INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  ARABIA SAUDITĂ

Constantin Budescu va încasa un salariu fabulos la noua echipă! Nimeni în România nu i l-ar fi putut oferi

Constantin Budescu, 31 de ani, a adunat 12 meciuri și 5 goluri în naționala României, pentru care nu a mai jucat din septembrie 2018, de la un 0-0 cu Muntenegru
Constantin Budescu, 31 de ani, a adunat 12 meciuri și 5 goluri în naționala României, pentru care nu a mai jucat din septembrie 2018, de la un 0-0 cu Muntenegru

Articol de , , - Publicat luni, 08 februarie 2021 19:55 / Actualizat luni, 08 februarie 2021 20:10

Constantin Budescu va încasa 600.000 de euro în următoarele patru luni la Damac, penultima clasată din Arabia Saudită. Afacerea este excelentă doar pentru fotbalist, Astra nu primește niciun ban

După experiențele de la Dalian Yifang și de la Al Shabab, Budescu mai primește o ocazie de a câștiga bani mulți, o sumă pe care nu i-ar fi oferit-o nimeni în România: 600.000 de euro îi plătește Damac, penultima clasată în Arabia Saudită, ca s-o ajute să evite retrogradarea.

Astra doar economisește un salariu

Negocierile existau de câteva zile. Duminică seară, Budi nu era hotărât să plece în Asia. Arabii l-au convins pe parcursul zilei de ieri. Astra îl lasă să meargă la Damac fără ca formația din Giurgiu să încaseze vreun ban. Atacantul avea oricum un memoriu depus și cerea să devină liber pentru că nu fusese plătit.

Singurul beneficiu al giurgiuvenilor este că ei scapă de salariul de 17.000 de euro lunar pe care i-l achitau lui Budescu, unul dintre cele mai mari din campionat. Costică se află într-o formă dintre cele mai bune din carieră, cu 8 goluri în 18 partide, chiar dacă "sitarii" sunt în zona retrogradării și tocmai au pierdut acasă cu FC Argeș, 0-2.

Formidabil în campionatul românesc, Budescu nu a mai avut aceleași realizări în "mandatele" trecute din Asia. La Dalian a jucat doar în patru meciuri, fără să marcheze vreun gol. La Al Shabab a înscris 8 goluri, cu Șumudică antrenor, însă a evoluat ca titular doar de 16 ori de-a lungul stagiunii. Problemele medicale și kilogramele în plus l-au împiedicat să fie mai influent.

Le e dator altor arabi

Atacantul a rupt contractul cu Al Shabab și a revenit la Astra. Mutarea a generat un proces la FIFA, pe care arabii l-au câștigat și a rezultat că Budescu le este dator cu 725.000 de dolari! Apropiați ai jucătorului povestesc că el avea în contract o clauză conform căreia primea un bonus înaintea fiecărui sezon. A plecat în pregătirea din presezon cu Al Shabab și le-a dat, astfel, impresia arabilor că era interesat să continue alături de ei.

După ce i-a fost virat bonusul în cont a rupt contractul și s-a întors în România. Shabab nu s-a lăsat până când nu s-a răzbunat în instanță. Cu salariul pe care-l obține la Damac, tot în Arabia Saudită, Budescu are posibilitatea să acopere paguba, "amenda" pe care a primit-o în urma procesului. 

Gigi Becali, după eșecul cu Clinceni: „Am mâncat bătaie de la Rusescu și Popa...” » Ce spune despre ultima mutare a lui CFR Cluj: „M-am convins, gata!”

Fanii lui Dinamo au luat foc din cauza ultimului transfer! Critici dure: „Ați pierdut un membru DDB și un cumpărător de bilete!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (22)
parpalache
parpalache  •  09 Februarie 2021, 12:34

Presupuneri!Cam multi de la noi-jucatori,antrenori,patroni-si-au luat banii de la arabi doar dupa ce au mers la TAS!

undergrant
undergrant  •  09 Februarie 2021, 05:46

Nu cred că rezistă 4 luni acolo, iar dacă datorează acei bani, sauditii îl vor aresta încă de la aterizare. E un neadevăr în această poveste...

gogoas
gogoas  •  09 Februarie 2021, 02:37

Cum poate salva asta clubul cind nu.mai poate alerga deloc !

Vezi toate comentariile (22)
Comentează
Close