INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  STRANIERI DE WEEK-END

Lobonț titular, Petrescu a promovat, Marica a jucat toate minutele. VEZI toate evoluțiile STRANIERILOR

Articol de GSP - Publicat luni, 18 octombrie 2010 00:00

Ştefan Radu (Lazio) îşi păstrează titlul de lider în Serie A, Mircea Lucescu şi Răzvan Raţ au pus stăpînire pe primul loc în Ucraina, cu Şahtior, chiar şi fără Ianu, accidentat, Lucerna conduce campionatul elveţian, iar Bursaspor nu-l foloseşte pe Kiriţă, dar se află pe prima poziţie în Superlig. Tot la plusurile acestui week-end îl vom include şi pe Dan Petrescu, care mai are doar un pas pînă la cîştigarea matematică a ligii secunde din Rusia, cu echipa din Krasnodar.

De partea cealaltă, Germania pare să fie refugiul deznădejdii echipelor la care evoluează stranierii, ultimele 3 locuri fiind ocupate de Shalke 04 (Deac), Koln (Ioniţă) şi Stuttgart (Marica). Nici echipa lui Mutu nu stă mai bine, fiind pe ultima poziţie din Serie A.

Cernat continuă să marcheze penrtu noua sa echipă Karabukspor şi le mai adaugă un punct în cont, după egalul de la Bursaspor.

Goluri marcate de stranieri: 4 (Cernat * 2, E.Jula, Zaharia)
Cartonaşe galbene primite de stranieri: 6 (Neşu, Târlea, Ropotan, V.Iacob), D.Bălan, G.Bucur
Indisponibili: 6 (D.Niculae (accidentat), A.Ioniţă (accidentat), Mutu (suspendat), Melinte (suspendat), Nicorec (accidentat), D.Goian (nerefăcut))

ITALIA (Serie A)

- Cristi CHIVU
- Denis ALIBEC

Cagliari - INTER 0-1 // Chivu a fost integralist pentru campionii Italiei şi singura reuşită a întîlnirii a fost semnată de Eto’o, în minutul 39. Alibec a fost rezerva lui Eto’o pentru acest meci, fără să evolueze însă

- Ştefan RADU (Bari - LAZIO 0-2 // Liderul din Serie A s-a impus şi în meciul cu Bari, cîştigînd la două goluri diferenţă. Ştefan Radu, incert înaintea partidei, a fost integralist şi a avut un joc curat, fără să primească vreun cartonaş galben)

- Dorin GOIAN
- Cristi MELINTE

PALERMO - Bologna 4-1 // Goian nu a putut fi folosit pentru acest meci, nerefăcut complet după accidentarea care l-a împiedicat să evolueze mai mult timp în acest start de sezon. Melinte este indisponibil pentru meciurile celor de la Palermo pînă la începutul anului viitor

- Bogdan LOBONŢ (ROMA - Genoa 2-1 // Cu Bogdan Lobonţ între buturi, Roma şi-a adjudecat cele 3 puncte din meciul cu Genoa. Singurul gol primit de român a fost marcat de Rudolf, din pasa lui Toni, în minutul 78)

- Adrian MUTU (Sampdoria - FIORENTINA 2-1 // Fiorentina pare pierdută fără Mutu, echipa din Florenţa căzînd pe ultimul loc din Serie A după înfrîngerea de la Sampdoria. Fiorentina a condus cu 1-0 încă din minutul 6, dar Ziegler (’81) şi Cassano (’82) au adus victoria în doar două minute. Mutu va reveni după suspendarea impusă la sfîrşitul acestei luni)

ANGLIA (Premier League)

- Gabriel TAMAŞ (Man.Utd - WBA 2-2 // Tamaş a fost prezent pe Old Trafford la una dintre cele mai mari surprize ale etapei. WBA a reuşit să plece cu un punct din Manchester după ce gazdele au condus cu 2-0. Tamaş a jucat toate minutele pentru West Bromwich şi echipa nou-promovată se află la al doilea mare rezultat în Premier League, după victoria din deplasarea de la Arsenal, cu 3-2)

