INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  ITALIA

OFICIAL Daniel Boloca pleacă de la Frosinone la un alt club din Serie A pe 6 milioane de euro

Daniel Boloca
Daniel Boloca

Articol de - Publicat joi, 13 iulie 2023 23:33 / Actualizat vineri, 14 iulie 2023 00:14

Daniel Boloca (24 de ani) a fost prezentat în această seară la Sassuolo, formație care l-a achiziționat de la Frosinone, echipă cu care mijlocașul român a promovat în Serie A.

Plecarea lui Boloca la Sassuolo reprezintă o afacere uriașă pentru Frosinone: clubul din Valle Latina a primit șase milioane de euro pentru un jucător pe care l-a adus gratis la echipă.

Căpitanul lui Juventus, exclus din lot! Nu mai face parte din planurile lui Massimiliano Allegri
ITALIA
Căpitanul lui Juventus, exclus din lot! Nu mai face parte din planurile lui Massimiliano Allegri

Daniel Boloca a semnat cu Sassuolo

Daniel Boloca pleacă de la Frosinone la un alt club din Serie A pe 6 milioane de euro
Daniel Boloca, prezentat la Sassuolo // Foto: Twitter Sassuolo

„Sassuolo informează că a încheiat transferul definitiv al jucătorului Daniel Boloca, mijlocaș, născut în 1998, de la Frosinone”, se arată într-un scurt comunicat publicat pe site-ul clubului din Emilia-Romagna.

Boloca se alătură astfel altor români care au îmbrăcat tricoul lui Sassuolo de-a lungul timpului, cei mai importanți fiind Marius Alexe, Marius Marin și Vlad Chiricheș

În sezonul precedent, internaționalul român a fost unul dintre cei mai importanți jucători ai lui Frosinone. A fost titular în 31 de meciuri din Serie B și a marcat două goluri. 

Sassuolo a terminat pe locul 13 în Serie A în sezonul precedent, însă are în lot staruri ca Domenico Berardi, Armand Lauriente, Andrea Pinamonti sau Maxime Lopez.

Daniel Boloca a debutat la naționala României în toamna anului trecut, în amicalul cu Slovenia, scor 1-2, când a prins doar șase minute pe teren. 

3,5milioane de euro e cota lui Daniel Boloca pe transfermarkt

Daniel Boloca preferă naționala Italiei în detrimentul celei a României

Daniel Boloca a vorbit, în decembrie 2022, cu Gazzetta dello Sport despre viitor: „Stagiul cu naționala Italiei a fost o experiență frumoasă. România a avut încredere în mine înainte: nu puteam refuza să fiu convocat, trebuia să-mi fac părinții mândri. Dar nu cunosc limba, m-am simțit inconfortabil.

Dorința mea e să joc pentru Italia, m-am născut în Italia și am trăit întotdeauna aici. Dacă Mancini mă cheamă din nou, voi răspunde prezent”.

Dezamăgit că a fost folosit de Edward Iordănescu numai 6 minute, în amicalul cu Slovenia, mijlocașul a decis să nu mai răspundă convocărilor și să aștepte o eventuală solicitare de la naționala Italiei.

A fost deranjat că la cele două acțiuni în care a făcut parte din lot a fost folosit doar o dată, 6 minute, pe finalul partidei cu Slovenia (1-2) când a intrat în minutul 84, în locul lui Răzvan Marin. Acest lucru se întâmplă în contextul în care Roberto Mancini (58 de ani), selecționerul Italiei, l-a convocat pe Daniel Boloca la un trial organizat la Coverciano, în perioada 20-22 decembrie. Mijlocașul a participat la jocul-test între cei aflați în cantonament. Un semn că Mancini îl are pe radar pentru naționala de seniori a Italiei. 

Deși selecționerul nostru l-a remarcat de mai multă vreme, l-a păstrat în lot abia la ultimele meciuri din Liga Națiunilor, din septembrie, cu Finlanda (n-a prins lotul, a stat în tribună) și cu Bosnia- Herțegovina (rezervă neutilizată). 

Ce spune tatăl lui Daniel Boloca

Contactat de Gazeta Sporturilor, Ioan Boloca, tatăl lui Daniel, a explicat cum a ajuns fiul său la această decizie: „A venit dezamăgit de la ultima acțiune alături de naționala României, din noiembrie. A fost folosit doar pe final, în primul joc, iar apoi, cu Moldova, a fost uitat bancă. I-am spus și eu că decât așa, mai bine lipsă! Era și el decis să nu mai vină să joace pentru România. Ar fi vrut să joace și el măcar o jumătate de oră, ca să arate ce poate. Zicea că mai bine nu-l băga deloc. Chiar dacă nu-l chema Mancini acum, la acest trial, tot nu mai venea să joace pentru România! Așa că așteaptă să fie convocat de Italia”, a spus Ioan Boloca pentru Gazeta Sporturilor.

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

Căpitanul lui Liverpool pleacă în Arabia Saudită » Va fi antrenat de o legendă a „cormoranilor”

Acord verbal cu PSG » Campioana Franței aduce un star din Serie A și își asigură backup în cazul plecării lui Kylian Mbappe

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
EXTRATERESTRUL_SINGURATIC
EXTRATERESTRUL_SINGURATIC  •  14 Iulie 2023, 08:49

Asa se pierd romanii-----copii intr-o generatie nu mai stiu nici limba ! Aviz politicienilor ! Ei cred ca mai au romani in diaspora , cand de fapt ei sunt asimilati de cei care ii Conduc ! Israel a asteptat mii de ani sa-si refaca statul in granitele sale si noi care il avem creem facilitati doar pentru altii....vezi petrolul, resursele si neimpozitarea multinationalelor !

cirus11
cirus11  •  14 Iulie 2023, 06:59

Am zis si atunci, dezamagitoare atitudine... un nou convocat nu e normal sa aiba pretentii de minute jucate, este o chestie treptata. Nu o sa prinda vreodata Nationala Italiei, astea sunt povesti...

laurkro
laurkro  •  14 Iulie 2023, 00:49

Pentru father chicken plod pare ca nu e de ajuns. Are el alte “valori” ce trebuie promovate. Vai de capul nostru, ne batem joc si de putinul ce il avem.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează