INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  TURCIA

FOTO În ciuda lui Edi » Alexandru Maxim, bijuterie de gol în poarta campioanei Turciei! A luat mingea de la centru și a driblat tot

Alexandru Maxim (32 de ani) a marcat un gol încântător în remiza scoasă de Gaziantep pe terenul campioanei Trabzonspor, scor 2-2. +6   FOTO
Alexandru Maxim (32 de ani) a marcat un gol încântător în remiza scoasă de Gaziantep pe terenul campioanei Trabzonspor, scor 2-2.

Articol de GSP - Publicat duminica, 18 septembrie 2022 19:10 / Actualizat duminica, 18 septembrie 2022 19:30

Alexandru Maxim (32 de ani) a marcat astăzi un gol încântător în eșecul suferit de Gaziantep pe terenul campioanei Trabzonspor, scor 2-3. Continuă evoluțiile excelente în Turcia, în timp ce la națională a fost ignorat de Edi Iordănescu din cauza evoluțiilor șterse. 

Alexandru Maxim are încă un sezon bun la Gaziantep. A ajuns la 3 goluri și 2 pase decisive în primele 7 runde. Astăzi a reușit o adevărată „bijuterie” pe terenul campioanei Trabzonspor.

Ce au făcut stranierii în acest weekend » Maxim a uimit Turcia + Ionuț Radu, vinovat la un gol + S-a „rupt” Chiricheș
EUROPA
Ce au făcut stranierii în acest weekend » Maxim a uimit Turcia + Ionuț Radu, vinovat la un gol + S-a „rupt” Chiricheș

Alexandru Maxim, cursă și gol de excepție în poarta campioanei Trabzonspor

În ciuda lui Edi » Alexandru Maxim, bijuterie de gol în poarta campioanei Turciei! A luat mingea de la centru și a driblat tot

În minutul 2, Alexandru Maxim a preluat mingea exact la centrul terenului, în flancul stâng al atacului. A făcut o preluare pe poziție viitoare și a sprintat spre poartă.

În ciuda lui Edi » Alexandru Maxim, bijuterie de gol în poarta campioanei Turciei! A luat mingea de la centru și a driblat tot

Pa parcursul cursei de 40 de metri, Maxim a depășit 4 adversari. A avut și o doză de șansă, dar a ajuns la limita careului de 16 metri advers.

În ciuda lui Edi » Alexandru Maxim, bijuterie de gol în poarta campioanei Turciei! A luat mingea de la centru și a driblat tot

Și-a desăvârșit opera cu un șut splendid, plasat la colțul lung, direct în vinclu. Portarul Ugurcan Cakir a putut doar să privească mingea.

Alexandru Maxim a fost înlocuit în minutul 88. Reușita românului nu a fost suficientă. Trabzonspor a întors scorul. Marc Bartra, fostul fundaș al Barcelonei, a marcat reușita decisivă în al 8-lea minut al prelungirilor. Gaziantep rămâne cu 11 puncte, pe locul 8 în prima ligă a Turciei.

Maxim, ignorat total de Edi Iordănescu

În ciuda prestațiilor bune din acest sezon, Alexandru Maxim a fost ignorat total de selecționerul Edi Iordănescu. Mijlocașul lui Trabzonspor nu a apărut nici măcar pe lista lărgită a stranierilor. 

Așa cum Gazeta Sporturilor anunța pe 1 septembrie, Edi Iordănescu a schimbat principiile de selecție pentru a elimina „starea de indiferență și obișnuința cu insuccesul, care s-au instalat la prima reprezentativă”.

Surse federale susțin că „cei din conducere i-au dat mână liberă, să ia măsuri dure, pe care alți selecționeri nu le-au luat”. Concluziile raportului lui Iordănescu au devoalat că acesta a fost total nemulțumit de starea de spirit, atmosfera și mentalitatea cu care internaționalii vin la lot. 

Aceleași surse susțin că tehnicianul și-a notat că „senzația a fost că mai toți jucătorii s-au obișnuit cu insuccesul, că există o plafonare în rândul lor și merg înainte fără orizont. Iar Edward nu va mai tolera această stare de indiferență, chiar cu riscul de a fi demis după aceste două partide”.

Bun la club, modest la națională

Alexandru Maxim nu a mai marcat la națională de pe 8 octombrie 2020, din play-off-ul pentru Euro 2020, pierdut 1-2 în fața Islandei. 

