INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  STRANIERI

Cosmin Contra îi ia apărarea lui Răzvan Marin: „Ajax a făcut un meci slab, nu doar el” + Ce spune despre Ianis Hagi și George Pușcaș

Articol de GSP - Publicat miercuri, 21 august 2019 12:11

Cosmin Contra (43 de ani), selecționerul echipei naționale a României, a analizat situația celor trei internaționali transferați în această vară: Răzvan Marin (Ajax), Ianis Hagi (Genk) și George Pușcaș (Reading). 

  • România va întâlni Spania (5 septembrie, 21:45) și Malta (8 septembrie, 19:00) în preliminariile pentru Euro 2020. Meciurile vor fi liveTEXT pe GSP.RO și transmise de Protv.

Presa internațională l-a criticat pe Răzvan Marin (23 de ani), jucătorul lui Ajax, după prestația din meciul cu APOEL (scor 0-0), în cadrul play-off-ului Ligii Campionilor. (Detalii AICI)

Cosmin Contra a sărit în apărarea mijlocașului la ProX: „Răzvan Marin s-a impus titular la Ajax. Eu aveam dubii în privința asta că poate să se adapteze la sistemul în care joacă echipa. E normal să joace și mai slab, alternează evoluții extraordinare, cu evoluții mai slabe. Ajax a făcut un meci slab, nu doar Răzvan Marin”.

Laude și pentru Ianis Hagi și Răzvan Marin

Ianis Hagi (20 de ani) nu a jucat pe cât și-ar fi dorit în acest început de sezon pentru Genk, iar Cosmin Contra s-a declarat surprins.

Ianis Hagi e în grafic, mă așteptam să joace mai mult titular, poate nu în primele meciuri, pentru că a venit târziu la pregătire. Are nevoie de o perioadă de acomodare. E un fotbalist care poate să facă ceva în orice moment al jocului. Trebuie să fie mulțumit de evoluția lui, ne bucurăm când jucătorii români înscriu, dau pase decisive și e foarte bine când sunt lăudați de presa internațională”, a spus Cosmin Contra. 

În ceea ce îl privește pe George Pușcaș (23 de ani), care a fost nominalizat cel mai bun fotbalist în meciul Reading - Cardiff 3-0, după ce a reușit „dubla”, Cosmin Contra nu s-a arătat surprins. 

„Pușcaș s-a impus foarte repede în Anglia, mă așteptam de la el. Este într-o formă foarte bună”, a mai spus Contra.

VEZI ȘI:

APOEL - AJAX 0-0 // Reacția lui Erik ten Hag după evoluția slabă a lui Răzvan Marin: „Nu este încă la nivelul pe care-l vrem”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează