INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  STRANIERI

Alexi Pitu, titular la Bordeaux după 158 de zile! » „A fost răsplătit”

Alexi Pitu are o medie de 28 de minute pe meci în acest campionat la Bordeaux Foto: Imago
Alexi Pitu are o medie de 28 de minute pe meci în acest campionat la Bordeaux Foto: Imago

Articol de - Publicat duminica, 10 martie 2024 16:42 / Actualizat duminica, 10 martie 2024 16:50

Alexi Pitu, 21 de ani, a apărut în premieră în formula de start la Bordeaux într-un meci de Ligue 2 în 2024, la 0-0 în fața lui Quevilly. A fost doar a 3-a sa titularizare în actualul campionat. „Trei scântei până la pauză. Nu a fost decisiv însă”, a comentat cotidianul local Sud-Ouest.

În sezonul trecut, după ce s-a transferat de la Farul la Bordeaux, în ianuarie 2023, pentru două milioane de euro, Alexi Pitu a jucat în 16 partide în Ligue 2, de șase ori titular, o dată integralist.

Schimbarea antrenorului nu l-a ajutat pe Alexi Pitu

Adus de antrenorul David Guion la girondini, a avut o medie de 36,3 minute pe meci. Fără goluri, fără pase decisive. Acela era campionatul de adaptare, se aștepta mai mult de la el în actuala stagiune.

Klopp vs Guardiola. Duelul deceniului » Rivalii care se admiră. „Vom bea un vin după retragere” - „Retrage-te și promit să beau cu tine!”
ANGLIA
Klopp vs Guardiola. Duelul deceniului » Rivalii care se admiră. „Vom bea un vin după retragere” - „Retrage-te și promit să beau cu tine!”

Echipa s-a prăbușit însă. Locul 3 în 2023, ratând pe ultimii metri promovarea în fața lui Metz (antrenată de Ladislau Boloni), a ajuns la un moment dat în zona retrogradării în 2023-2024.

Conducerea clubului a decis să-l înlocuiască pe 12 octombrie pe David Guion cu spaniolul Albert Riera, ex-jucător la Bordeaux. Schimbarea nu l-a ajutat pe Alexi.

1gol și două pase decisive a reușit Alexi Pitu în această ediție de Ligue 2, gol la 2-1 cu Valenciennes (16 septembrie) și assisturi la 1-3 cu Bastia (4 noiembrie) și 2-1 cu Paris FC (25 noiembrie).

Alexi Pitu a avut 5 meciuri la rând fără minut pe teren în 2024

Cu noul tehnician, Pitu nu a mai apărut în primul „11" mai mult de cinci luni. Ultima dată fusese titular pe 3 octombrie, la 1-1 cu Caen acasă. A evoluat 66 de minute atunci.

Începutul lui 2024 l-a găsit într-o situație și mai rea. Aproape o lună, între 29 ianuarie și 24 februarie, nu a prins niciun minut pe teren. În patru partide, nici nu a fost inclus în lot.

3meciuri a avut Alexi Pitu ca titular în acest sezon în liga secundă franceză: 2-0 cu Amiens (26 august), 1-1 cu Caen (3 octombrie) și 0-0 cu Quevilly, pe 9 martie. În Cupă a fost de trei ori titular, două integralist

„Paradoxal, Alexi Pitu a fost mai puțin influent în repriza secundă”

Pe 2 martie, Riera a apelat din nou la el. Pitu a intrat în minutul 76 la 2-2 împotriva lui Rodez, o prestație care l-a convins pe antrenor. Și sâmbătă, a fost titularizat întâia oară de Riera în Ligue 2. Trecuseră 158 de zile de la precedenta partidă în care jucase din minutul 1.

Împotriva lui Quevilly (0-0), extrema stângă a primit nota 5 (calificative de la 1 la 10) în Sud-Ouest. „Românul a fost răsplătit pentru jocul bun de la Rodez cu un prim start în era Riera. A avut un joc curat, cu trei scântei până la pauză: o pasă frumoasă în adâncime pentru Vipotnik, o combinație cu Diaz și un dribling în zonă urmat de centrare", a comentat cotidianul bordelez.

Sud-Ouest a observat însă și că „paradoxal, Pitu a fost mai puțin influent în repriza secundă, când jocul s-a accelerat și au apărut mai multe spații. Nu a fost decisiv". Fiind înlocuit în minutul 79.

Alexi are o medie de 28 de minute pe meci în acest sezon de Ligue 2.

Citește și alte știri de fotbal internațional:

Performanța atinsă de Dennis Man în acest sezon » „S-a dezlănțuit la Parma”
STRANIERI
Performanța atinsă de Dennis Man în acest sezon » „S-a dezlănțuit la Parma”
Tensiune la cote maxime înainte de Liverpool - City » Schimb de replici acide între rivali!
ANGLIA
Tensiune la cote maxime înainte de Liverpool - City » Schimb de replici acide între rivali!

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează