INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  ITALIA

Cosmin Contra dezvăluie marele regret al carierei: „Asta a fost greșeala vieții mele!”

Cosmin Contra
Cosmin Contra

Articol de GSP - Publicat sambata, 13 noiembrie 2021 19:18 / Actualizat sambata, 13 noiembrie 2021 22:40

Cosmin Contra (45 de ani) a oferit un interviu în presa din Italia, în care vorbește despre perioada petrecută ca jucător în tricoul lui AC Milan. Fostul fundaș dreapta a ținut s-l laude și pe Ciprian Tătărușanu (35 de ani), actualul portar al „diavolilor”

Cumpărat de Milan în 2001 pentru 7 milioane de euro, Contra a evoluat pentru „rossoneri” doar un sezon, în următorul an alegând să se transfere în Spania, la Atletico Madrid.

Edi Iordănescu aruncă bomba: „Patronul mi-a propus încetarea colaborării. Nu plec decât dacă îmi achită clauza. Și apoi voi dona toți banii”
FCSB
Edi Iordănescu aruncă bomba: „Patronul mi-a propus încetarea colaborării. Nu plec decât dacă îmi achită clauza. Și apoi voi dona toți banii”

Într-un interviu acordat celor de la Milannews, Contra afirmă că plecarea de pe San Siro a fost greșeala carierei sale.

Nu are legătură cu cearta mea cu Davids. In viaţă faci anumite alegeri şi atunci a fost alegerea mea să mă întorc în Spania. Aceasta a fost greşeala cea mai mare din viaţa mea, trebuia să rămân la Milan. 

Cu ajutorul lui Maldini, Costacurta şi Albertini am învățat o grămadă de lucruri în sezonul acela, am învățat cum să mă apăr. A fost o decizie greşită să plec de la Milan. 

Milan este meu în inima mea! Înainte de meciul jucat anul trecut cu Manchester United, în Europa League, l-am întâlnit pe Paolo Maldini, a fost o mare plăcere să ne revedem! Sunt chiar fericit că Milan revine acolo sus, unde merită să fie”, a declarat Contra.

Golul cu Inter, reușita favorită a lui Contra în tricoul lui Milan

Contra a dezvăluit și golul pe care îl consideră cel mai frumos din carieră. Se întâmpla chiar în derby-ul de la Madonina dintre Milan și Inter, într-o victorie a „diavolilor”, 4-2 în octombrie 2001.

„S-a bătut repede o lovitură liberă, am primit mingea și am prins cel mai frumos șut din viața mea! Nu a fost doar un gol frumos, ci unul marcat în derby. Am dat și pasă de gol pentru Pippo Inzaghi. Când ai în careu un atacant ca el, sunt șanse mari de gol”, a precizat fostul selecționer.

Laude pentru Tătărușanu

Cosmin Contra a ținut să-l laude și pe jucătorul român care îmbracă tricoul lui Milan, Ciprian Tătărușanu, devenit erou pentru milanezi după ce a apărat un penalty în meciul cu Inter, evitând eșecul echipei sale.

„Când am fost selecționerul naționalei României, Ciprian a reușit evoluții extraordinare. Nu a avut norocul de a fi sub comanda unor antrenori care să-i dea încredere, să se bazeze pe el. Știam că atunci când i se va ivi șansa de a apăra la Milan se va descurca excelent. 

Este un portar grozav, muncește mult, își ajută mereu echipa. Este un specialist la loviturile de la 11 metri, m-am bucurat când am văzut parada din derby-ul cu Inter. Merita această șansă, merita mai mult în carieră”, a concluzionat Cosmin Contra.

Citește alte știri din fotbalul internațional:

Barcelona a anunțat un nou transfer! Dani Alves, noul jucător al catalanilor, mesaj emoționant: „Sunt aproape 5 ani de când lupt ca un nebun pentru acest moment!”

Marin la pătrat în Serie A? Marius, dorit în prima ligă italiană!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (13)
hashtag_truth
hashtag_truth  •  14 Noiembrie 2021, 02:05

Mda...e o vorba...a mea...speri'mata da' speri degeaba...antrenor la Milan ???? n-ai sa vezi.

853246084756615
Marcel Popa  •  13 Noiembrie 2021, 23:23

Daca nu se intalnea cu Mutu era bun,Contra a avut un anturaj prost,fugea din cantonament cu Mutu la fmi.

maistorkokir
maistorkokir  •  13 Noiembrie 2021, 23:03

Cand a ajuns la Milan, Contra era cel mai bun jucator al Romaniei, inaintea lui Chivu sau Adi Mutu, jucase o finala de UEFA cu Alaves. A venit apoi barajul blestemat cu Slovenia, noiembrie 2001, Contra a jucat f bine in ambele partide, a dat un gol, dar a si ratat singur cu portarul dintr-o situatie pe care si-a creat-o singur. Acolo s-a cam rupt cariera lui Contra, n-a mai fost niciodata la nivelul anului 2001.

Vezi toate comentariile (13)
Comentează