INTERNATIONAL  »  STEAUA - CHELSEA  »  STEAUA - CHELSEA 1-0

Am cucerit Europa şi-n tribune! » Steaua - Chelsea a fost urmărit de cei mai mulţi suporteri dintre meciurile din optimile Europa League

Arena Națională a arătat superb joi seară. +1   FOTO
Arena Națională a arătat superb joi seară.

Articol de , - Publicat sambata, 09 martie 2013 00:00 / Actualizat sambata, 09 martie 2013 01:10

Suporterii stelişti au umplut Arena Naţională pînă la refuz la meciul cu deţinătoarea Ligii, Chelsea, şi continuă să conducă în clasamentul audienţelor de pe stadioane.

"Am asigurări că vor fi pe stadion peste 55.000 de oameni", declara înaintea partidei managerul general al Stelei, Mihai Stoica. Şi a fost aproape să se întîmple asta! Peste 53.000 de oameni au fost în tribunele Arenei Naţionale, chiar dacă Jandarmeria şi oficialii stelişti au refuzat să comunice cifra exactă a spectatorilor. Pe locurile destinate persoanelor cu handicap s-au aflat mii de persoane care se înghesuiau să vadă cît mai bine meciul.

Mai mult, la ultimul nivel al stadionului, pe ultimele rînduri erau alte sute de fani ce stăteau chiar şi trei pe-un loc. "Cîţi oameni sînt pe stadion? N-aş putea să spun, mai bine întrebaţi-l pe domnul Argăseală, dumnealui ştie mai bine", a reacţionat Georgian Enache, purtătorul de cuvînt al Jandarmeriei, atunci cînd a fost întrebat de numărul spectatorilor.

Mai mult de 53.000 cu Chelsea?
Paul Zaharia, ofiţerul de presă al Federaţiei Române de Fotbal şi corespondentul UEFA la Bucureşti, a precizat la finalul jocului că la meci au asistat oficial 50.051 de fani, exact ca la meciul din sezonul trecut cu AEK Larnaca! Regulamentul UEFA îi obligă pe organizatori ca la meciurile internaţionale să lase 10% dintre locuri libere din cele disponibile.

Pentru a nu risca o amendă drastică din partea forului continental, steliştii au anunţat cifra de 50.051 de spectactori, care, adunată cu 5.560, locurile ce trebuiau să rămînă libere, dau exact numărul de locuri disponibile ale stadionului: 55.611.

Pe pozele realizate de fotoreporterii Gazetei la meci, se poate vedea însă clar că mii de persoane stăteau în picioare în timpul meciului, chiar şi în zonele unde acest lucru era interzis.

Steaua - cinci meciuri în top 10
După numărul spectatorilor de joi seară, Steaua a reuşit un record incredibil pentru o echipă în actuala ediţie în Europa League! Steaua - Chelsea, la care au asistat 53.000 de spectatori, se înscrie pe primul loc în actualul sezon al competiţiei, urmat de jocul de pe Amsterdam ArenA al Stelei şi partidele cu FC Copenhaga şi Stuttgart de la Bucureşti.

Pe ultimul loc în top 5 se înscrie partida Fenerbahce - Marseille, joc la care au asistat 47.000 de fani. De precizat că în top 10 al meciurilor din acest sezon, Steaua prinde patru locuri cu meciuri jucate pe Arena Naţională, plus unul din deplasare, cel cu Ajax din manşa tur a "16-imilor".

În schimb, în top 15 al meciurilor din Liga Campionilor, nici un meci al lui Chelsea nu apare, jocul cu cea mai mare audienţă din Champions League fiind AC Milan - Barcelona, 79.532.

562614-cifre-audienta-steaua.jpg

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (41)
manu71
manu71  •  10 Martie 2013, 11:33

Eu ii inteleg pe fanii echipelor Rapid,Dinamo,Craiova,Cfr,etc au o suparare in suflet,echipele lor sunt mediocre,fara rezultate europene,fara rezultate in acest campionat,cum sa nu fie frustrati si sa-si verse frustrare,cand toata mass-media se raporteaza doar la Steaua,plus ca echipele lor sunt echipe de cartier(Dinamo,Rapid) sau oras(craiova,Timisoara,etc),pe cand Steaua este echipa Romaniei(iubita in toata tara,cu fani la antrenamente in cantonamentele din strainatate,cu fani pe stadioanele europei ),ambasadorul fotbalistic,datorita Stelei si punctajului ei in decursul timpului si-au permis si alte echipe sa joace direct in LC-lor.Sa te supere si statistica spectatorilor e chiar de ras.

iptdorin
iptdorin  •  10 Martie 2013, 00:38
Postat de ovi81ugw pe 09 Martie 2013, 17:32

ati uitat de 5% pentru oaspeti...2800 locuri...au fost probabil 2mii si ceva de scaune libere...se vede foarte bine si in foto de mai sus...deci argaseala trebuia sa declare undeva la 48000 sa nu mai vb de invitatii...normal se declara platitorii de bilete... mai scrieti mult si poate se sesizeaza uefa sa vezi apoi record de audienta ...zero

cei 5 % de care vb tu intra tot la asistenta.Cand spui 53000,ii incluzi si ope aia.La milan au fost 79 000,dar nu erau toti milanezi,erau si 4,5000 spanioli,intelegi?

gaby_blion
gaby_blion  •  09 Martie 2013, 20:03

wow..WOW..wow.....gsp...felix s slaves.....cand am postat eu, acum cateva ore erau 57 comm...acum sunt 47...la voi adunarea e descendenta???....si nu prea au fost organe sexuale in comentarii...nici macar patrupede apreciate in industria textila..?!?

Vezi toate comentariile (41)
Comentează