INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  BELGIA

Asul din linia a doua » Chipciu a explodat la Anderlecht: ”Are viteză și agresivitate”

Chipciu (în alb), soldatul lui Anderlecht
Chipciu (în alb), soldatul lui Anderlecht

Articol de - Publicat marti, 21 februarie 2017 00:00

Chipciu a ”explodat” cu adevărat la Anderlecht abia după ce presa a mutat reflectoarele pe Stanciu.

Mircea Rednic, și el în Belgia, la Mouscron, explica recent de ce Alex Chipciu s-a integrat mai repede și mai bine la Anderlecht decât colegul Nicolae Stanciu: "Impactul său a fost unul imediat pentru că se potrivește mult mai bine stilului de joc din Belgia. Are viteză, agresivitate și nu îi e frică de duelurile fizice. Mulți români au o tehnică bună, dar nu sunt suficient de rapizi".

Declicul

Într-adevăr, Chipciu a plecat cu dreptul în Belgia. Un assist în prima etapă, la 2-1 cu Mouscron, un gol în următoarea, contra lui Kortrijk (5-1). Dar apoi a avut și o perioadă "pe sec" (3 runde), la care s-a adăugat o alta petrecută pe margine, din cauza unei accidentări (4 meciuri). Practic, ex-stelistul a "explodat" cu adevărat abia după sosirea lui Nicolae Stanciu, la finele lui august 2016.

De neînlocuit

Din momentul în care jurnaliștii belgieni au mutat reflectoarele, dar și tunurile, pe colegul său, Alex a scăpat de presiune. Iar din umbră a început o ascensiune constantă, până la nivelul la care a devenit de neînlocuit pe flancul drept al atacului lui Anderlecht.

Lucru confirmat și de jurnaliștii de la La Derniere Heure: "Chipciu e primul nume pe lista antrenorului Weiler atunci când face echipa".

"Nu calculez niciodată cât alerg într-un meci. E clar că mai mult decât în România. Chiar am fost întrebat dacă vreau să particip la maraton"
Alex Chipciu, mijlocaș Anderlecht

"Chipciu n-are tehnica lui Hanni sau viziunea lui Stanciu. Dar dacă fotbalul înseamnă război, atunci e cel mai loial soldat, dorit de orice antrenor"
Niels Vleminckx, reporter Het Laatste Nieuws

12pase decisive are Chipciu în 32 de meciuri jucate pentru Anderlecht în toate competițiile. Cel mai bun pasator al violeților. A înscris 4 goluri

3.000.000 €a dat Anderlecht pentru a-l lua pe Chipciu de la Steaua. Stanciu i-a costat 7,8 milioane pe belgieni

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează