INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  CHINA

EXCLUSIV Cosmin Olăroiu, despre viața în China în timpul pandemiei: „Aici e cea mai mare libertate! Nu există mască, distanțare”

Cosmin Olăroiu a câștigat titlul în China, alături de Jiangsu Suning
Cosmin Olăroiu a câștigat titlul în China, alături de Jiangsu Suning

Articol de - Publicat joi, 24 decembrie 2020 16:09 / Actualizat joi, 24 decembrie 2020 17:28

Cosmin Olăroiu, 51 de ani, ales antrenorul român al anului, alături de Răzvan Lucescu, în tradiționala Anchetă a Gazetei Sporturilor, a acordat un amplu interviu pentru GSP, în care a vorbit despre performanța impresionantă reușită în acest an: câștigarea campionatului alături de Jiangsu Suning.

Experimentatul tehnician român a atins și subiectul pandemiei de coronavirus, care a izbucnit în urmă cu fix un an, în China. Olăroiu dezvăluie în interviul acordat Gazetei că lucrurile au revenit în întregime la normal în China.

Cosmin Olăroiu: „În China e cea mai mare libertate de pe glob!”

- Domnule Olăroiu, cum e viața din China, mai ales pe perioada aceasta a pandemiei, e foarte restrictivă?
- Restrictivă? Cea mai mare libertate de pe glob aici e.

- Vorbiți serios?
- Da! Restaurantele sunt deschise, școlile sunt deschise, nu există mască, nu există distanțare fizică.

- Incredibil, China fiind practic epicentrul pandemiei!
- Da, dar s-au respectat la sânge atunci când a trebuit, adică la început

Din cauza pandemiei n-am putut să-mi aduc familia aici, în China. Am stat singur un an, a fost complicat 
- Cosmin Olăroiu

Am fost cazați într-un complex imens, care conține 7 hoteluri, cu terenuri de antrenament, cu parcuri unde puteam să ieșim să ne plimbăm. Cu teste făcute săptămânal, la care n-a fost pozitiv nici măcar o singură persoană în toate aceste luni de zile, de la nicio echipă 
- Cosmin Olăroiu, despre finalul campionatului trecut din China

VIDEO  Ce și-au transmis Lucescu și Olăroiu, după ce ambii au câștigat premiul de „Antrenorul Anului 2020”

Citește și alte știri despre Gala GSP 2020:

GALA GSP 2020. Cosmin Olăroiu, interviu pentru GSP după ce a fost desemnat antrenorul anului: „Eram un idiot când m-am apucat de antrenorat! Nu știam nimic, aveam doar nebunie și entuziasm”

GALA GSP 2020. Interviu cu Răzvan Lucescu, antrenorul anului: „Tehnicienii români nu au intrare în Vest” » Ce spune despre premiul Gazetei

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (11)
1992128334200992
Silviu Silviu  •  26 Decembrie 2020, 14:43
Postat de gazzaev.lewis pe 24 Decembrie 2020, 17:42

In tarile asiatice, e ceva obisnuit sa porti masca. Acest obicei e de multa vreme acolo si n-are legatura cu pandemia. Trebuie inteles ca masca nu e daunatoare, e benefica. E vorba de educatie. Mi se pare stupid ca un om ce lucreaza acolo sa spuna exact opusul. In rest sunt de acord cu el. Oamenii si-au reluat cursul normal al vietii pentru ca au aplicat restrictiile corect si la timp. Craciun Fericit tuturor!

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

1992128334200992
Silviu Silviu  •  26 Decembrie 2020, 14:39
Postat de 1745flo pe 25 Decembrie 2020, 00:03

Virusologii, deci nu politicienii, au declarat in nenumarate rânduri că masca e frecție la picior de lemn in fața unui microorganism infim asa cum este Sars-Cov-2! Așa ca ea e cu siguranță benefică, dar celor care o comercializează!

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

2375819425786226
Paul Octavian  •  25 Decembrie 2020, 16:22
Postat de dragos_chiva pe 24 Decembrie 2020, 21:33

Ce ușor trecem peste ce nu ne convine și cum dorim să impunem și altora să adopte ideile care ne plac nouă, nu-i așa? Deci spui tu că masca "nu este o corvoadă". Depinde la ce te referi. De exemplu dacă stai și lucrezi opt ore la serviciu cu masca pe figură ți se pare ceva simpluț, un moft? Mai spui tu că "s-a dovedit din punct de vedere științific că masca nu este dăunătoare". Bine , dar ai auzit despre opiniile unor virusologi faimoși străini dar și români care au spus că masca nu ne protejează aproape de loc și că o purtăm practic degeaba? Și mai este ceva: reușești să înțelegi măcar la a doua citire a textului că Olăroiu nu se referea la Asia ci la o parte- e drept, importantă- a ei, China, și că dacă avem de ales între a te crede pe tine când vorbești despre Asia și a-l crede pe el când vorbește despre cum stau lucrurile în China, îl credem pe el?

Referitor la masurile de prevenție referitoare la COVID aici e ca la școală -unii pricep iar alții nu.

Vezi toate comentariile (11)
Comentează