În ultimele 15 apariții sub „tricolor”, mijlocașul lui Gaziantep a oferit o singură pasă de gol, în victoria 2-0 din Liechtenstein, de pe 14 noiembrie 2021.

57 de selecții și 7 goluriare Alexandru Maxim în tricoul României

Reperele și criteriile de selecție sunt la fel: valoare, formă de moment și acum mai mult ca niciodată am adăugat un lucru pe care îl consider capital, mentalitatea. Înseamnă mult dorința cu care se vine la lot, ardoarea, devotamentul, capacitatea de a oferi totul pentru echipa națională. Cine nu e dispus să vină pe jos la echipa națională când e convocat atunci să nu mai vină
- Edi Iordănescu, într-un interviu acordat astăzi

Lotul pentru meciurile cu Finlanda și Bosnia și Herțegovina:

  • PORTARI: Ionuț Radu (Cremonese | Italia, 0/0), Horațiu Moldovan (FC Rapid 1923, 0/0), Ștefan Târnovanu (FCSB, 0/0);
  • FUNDAȘI: Andrei Rațiu (Huesca | Spania, 8/0), Cristian Manea (CFR Cluj, 18/2), Vlad Chiricheș (Cremonese | Italia, 75/0), Adrian Rus (Pisa | Italia, 14/0), Ionuț Nedelcearu (Palermo | Italia, 21/2), Andrei Burcă (CFR Cluj, 12/0), Nicușor Bancu (Universitatea Craiova, 26/2), Mario Camora (CFR Cluj, 8/0);
  • MIJLOCAȘI: Deian Sorescu (Rakow | Polonia, 7/0), Dennis Man (Parma |Italia, 14/4), Andrei Cordea (FCSB, 2/0), Alexandru Cicâldău (Al-Ittihad Kalba | EAU, 25/3), Daniel Boloca (Frosinone | Italia, 0/0), Marius Marin (Pisa | Italia, 6/0), Nicolae Păun (Sepsi OSK, 1/0), Tudor Băluță (Farul Constanța, 7/0), Răzvan Marin (Empoli | Italia, 41/2), Nicolae Stanciu (Wuhan Three Towns | China, 54/11), Darius Olaru (FCSB, 6/0), Denis Drăguș (Standard Liege | Belgia, 2/0), Florinel Coman (FCSB, 5/0);
  • ATACANȚI: George Pușcaș (Genoa | Italia, 30/8), Denis Alibec (Farul Constanța, 25/2), Florin Tănase (Al-Jazira | EAU, 14/1)

Programul României în Liga Națiunilor

  • Finlanda - România, programat vineri, 23 septembrie de la 21:45 va fi LiveTEXT pe GSP.ro și televizat pe Antena 1
  • România - Bosnia și Herțegovina , programat luni, 26 septembrie, de la 21:45, va fi LiveTEXT pe GSP.ro și televizat pe PrimaTV

VIDEO Petre Marin, mesaj clar pentru Iordănescu: "Când nu ai rezultate, indiferent cum te numești, ești contestat! Avem nevoie de timp"

Citește și alte știri din fotbalul european: 

VIDEO Cel mai tânăr fotbalist din istoria Premier League a debutat astăzi » „Decarul” pe care mizează liderul

S-au săturat de el! » Fanii lui Bayern cer plecarea lui Mane de la echipă: „O absurditate de jucător! Trebuie vândut la Guangzhou”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (11)
Heiheiargesul1987
Heiheiargesul1987  •  19 Septembrie 2022, 10:12
Postat de elgabri pe 18 Septembrie 2022, 20:32

Pai pe Maxim ce comision sa ia *** ?? in curand la nationala o sa promoveze si noi nascuti viitoare diamante ;))

Pana la a va preocupa nationala Romaniei poate ar fi bine sa invatati si gramatica limbii pe care o vorbim. Se spune "nou-nascuti", nu "noi-nascuti".

Kenzo
Kenzo  •  18 Septembrie 2022, 21:56

Chiar nu avem altul mai bun ca Puscas?Baiatul asta nu prea are nici creier...

Kenzo
Kenzo  •  18 Septembrie 2022, 21:54

Ne am cam lamurit cu el..Joaca bine cand si cand...adica cand are el chef..nu atunci cand e musai (adica cand vine la nationala)...

Vezi toate comentariile (11)
Comentează