INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  BELGIA

ANDERLECHT. Alin Stoica, pus la zid de un faimos conducător din Belgia: „Și-a distrus singur cariera! Aș putea spune multe lucruri despre el”

Alin Stoica, într-un meci Real Madrid - Anderlecht. foto: Guliver/Getty Images
Alin Stoica, într-un meci Real Madrid - Anderlecht. foto: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat luni, 27 aprilie 2020 12:05

Michel Verschueren, 89 de ani, 35 petrecuți la Anderlecht, a declarat într-un interviu pentru presa belgiană: „Am făcut multe pentru Alin Stoica și aș putea spune multe lucruri despre el. Nu vreau să aprind focul”.

Recent, intervievat de jurnaliștii belgieni, Alin Stoica a criticat tot ce înseamnă acum Anderlecht. Nu doar jocul, ci și modul în care e dirijat clubul. "Acesta nu mai este Anderlecht. Nici nu merită să joace în play-off", a tunat fostul copil teribil al violeților, în vârstă de 40 de ani

Pentru el, "patronul Marc Coucke este înconjurat de persoane nepotrivite". Incluzându-l aici și pe managerul Michael Verschueren.

"Alin Stoica nu a profitat de șansa lui"

Oficialul lui Anderlecht, 50 de ani, este fiul cunoscutului Michel Verschueren. Fost manager (1980-2003) și membru al conducerii grupării bruxelleze (2004-2016), acesta nu a acceptat criticile lui Stoica, răspunzându-i acum, într-un interviu pentru La Dernière Heure. 

"Alin Stoica și-a distrus singur cariera", a afirmat Verschueren (89 de ani). "Am făcut multe pentru acest băiat și aș putea spune multe lucruri despre el. Nu o fac. Nu vreau să aprind focul. Zic doar atât. Nu a profitat de șansa lui".

Alin Stoica a debutat la 17 ani 

Pe 8 decembrie 1996, cu doar două zile înainte să împlinească 17 ani, a debutat la Anderlecht. A jucat șase sezoane în "Astrid Park", fiind declarat cel mai bun tânăr fotbalist al anului în liga belgiană. 

Era favoritul fanilor într-o superechipă, de Champions League. A părăsit însă clubul în 2002, după o neînțelegere financiară, iar cariera sa, care se anunța explozivă, nu a mai avansat de atunci.

23 de goluria marcat Alin Stoica în 127 de meciuri jucate la Anderlecht în prima ligă belgiană

5 trofeea cucerit Stoica la violeți: două titluri, două Supercupe și Cupa Ligii Belgiei

Alin Stoica: "Marele meu regret, că am ales naționala României și nu Belgia"

Într-un interviu oferit în 2017 cotidianului La Dernière Heure, Alin Stoica mărturisea că "și astăzi, aș da orice să pot juca măcar un meci cu «dracii roșii». Acesta este marele meu regret. Că am ales naționala României, în loc să optez pentru Belgia".

 A și explicat de ce a luat acea decizie, în 1998: "Fiind copilul unui mare fotbalist român, era logic să dau prioritate țării în care m-am născut. Am realizat mai târziu că România nu a respectat alegerea dificilă făcută de mine".

VIDEO. Alin Stoica demontează mitul Generatiei de Aur: „Adevărata Generație de Aur este Steaua '86”

Citește și alte știri de actualitate:

Temuta Kim Yo Jong, posibila înlocuitoare a lui Kim Jong-Un, are legături cu sportul: o vizită istorică la Jocurile Olimpice + cine a poreclit-o „Ivanka Trump din Coreea de Nord”

Propunere-șoc în Serie A: finală scudetto Juventus - Lazio!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
1900144626740004
Zi Bobby  •  27 Aprilie 2020, 18:17

Cum e tatal e si fiul.Alin,un talent irosit.Tudorel,un fotbalist plin de ifose,talentat dar fara educatie si cultura.Lucescu nu l placea deloc si nu il chema la nationala tocmai pt comportarea lui deplorabila.Cel mai josnic gest a fost dupa finala cu Barcelona,a vrut sa coboare din avion singur cu Cupa in brate,desi el nici nu jucase in finala !,atunci s-a suparat rau Duckadam care s-a revoltat pe buna dreptate.In cele din urma,au coborat tinand cupa de toarte ,Duckadam si Tudorel,desi normal era ca acest lucru sa l faca Duckadam si Iovan(capitan in finala ). Un zero ca om,acest Tudorel.Asa a ramas si acum,la 66 de ani .Asa a iesit si fiul...

1391972634181505
Adrian Popescu  •  27 Aprilie 2020, 16:25

Despre Alin Stoica...Prin România nu a lăsat nimănui o impresie bună. Îngâmfat și arogant era acuzat că nu duce viață sportivă...Cât despre taăl lui îmi aduc aminte doar că era un fel de Nae Stanciu al Rapidului ca fel de se purta, de a vorbi și ca smardoială...Nu vor besc aici de postul pe care jucau cei doi căci este mare diferență

Vezi toate comentariile (2)
Comentează