GERMANIA (Bundesliga)

- Ciprian MARICA (Shalke - STUTTGART 2-2 // Atacantul de 25 de ani a bifat primul meci ca integralist în această ediţie de Bundesliga, fără să marcheze sau să dea vreo pasă decisivă. Marica are un singur gol înscris în sezonul 10-11, iar Stuttgart are mari probleme în campionat, fiind ultima clasată, cu doar 4 puncte din 8 meciuri)

- Max NICU (Werder - FREIBURG 2-1 // Nicu a jucat pînă în minutul 76, cînd a fost înlocuit de bielorusul Anton Putsila)

- Alexandru IONIŢĂ (KOLN - Dortmund 1-2 // Ioniţă este accidentat şi nu a fost inclus în lotul lui Koln, care după înfrîngerea cu Dortmund a coborît pe locul 17 în Bundesliga, între Shalke şi Stuttgart, echipele altor 2 stranieri. Golul victoriei oaspeţilor a fost marcat în minutul 90, de Şahin)

- Ciprian DEAC (SHALKE - Stuttgart 2-2 // Deac nu a fost folosit nici măcar un minut în “derby-ul suferinţei”, cum a fost denumită partida dintre cele două echipe aflate la retrogradare. Deac a jucat doar 91 de minute pentru Shalke: 45 în Bundesliga şi 46 în Liga Campionilor)

- Vlad MUNTEANU
(WOLFSBURG - Bayer 2-3 // Munteanu nu a fost inclus pe foaia de joc pentru Wofsburg şi nu a jucat nici un minut în acest sezon)

Clasament Bundesliga (etapa 8): 1.Dortmund (21 pcte)…9.Freiburg (12), 12.Wolfsburg (10)… 16.Shalke (5), 17.Koln (5), 18.Stuttgart (3)

FRANŢA (Ligue 1)

- Daniel NICULAE (Caen - MONACO 0-0 // Daniel Niculae a fost indisponibil pentru meciul cu Caen din cauza accidentării suferite chiar în meciul cu Franţa, din preliminariile CE 2012. Monaco nu a putut să treacă nici de echipa de pe locul 11, coborînd în clasament, pînă pe a 16-a)

TURCIA (Super Lig)

- Florin CERNAT (Bursaspor - KARABUKSPOR 2-2 // După ce a marcat în meciul cu Galata şi a dat pasa decisivă la golul victoriei, Cernat a continuat să cîştige simpatia fanilor lui Kara, printr-o “dublă” care a smuls un punct campioanei en-titre. Florin a punctat din penalty, în minutul 13 şi în urma unei acţiuni de atac, 20 de minute mai tîrziu. Din nefericire pentru el, a fost nevoit să părăsească mai devreme terenul, din cauza unei accidentări, cu 5 minute înainte de pauză. Mijlocaşul adus de la Hajduk, în vară, a ajuns la cota 5, atît la capitolul reuşite, cît şi de pase decisive)

- Giani KIRIŢĂ (BURSASPOR - Karabukspor 2-2 // Bursaspor s-a împiedicat pe propriul teren de echipa lui Cernat, Karabukspor, în prezenţa căreia a reuşit doar un egal. Bursa continuă să conducă Superliga, cu 20 de puncte)

- Nicolae DICĂ (Beşiktaş - MANISASPOR 2-3 // Dică nu a fost inclus în lotul lui Manisaspor)

RUSIA (1 Division)

- Dan PETRESCU
- Gheorghe BUCUR (ant)

Sochi - KUBAN 0-1 // Dan Petrescu a mai obţinut o victorie cu echipa din Krasnodar şi theoretic, nu mai poate pierde promovarea în prima ligă. Bucur a fost titular pentru Kuban, echipă neînvinsă de 17 meciuri, a primit un avertisment în minutul 58 şi Petrescu l-a înlocuit în ultimele secunde de joc, cu Gorbuşin. Un singur punct îi asigură, matematic, primul loc echipei antrenate de fostul internaţional român

- Daniel BĂLAN
- Andrei SERAN

Novgorod - SKA KABAROVSK 2-0 // Daniel Bălan a fost integralist pentru oaspeţi, care au pierdut în deplasarea de la Novgorod cu 2-0. Românul a primit un cartonaş galben în minutul 42

- Răzvan TÂRLEA (QABALA – Mughan 2-0 // Integralist la gazde, Târlea a primit cartonaşul galben încă din prima repriză, după 17 minute de joc)

- Mihăiţă PLEŞAN (Shinnik - VOLGA 0-0 // Pleşan a fost lăsat pe banca de rezerve pe toată durata meciului cu Shinnik)

UCRAINA (Premier League)

- Mircea LUCESCU (ant)
- Răzvan RAŢ
- Ciprian TĂNASĂ

METALURG DONEŢK - ŞAHTIOR 0-2 // Săptămîna trecută Şahtior a învins-o pe Dinamo Kiev, săptămîna aceasta a trecut de Metalurg, într-un derby al oraşului Doneţk. Echipa antrenată de Lucescu, fără Raţ inclus în lot, a repetat scorul din meciul cu marea rivală, Dinamo, în faţa unui Metalurg la care Tănasă a fost integralist.  .

- Cornel BUTA
- Adrian NEAGA
- Sorin PARASCHIV

(Metalist - VOLYN 3-1 // Buta a jucat 38 de minute, înlocuindu-l pe Goşkoderya, Neaga a rămas tot timpul meciului pe banca de rezerve, în timp ce Sorin Paraschiv nu a fost inclus pe foaia oaspeţilor)

- Ionuţ MAZILU
- Florin ŞOAVĂ

Vorskla - ARSENAL KIEV 0-1 // Cei doi au început meciul ca titulari şi au părăsit terenul la un interval de 10 minute, primul schimbat fiind Şoavă, în minutul 48)

- Tiberiu GHIOANE (DINAMO KIEV - Karpaty 1-0 // Ghioane a jucat pentru Dinamo Kiev din minutul 71, cînd l-a înlocuit pe Nesmaşniy)

Ukraina Premier League (etapa 13):
1.Şahtior (34 pcte), 2.Dinamo (29)… 5.Arsenal (20)…  8.Metalurg (18)… 11.Volyn (15)

PORTUGALIA (Cupa Portugaliei)

- Cristian SĂPUNARU (PORTO – AD Limianos 4-1 // Porto, cu Săpunaru în teren, s-a calificat în turul 4 al Cupei Portugaliei, după ce a învins-o pe Limianos, echipă din liga a patra, cu scorul de 4-1. Cristi a fost înlocuit în minutul 68, de Ukra)

RUSIA (Premier League)

- Adrian ROPOTAN (DINAMO MOSCOVA – Anzhi 4-0 // Dinamo Moscova a marcat 4 goluri în poarta georgianului Revişvili, care nu a prins cel mai bun meci al carierei. Ropotan a fost integralist şi a primit un cartonaş galben în minutul 85. Adi a ajuns la al şaselea cartonaş galben în acest sezon)

- Gheorghe FLORESCU (Spartak - ALANIA 3-0 // Florescu nu a fost inclus în lotul Alaniei pentru deplasarea de la Moscova)

- Sorin GHIONEA (Rubin - ROSTOV 2-1 // Ghionea a fost doar rezervă pentru echipa lui Protasov, care a mai coborît un loc în clasament, pînă pe 7)

Clasament Rusia Premier League (etapa 24): 1.Zenit (56 pcte)… 7.Rostov (33), 8.Dinamo (32)…14.Alania (23)

GERMANIA (2 Bundesliga)

- Emil JULA
- Sergiu RADU

(COTTBUS – Paderborn 3-1 // Integralist, Jula a marcat în minutul 71 al doilea gol din acest sezon şi a închis tabela cu Paderborn. Celălalt român de la Cottbus, Sergiu Radu, a fost doar rezervă)

- Florin LOVIN (Oberhausen - TSV MUNCHEN 0-0 // Lovin a început partida ca titular şi a rămas pe teren pînă la finalul egalului obţinut de TSV cu Oberhausen)

OLANDA (Eredivisie)

- Mihai NEŞU (UTRECHT – De Graafschap 2-2 // Neşu a fost titular la Utrecht, a primit un cartonaş galben în minutul 48 şi a părăsit terenul cu 7 minute înainte de final, înlocuit de un alt fundaş, olandezul Keller. Utrecht a pierdut 2 puncte pe teren propriu după ce a condus cu 2-0 pînă în minutul 59. Următorul meci al olandezilor este tot acasă, împotriva Stelei, în Europa League, de joi, 21 octombrie)

GRECIA (Super League)

- Mugurel BUGA (XANTHI - Olympiakos 0-3 // Buga a intrat pe teren în minutul 64, cînd scorul era deja 2-0 pentru Olympiakos. Românul nu a putut să îşi ajute prea mult echipa, mai ales că peste 11 minute, Fetfatzidis a stabilit scorul final)

- Victoraş IACOB
- Bogdan MARA

IRAKLIS – Panserraikos 1-1 // Cei doi români au fost titulari în partida cu Panserraikos, dar doar Iacob a terminat pe teren cele 90 de minute, Mara fiind înlocuit cu 19 minute înainte de final, de Kobayashi. Iacob a primit al patrulea “galben” din acest an şi va absenta în meciul următor

GRECIA (Football League)

- Dorel ZAHARIA (LEVADIAKOS – Asteras 4-0 // Zaharia a marcat pentru Levadiakos în meciul cu Asteras, în minutul 55, urcînd scorul la 3-0 pentru gazde)

ELVEŢIA (Cupa Elveţiei)

- George OGĂRARU
(Collex-Bossy – SION 0-5 // Ogăraru nu a jucat în partida de cupă cu Collex-Bossy)
- Cristi IANU (Nyonnais - LUCERNA 1-2 // Ianu continuă să fie indisponibil pentru Lucerna din cauza unei accidentări suferite în meciul cu Basel)

FRANTA (Ligue 2)

- Claudiu KEŞERU (Evian Thonon - ANGERS 0-0 // După ce a marcat de două ori în meciul cu Laval, Keşeru nu a mai putut să repete evoluţia bună chiar dacă a fost integralist. După 10 etape, Angers este pe locul 10, cu 6 puncte mai puţin decît liderul, Troyes)

BELGIA (Pro League)

- Gheorghe GROZAV (Genk - STANDARD LIEGE 4-2 // După victoria la scor din derby-ul cu Anderlecht, a venit rîndul echipei antrenate de D’Onofrio să piardă, de data aceasta în faţa liderului, Genk. Grozav nu a fost inclus pe foaia oaspeţilor şi nu a mai jucat de 6 etape)

BULGARIA (A PFG)

- Florin BRATU (Sliven - LITEX LOVECI 0-1 // Bratu nu a jucat în deplasarea de la Sliven)

UNGARIA (NB 1)

- Mihai NICOREC (GYOR - Papa 0-1 // După un început bun de sezon pentru român, Nicorec s-a accidentat şi va reveni la mijlocul lunii ianuarie)

- Cristi PULHAC (HERCULES – Villarreal : partida se va disputa luni, 18 octombrie, ora 22.00)
- Paul CODREA (Empoli – SIENA : partida se va disputa luni, 18 octombrie, de la ora 22.00)
- Mihai TARARACHE (Arminia - DUISBURG : partida se va desfăşura luni, 18 octombrie, de la ora 21.15)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
mateiserban
mateiserban  •  18 Octombrie 2010, 13:54

CERNAT LA NATIONALA!!!!!!

cruzalin
cruzalin  •  18 Octombrie 2010, 13:31

ma surprinde pe zi ce trece baiatul lui Cernat...bv

plesan
plesan  •  18 Octombrie 2010, 13:23

Nu inteleg dc Rzvan il cheama pe Florescu cand clar la echipa de clbu nici macar nu e inclus in LOT ...nici macar rezerva...nu se poate asa ceva.. ! sunt alti care merita sa joace nu inteleg de ce nu i convoaca..!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează