INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  ITALIA

Cristi Chivu, aproape de un pas înainte în cariera de antrenor! La ce echipă e favorit să ajungă

Cristi Chivu // foto: Imago
Cristi Chivu // foto: Imago

Articol de GSP - Publicat duminica, 13 iunie 2021 10:50 / Actualizat duminica, 13 iunie 2021 11:20

Cristi Chivu (40 de ani) ar putea avea parte de o promovare. Presa din Italia anunță că fostul fundaș ar putea prelua echipa U19 a clubului Inter Milano.

Sâmbătă, Gazzetta dello Sport a anunțat în ediția tipărită că echipa Primavera a lui Inter va avea parte de o schimbare de antrenor. Italianul Armando Madonna (57 de ani) va pleca de la cârma echipei, iar nerazzurrii au 3 nume pe lista posibililor înlocuitori: Cristi Chivu, care în prezent pregătește Inter U18, Andrea Zanchetta, antrenorul de la U17, și Tizano Polenghi, de la U16. 

Chivu este văzut drept favoritul pentru a prelua echipa Primavera, pas care ar reprezenta vârful carierei sale de antrenor.

Cristi Chivu, licențiat UEFA PRO

Din septembrie 2020, Cristi Chivu deține licența UEFA PRO, după ce a promovat cursurile de la Coverciano, Italia. El își începuse experiența de antrenor la echipa U14 a clubului Inter Milano, în 2018, și ulterior a fost promovat la U17 și U18. La grupa de vârstă U17, Chivu a terminat pe locul 2 în campionatul național.

Cristi Chivu, performanțe fantastice ca jucător:

  • Are 75 de meciuri și 3 goluri marcate pentru echipa națională a României
  • A evoluat la Euro 2000 și Euro 2008
  • În străinătate a jucat peste 300 de meciuri pentru Ajax, AS Roma și Internazionale Milano
  • A câștigat 13 trofee, printre care Champions League și Campionatul Mondial al Cluburilor
  • A fost desemnat de 3 ori Fotbalistul Anului în Ancheta Gazetei (2002, 2009, 2010), fiind depășit doar de Hagi, Gică Popescu și Mutu
  • În 2002, el a fost selectat de UEFA în Echipa Anului

Cristi Chivu, dorit de Petrolul

În luna aprilie, impresarul Giovanni Becali a dezvăluit că fostul fundaș a fost ofertat de un club din România pentru a prelua postul de antrenor principal, dar Chivu a refuzat oferta, dorința sa fiind de a continua la Inter.

Echipa în cauză a fost Petrolul.

În septembrie 2020, Valeriu Răchită, apropiat al clubului din Ploiești, spunea la Pro X că va încerca să îl aducă pe Chivu la Petrolul: „Sunt convins că va ajunge un antrenor mare Cristi Chivu. Le va călca pe urme lui Rădoi și Mutu. Una dintre primele măsuri pe care le am în minte pentru când voi reveni la Petrolul este să-l aduc pe Chivu antrenor”.

VIDEO. Detalii fabuloase despre transferul lui Chivu la Roma: „Te duci în birou la Ronald Koeman, nu te pui în genunchi, nu te rogi”

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Coleg legendar pentru Dennis Man și Valentin Mihăilă » Parma, aproape de lovitura verii!

Solidaritate emoționantă la Copenhaga » Danezii și finlandezii i-au strigat numele lui Eriksen minute în șir

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (3)
radookoo
radookoo  •  13 Iunie 2021, 18:46

Chivu va ajunge un antrenor mai mare decat Mutu sau Radoi!!! Chivu va fi unul dintre cei mai mari antrenori ai Romaniei!!! Ascultati ce va va zic!!!

George
George  •  13 Iunie 2021, 18:10

Aia vor sa rada de el.........si ei. Pai.........cand o sa lespuna el......"stati dracu in casa " .....ca la covit 10, cand se exprima valoarea multidisciplinara vis-a-vis de masurile anti "convin's". Bai nu ii este de ajuns ca rada familia de el ? Vrea sa radem si noi de el ?

calicon
calicon  •  13 Iunie 2021, 16:52

Sunt convins că va ajunge un antrenor mare Cristi Chivu. Le va călca pe urme lui Rădoi ! Fereasca Dumne!zeu

Vezi toate comentariile (3)
Comentează