Marius a primit o icoană şi crucea pe care a purtat-o la meci domnul Becali. El ne-a zis mereu că Steaua se va califica şi nimeni nu-l credea. Oricum, imaginile astea cu el vor rămîne în istorie şi peste ani îşi va aduce aminte de momentele fabuloase petrecute la meciul cu Ajax"

"Noi am plecat tîrziu de la stadion şi-am primit sute de telefoane imediat după penaltyuri că ne-au arătat la televizor, dar mai ales după meci sunau telefoanele în nebunie, cînd a vorbit Gigi Becali despre noi" (Monica Ciobanu, mama lui Marius)

"Am ajuns acasă. Sînt rupt, obosit, dar fericit, fericit, fericit! Steaua mea e magică, e unică, e viaţa şi inima mea! Steaua e totul pentru mine! Ce am trăit în noaptea asta nu am trăit niciodată! Mulţumesc Steaua! Te iubesc de nu mai pot!" (Mesajul postat de Marius pe facebook după meci)

Steaua - Chelsea din optimile Europa League se va juca pe 7 martie la Bucureşti şi o săptămînă mai tîrziu la Londra.


Vezi şi: 
FOTO Băieţi ascultători ;) » Au revăzut scenariul cu Valencia şi l-au pus în scenă. 5 asemănări cu meciul din 2005

FOTO "Loco Lato" » Cum sărbătoreşte golurile: "Lunetistul", "Rinocerul", "Stripperul", "Ochelaristul" :D
FOTO Mesaj emoţionant al lui Neşu pentru eroul Stelei din meciul cu Ajax

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (26)
adi-das
adi-das  •  23 Februarie 2013, 15:52

:)) foarte amuzant. D-ale carnavalului.

opelcorsa
opelcorsa  •  23 Februarie 2013, 14:31

Saracul copil, in loc sa isi vada de treaba lui de copil, a fost aruncat de maica-sa in prim-planul manelist al mediei lui Becali. Ce i trebuie lui loc la VIP ? care copil de 10 ani ar alege asta in loc sa stea cu colegii si prietenii lui ? Pe copil nu il intereseaza, maica-sa e de vina, ea a dorit sa fie in centrul atentiei. Si cum prietenii ei de la Gazeta au contribuit din plin, cred ca se stie ca la orice meci camerele sunt pe ei doi, i s-a implinit dorinta. Daca avea capul pe umeri, maica-sa putea sa ii spuna lui Becali ca mult mai fericit era copilul daca statea cu copilul la Academia Steaua, cu colegii lui care au fost nevoiti sa plece din clubul pe care il iubeau la fel de mult.

qzoom
qzoom  •  23 Februarie 2013, 13:12

Unde putea sa mearga un copil, pe care il cheama CIOBANU ?La palat,nu :)))

Vezi toate comentariile (26)
Comentează