INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  CHINA

Budescu s-a transferat în fotbalul unde un singur român a confirmat » Ce probleme va întîmpina atacantul român

Articol de - Publicat luni, 01 februarie 2016 16:57

Constantin Budescu a lăsat lupta la titlu din Liga 1 pentru a merge în liga a doua din China la Dalian Yifang, unde va încasa o sumă impresionantă. Atacantul va primi aproximativ 3 milioane de euro, dintre care 500.000 la semnătură.

Chiar dacă va cîștiga mulți bani acolo, fotbalistul va ieși probabil din circuitul echipei naționale și va rata Campionatul European din Franța.

La începutul anilor 2000, China și-a deschis porțile pentru fotbaliștii români. Cei mai mulți dintre cei transferați în acolo au eșuat însă.

DĂNĂLACHE, SINGURUL CARE A CONFIRMAT

Singurul jucător român care a confirmat a fost Cristian Dănălache, care a jucat trei sezoane pentru Jiangsu Suning, unde a și ieșit golgheterul campionatului cu 23 de reușite. Românul a mai jucat în China și pentru Qingdao Jonoon, Xinjiang Tianshan Leopard și Gyeongnam FC.

MULȚI ROMÂNI N-AU rezistat MAI MULT DE 6 LUNI

Iată o listă cu cei mai importanți jucători români care n-au confirmat în China. Cele mai recente cazuri sînt cele ale lui Eric Bicfalvi și Cristi Tănase, care n-au jucat decît șase luni în Asia, primul 12 partide, iar fostul decar al Stelei a prins 10 meciuri.

De altfel, formația chineză Tianjin Teda a fost cea care a transferat cei mai mulți români.

Iată o listă cu cele mai importante nume românești care au jucat în China:

Ionel Dănciulescu (Shandong Luneng)
Marius Niculae(Shandong Luneng)
Ovidiu Burcă (Beijing Guoan)
Marius Bilașco (Tianjin Teda)
Marian Aliuță (Changchun Yatai)
Octavian Chihaia (Tianjin Teda)
Radu Niculescu (Changchun Yatai)
Lucian Goian (Tianjin Teda și Beijing Baxy)
Marius Constantin (Jiangsu Guoxin Sainty)
Dumitru Mitu (Changchun Yatai)
Alin Chița (Tianjin Teda)
Ionel Gane (Tianjin Teda)
Bogdan Mara (Tianjin Teda)
Eric Bicfalvi (Liaoning Whowin)
Cristi Tănase (Tianjin Teda)

PATRONII SÎNT RADICALI

O altă problemă a fotbalului din China sînt patronii. Oamenii care bagă bani în echipele de club sînt mai aprigi la mînie decît toți patronii din Liga 1. Mai mulți fotbaliști români care au trecut prin fotbalul chinez au povestit că patronii își schimbă atitudinea de la o zi la alta.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (21)
392276464314349
Alin Grigore  •  07 Februarie 2016, 04:10
Postat de Mihai Tanase pe 02 Februarie 2016, 06:56

Danalache n-a confirmat nimic in China , deoarece aici era un necunoscut .El in China a facut cariera , dar n-a fost niciodata convocat la nationala .

Și Wesley a ieșit golgheterul campionatului în România în 2012 pe când juca la Vaslui. Chiar dacă n-a fost convocat la naționala Braziliei nu înseamnă că n-a confirmat în România.

963242023697129
Eugen Eugenescu  •  02 Februarie 2016, 10:56

Sarmalele si shaorma o sa-i lipseasca atat de tare,incat va reveni in Romanika in maxim 6 luni ! Nu mai vorbesc de nevasta si copilas...A plecat degeaba ! Proasta alegere...

427951077389201
Mihai Tanase  •  02 Februarie 2016, 06:56

Danalache n-a confirmat nimic in China , deoarece aici era un necunoscut .El in China a facut cariera , dar n-a fost niciodata convocat la nationala .

Vezi toate comentariile (21)
Comentează