INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  AC MILAN

Gazzetta dello Sport anunță: „Căpitanul român de la Milan Primavera vrea să joace pentru Italia”

Andrei Coubiș/ foto Imago Images
Andrei Coubiș/ foto Imago Images

Articol de - Publicat joi, 29 decembrie 2022 12:15 / Actualizat marti, 16 mai 2023 19:15

Andrei Coubiș (19 ani), fundașul central de la AC Milan, ar fi decis să reprezinte naționala Italiei.

Căpitanul echipei de tineret a milanezilor are dublă cetățenie, română și italiană. Are 12 meciuri pentru reprezentativele României la U19, U20 și U21.

Cu toate acestea, el ar fi decis că vrea să joace pentru Italia la seniori, potrivit Gazzetta dello Sport.

Amintirile lui Mugurel Buga din sezonul UEFAntastic: „Hai să-i batem și p-ăștia!”. Visul pentru 2023: Rapid campioană, Brașov în L1!
RAPID
Amintirile lui Mugurel Buga din sezonul UEFAntastic: „Hai să-i batem și p-ăștia!”. Visul pentru 2023: Rapid campioană, Brașov în L1!

Andrei Coubiș vrea să reprezinte Italia

„Atât de promițător încât este dorit de două naționale. Andrei Coubiș este căpitanul echipei Primavera a Milanului, are 19 ani, conduce apărarea și poate alege între două echipe naționale, Italia și România. Părinții săi sunt din Suceava, dar el s-a născut și a crescut la Milano. 

După câteva prezențe la Under 19 și Under 20, jucătorul a mers direct la Federația Italiană pentru a vorbi despre viitorul său la Squadra Azzurra. Edward Iordănescu, selecționerul României, s-a resemnat”, au scris italienii de la Gazzetta dello Sport.

12 meciuria jucat Coubiș în acest sezon pentru Milan U19

Și Daniel Boloca a ales Italia

Un al român cu cetățenie italiană, Daniel Boloca, mijlocașul lui Frosinone, a decis să aleagă Italia în detrimentul României. El a fost convocat de Edi Iordănescu la echipa mare, însă a fost folosit doar 6 minute în amicalul cu Slovenia, 1-2. 

Acest lucru l-a deranjat teribil pe Boloca, cel care a fost convocat de Roberto Mancini, selecționerul Italiei, la un trial pentru jucători din Serie B.

Contactat de Gazeta Sporturilor, Ioan Boloca, tatăl lui Daniel, a explicat cum a ajuns fiul său la acesată decizie: „A venit dezamăgit de la ultima acțiune alături de naționala României, din noiembrie. A fost folosit doar pe final, în primul joc, iar apoi, cu Moldova, a fost uitat bancă. I-am spus și eu că decât așa, mai bine lipsă!

Era și el decis să nu mai vină să joace pentru România. Ar fi vrut să joace și el măcar o jumătate de oră, ca să arate ce poate. Zicea că mai bine nu-l băga deloc. Chiar dacă nu-l chema Mancini acum, la acest trial, tot nu mai venea să joace pentru România! Așa că așteaptă să fie convocat de Italia”.

Citește și:

Fotbalistul de la FCSB care l-a convins pe Dragomir: „Poate să joace în orice campionat din Europa”

Lecție de clasă oferită de Mbappe! Cum a comentat gesturile lui „Dibu” Martinez

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (48)
jackripper990
jackripper990  •  05 Ianuarie 2023, 09:46
Postat de belane pe 29 Decembrie 2022, 21:36

Nu n-au plecat din Romania nici de bine ce le era nici de rau ce le era ! Pur si simplu a fost o portita de a face MAI MULTI BANI si cum mentalitatea pur materialista mostenita din comunism exista deja au profitat de ea si f. bine c-au profitat insa in acelasi timp au fost si sunt destui oameni capabili care n-au plecat si n-au vrut sa plece, "fraierii" care au ramas si au incercat si inca incearca sa schimbe lucrurile, fie prin asociatii non-profit, voluntariat, s-au implicat in viata unor comunitati, educatia copiilor, mici afaceri care sa ajute etc. sau chiar aia mai "fraierii" care au plecat si s-au intors. Iar atunci cand diaspora nepasatoare (sa-i numim asa pe cei care isi imbratiseaza entuziasmati soarta dezradacinarii si a globalizarii ) incep sa comenteze despre Romania sau despre romani o fac intotdeauna la modul general ceea ce e o lipsa totala de respect fata de cei enumerati mai sus. E ca-n copilarie cand unii n-aveau chef sa joace fotbal, sa se inhame la "lupta", fie ca erau prea varza sau le era frica sa piarda dar apoi le placeau sa comenteze cum jucau altii de pe margine. Si inca ceva, cea mai mare prostie este sa identifici o tara, un popor cu statul/guvernul care-l conduce, intr-adevar ei sunt reprezentantul nr. 1 dar si maine daca prin absurd s-ar desfiinta statul administrativ roman, Romania tot n-ar disparea, putina smerenie n-ar strica.

Salariul in 1990 era undeva la 100 de USD. :) pana in 2000 a crescut pe la 150 USD in medie. Nu stiu cum percepi tu banii dar cam mureai de foame indiferent cat de frumos era prin patria noastra. Nevoia materialista a fost completata si de o nevoie de "supravietuire" mai ales in orasele mici unde cam toate fabricile si "locurile de munca" au intrat in lichidare.

jackripper990
jackripper990  •  05 Ianuarie 2023, 09:42
Postat de gicab pe 30 Decembrie 2022, 11:16

Deci am avut dreptate... du te ba la munca

stai linistit:) am job, nu stau cu mana intinsa si castig destul de bine. Nu iau bani de la stat dau peste 1000 de euro in taxe lunar si nici nu sunt bugetar:). Ca tu esti frustrat si ai o problema cu oamenii care primesc ajutor social aia e alta discutie, desi iti zic ca doar strigand la oameni "la munca ba" nu rezolvi problema.

dinter
dinter  •  31 Decembrie 2022, 04:15

Omul e nascut in... Italia, este educat de Italia, a inceput fotbalul si face fotbal la o echipa din Italia, cred ca dacă ar juca pentru România ar trăda de fapt Italia. Problema este că România Capitalistă este mult, mult mai slabă in sport decât România Comunistă. Comunismul a făcut mai mult pt sport, decât democrația. Asta e vina exclusivă a societății romanesti.

Vezi toate comentariile (48)
Comentează