INTERNATIONAL  »  STEAUA - CHELSEA  »  CHELSEA - STEAUA 3-1 (ÎN TUR 0-1)

Bourceanu se resemnează cu titlul în Liga 1 după eşecul cu Chelsea: ”Să fim campioni cît mai repede”

Articol de GSP - Publicat vineri, 15 martie 2013 00:00 / Actualizat vineri, 15 martie 2013 01:24

Căpitanul Stelei, Alex Bourceanu, a fixat obiectivele imediate după eşecul de la Londra. A mărturisit că a evitat să discute cu propriii colegi despre ce s-a făcut rău pe Stamford Bridge.

Alex Bourceanu şi-a păstrat calmul după înfrîngere. A vorbit fără să dramatizeze la posturile TV ce au deţinut drepturile pentru transmisia în direct a partidei. "Plecăm cu capul sus de la Londra. Am făcut un joc destul de bun, dar nu suficient pentru a ne califica. Nu ştiu ce ne-a lipsit... Poate inspiraţia de moment, cîţiva centimetri în unele situaţii. Am fost aproape, dar, din păcate, n-am reuşit nimic", a declarat căpitanul roş-albaştrilor.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Ca toţi steliştii, a crezut în calificare. "Am sperat şi la 1-3. Chiar dacă golul lui Terry ne-a destabilizat. Chelsea e o echipă mare, inteligentă, are fotbalişti aduşi pe zeci de milioane de euro. Toate aceste lucruri ne-au oprit din a avea cursivitate, experienţa lor a făcut diferenţa. Şi-au mai tras şi de timp, au ştiut tot", a mai spus mijlocaşul Stelei.

Gîndul i-a zburat spre viitor: "Nu-mi fac planuri cu cine vom juca în Europa din vară. Să încercăm să fim campioni cît mai repede. Dacă ţinem ritmul ca pînă acum, vom lua titlul. Acum să ne concentrăm să învingem Vasluiul".

Bourceanu a recunoscut că n-a discutat deloc cu coechipierii după eşec: "Nu le-am zis nimic, în postura de căpitan, ce să le zic?! N-are rost să vorbim la cald. Fiecare e cu supărarea lui, trăieşte cum vrea un astfel de moment. Dacă vor pleca mulţi jucători în vară? Nu sînt eu în măsură să comentez. Eu nu mă văd nicăieri, în Champions League sau în altă parte, vreau să iau campionatul şi atît".

"Torres e incredibil, chiar şi cînd nu marchează. Se demarca perfect, a creat culoare şi nu a pierdut mingi" (Alexandru Bourceanu, mijlocaş Steaua)

"Steaua mi s-a părut o echipă foarte bună, însă noi ne-am atins potenţialul maximum în a doua jumătate adversă şi am reuşit să învingem. Căpitanul adversarei este un fotbalist excelent, la fel şi fundaşul lor stânga. Chelsea a eliminat o echipă bună" (David Luiz, fundaş Chelsea)

"Chelsea a ratat şi-un penalty, Steaua a avut o prestaţie bună, dar e chestie şi de şansă. La golul lui Terry de ce nu ne-am dus şi noi să urmărim mingea? A pierdut startul Szukala, trebuia să intervină şi Tănase" (Emeric Ienei, ex-antrenor Steaua)

"Totul s-a rupt la acea fază fixă, la golul doi al lor! N-am jucat rău nici în a doua repriză, dar n-am mai reuşit să marcăm. Am simţit că se putea mai mult, asta e frustrant" (Adi Popa, mijlocaş Steaua)

"La anul sper să ajungem iar aici şi atunci să ne calificăm în «sferturi». Mister ne-a zis să ridicăm capul pentru că am jucat bine şi nu ne-am făcut de rîs" (Adi Popa, mijlocaş Steaua)

"Sînt dezamăgit de rezultat! La pauză eram atît de aproape de o mare performanţă şi totul s-a schimbat atît de repede. Ne aşteptam la o presiune puternică şi totuşi n-am reacţionat cum ar fi trebuit în anumite momente importante" (Vlad Chiricheş, fundaş Steaua)

"Sînt momente în joc în care un jucător de valoare iese la rampă şi face diferenţa. Mi-a făcut plăcere să joc împotriva unor fotbalişti atît de mari, mi-aş dori să se întîmple asta în fiecare zi, dacă ar fi posibil" (Vlad Chiricheş, fundaş Steaua)

"Eu am zis de la pauză, dacă nu ne curăţă Chelsea, ne curăţă arbitrii! Ei n-au reuşit să umple stadionul cu Steaua, fotbalul e o afacere. A fost un arbitraj perfect pentru Chelsea, ne-a ciupit cîte puţin, cîte puţin" (Dumitru Dragomir, preşedinte LPF)

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (32)
duta_dd
duta_dd  •  15 Martie 2013, 20:14

. plange stana, plange, plange! I LOVE YOU CHELSEA, la la la la .. ./

varanga53
varanga53  •  15 Martie 2013, 17:39
Postat de viod pe 15 Martie 2013, 12:00

FC RUSINEA ROMANIEI STEOAIA .RUSINE RUSINE GAY ...IA HAZARDAT

Amice , imi pare rau pentru maica-ta ca nu i-a reusit cand a vrut sa te faca"marinar" !

klauswerty
klauswerty  •  15 Martie 2013, 16:29

Eu, conspirationistul de serviciu, cred ca ceva e putred pe frontul Stelei. Cred ca stelistii au "cazut" prea usor in repriza a doua. Si mai cred ca Bourceanu stie el ceva (vezi faultul din careu). O sa ma clarific in scurt timp cand probabil un jucator de la Steaua v-a ajunge in Anglia pe filiera Abramovici sau chiar in ograda lui Chelsea. O-m vedea...:)

Vezi toate comentariile (32)
Comentează