INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  FRANȚA

Adrian Ursea a explicat cum o va resuscita pe Nice: „În fotbal, eu nu cunosc decât limbajul mingii, al jocului”

Adrian Ursea, antrenor Nice
foto: ogcnice.com
Adrian Ursea, antrenor Nice foto: ogcnice.com

Articol de - Publicat sambata, 05 decembrie 2020 11:37 / Actualizat sambata, 05 decembrie 2020 11:44

În vârstă de 53 de ani, Adrian Ursea, fostul jucător de la Petrolul și Victoria, a fost numit antrenor la Nice, în locul fostului campion mondial și european Patrick Vieira.

Numit surprinzător ca antrenor la Nice, în locul lui Patrick Vieira, demis după cinci înfrângeri consecutive în campionatul francez și Europa League, Adrian Ursea a dezvăluit în L'Equipe cum va resuscita echipa aflată pe locul 11 în Ligue 1.

Adrian Ursea, antrenor Nice: „Trebuie să redăm încrederea jucătorilor”

„Când am venit aici, știam care este filosofia clubului, iar jucătorii care sunt aici au fost aleși tocmai pentru a respecta această filosofie. Ce este important? Să fim coerenți în decizii, să continuăm să construim și să redăm încrederea jucătorilor, foarte afectați de întreaga situație”, a declarat tehnicianul în vârstă de 53 de ani, fost fotbalist la Petrolul și Victoria, care a mai pregătit o singură echipă cunoscută ca „principal”, Servette Geneva.

Întrebat despre stilul său, Ursea a răspuns: „În fotbal, eu nu cunosc decât limbajul mingii, al jocului. Sper să le pot oferi acest lucru băieților, succesul obținut prin joc”.

Adrian Ursea, antrenor Nice: „La 38 de ani, eram cel mai tânăr tehnician din Elveția”

Vorbind despre experiența sa ca antrenor, Ursea a spus: „Am condus-o de două ori pe Servette în misiuni încă și mai dificile. Era ceva enorm, din punct de vedere al presiunii. Am fost în două perioade «principal», prima oară la 38 de ani. Eram cel mai tânăr tehnician din Elveția. Apoi, am revenit la juniori, pentru că, la acel moment, consideram că îmi lipsește ceva în formarea mea. Am învățat totul despre meseria de antrenor”.

Ursea va debuta mâine la Nice, în deplasare cu Reims.

Sergiu Hanca, aproape de un transfer în prima ligă din Franța: „Clubul nu a fost de acord ca eu să plec”

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Cosmin Olăroiu și Jiangsu Suning ratează Mondialul Cluburilor după decizia FIFA!

Juventus, în pericol! S-a confirmat: Luis Suarez a trișat la examenul pentru cetățenia italiană! Patru oficiali ai universității suspendați!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează