INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  ANTRENORI

Antrenorul de la Șahtior a făcut furori la forumul antrenorilor: "Lucescu, poliglotul, e în centrul atenției"

Lucescu și Lupescu, la poza de grup de la finalul ședinței // Foto: UEFA
Lucescu și Lupescu, la poza de grup de la finalul ședinței // Foto: UEFA

Articol de - Publicat vineri, 04 septembrie 2015 00:00

Doi români la forumul antrenorilor de la Nyon: Mircea Lucescu și Ionuț Lupescu, directorul Comisiei Tehnice UEFA.

Cotidianul italian Tuttosport l-a prins într-o pauză pe tehnicianul lui Șahtior: "Vă mai amintiți cînd v-am spus anul trecut că Juventus va ajunge în finala Ligii? Așa a fost".

Mircea Lucescu e nelipsit de la Elite Club Coaches Forum, organizat de UEFA la sediul de la Nyon. La 70 de ani, e cel mai în vîrstă antrenor din Champions League, are 10 ani de Ligă cu Șahtior, 6 consecutivi.

În timpul discuțiilor, a stat între Rafa Benitez, noul Mister al lui Real, viitorul său adversar din grupe, și Miron Markevici, rival în Ucraina și finalist cu Dnepr al ultimei ediții de Europa League. Iar la final, la poza oficială, s-a așezat lîngă Michel Platini, președintele UEFA. De partea cealaltă era Arsene Wenger, managerul lui Arsenal. Doar cu 5 ani mai tînăr decît el.

Tuttosport l-a remarcat rapid pe Luce. "Românul poliglot e mereu în centrul atenției. Trece iute de la italiană la franceză și de la engleză la portugheză, amabil și schimbînd permanent partenerii de discuție", l-a descris reporterul jurnalului italian.

Care n-a scăpat de memoria uriașă a antrenorului: "Voi, de la Tuttosport, vă mai amintiți cînd v-am spus anul trecut că Juventus va ajunge în finala Ligii? Așa a fost".

În pauze, Lucescu a vorbit și română în Țara Cantoanelor. Ședința a fost condusă de Ionuț Lupescu, directorul Comisiei Tehnice UEFA, ajutat de o legendă, Sir Alex Ferguson, ambasador al forului continental.

"Atenție cum reacționați!"

La Nyon s-a vorbit și despre relația antrenor-arbitru în cupele europene. Pierluigi Collina, liderul Comisiei UEFA, i-a anunțat pe tehnicieni: "Atenție cum reacționați! Respectați arbitrii! Nu vrem să mai vedem acele proteste furibunde la marginea terenului. Veți fi sancționați dur".

Pep și Mou au lipsit

Două absențe importante printre marii antrenori ai momentului. Guardiola și Mourinho, cei care se duelează la fiecare apariție. Pep s-a scuzat, susținînd că a avut un meci amical cu Bayern. Nu s-a aflat însă de ce a lipsit Mou.

17 antrenori importanți ai Europei au participat la forumul UEFA de la Nyon

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (7)
nicolas.p
nicolas.p  •  04 Septembrie 2015, 14:33
Postat de khal_37 pe 04 Septembrie 2015, 10:50

Cum ma Lupescule??? Nu ai anuntat UEFA si FIFA ca Mircea Lucescu nu are licenta pro de antrenor dar si nici un fel de diploma care sa ateste ca el poate ANTRENA??????? *** ROSU CUM AI MERS TU SA FACI PLANGERE CUM CA RADOI NU ARE VOIE SA STEA PE BANCA IN EUROPA DAR MENTORUL TAU *** ARE!!!!!!!

Omule ,tu ai auzit de IEFS ( mai corect spus fostul ) ,este locul unde se faceau cursuri superioare de sport printre care si specializarea FOTBAL,ori omul asta in afara altor studii superioare il are si pe acesta...asta asa pentru informarea ta,in rest cred ca au dreptate cei care te-au comentat...exista comparatie intre unul care nu a reusit sa termine nici macar liceul si un licentiat?...de fapt nu este de comentat ceea ce spui tu,daca va punea becali si o *** antrenor voi spuneati ca este mare...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

nicolas.p
nicolas.p  •  04 Septembrie 2015, 14:27

Cred ca este o gresala...lipsesc cei mai importanti antrenori ai momentului: Mirel Radoi si Flavius Stoican...mare gafa a lui Platini...

ogica30
ogica30  •  04 Septembrie 2015, 12:56
Postat de khal_37 pe 04 Septembrie 2015, 10:50

Cum ma Lupescule??? Nu ai anuntat UEFA si FIFA ca Mircea Lucescu nu are licenta pro de antrenor dar si nici un fel de diploma care sa ateste ca el poate ANTRENA??????? *** ROSU CUM AI MERS TU SA FACI PLANGERE CUM CA RADOI NU ARE VOIE SA STEA PE BANCA IN EUROPA DAR MENTORUL TAU *** ARE!!!!!!!

cat de frustrat esti, pai il compari tu pe seful esecuriilor din aceasta vara cu marele Mircea Lucescu?la ce cariera de antrenor are in spate Mircea Lucescu,crezi ca se mai uita cineva daca are bac si licenta pro?

Vezi toate comentariile (7)
Comentează