INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV Cum a ratat Ciprian Marica un transfer colosal la Manchester City: „Oferta lor era cea mai bună, dar m-am dus la Rinat Ahmetov să plec în Germania”

Articol de GSP - Publicat miercuri, 30 decembrie 2020 10:35 / Actualizat miercuri, 30 decembrie 2020 12:47

Fostul internațional Ciprian Marica, în prezent patron al clubului Farul Constanța, a acceptat invitația directorului Gazetei Sporturilor, Ovidiu Ioanițoaia, de a participa la emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” de pe GSP.RO. Marica a vorbit despre ofertele pe care le-a vut în carieră, cum a ratat transferul la Manchester City, preferând să ajungă la Stuttgart, în Germania.

- Ciprian, ai avut o carieră superbă, dar din păcate operațiile te-au dat peste cap. Prima operație a ta când a fost?
- A fost la 18 ani, atunci când m-am dus la Șahtior.

- La Șahtior ai câștigat bani frumoși?
- La Schalke am câștigat cei mai mulți bani, pentru că m-am dus liber de contract. Cel mai mult am avut 2,5 milioane salariu pe an. Era o mină de aur la Șahtior, dar n-ai cum s-o compari cu Germania. Din punctul de vedere al performanței însă, cel mai frumos a fost la Șahtior.

- Dar toată lumea a spus că la plecare te-ai certat cu Lucescu.
- Am plecat pentru că simțeam că am nevoie de o altă provocare. Aveam trei ani și jumătate acolo, toată lumea vorbea că vrea să ajungă în Vest. S-a ivit ocazia să am o ofertă de la Manchester City, dar și de la Stuttgart. N-am vrut să pierd acest tren. Nea Mircea mi-a spus că mă ajută să plec, cu toate că-și dorea să mai stau acolo un an. A fost o decizie grea!

- Și între Anglia și Germania, tu ai ales Germania.
- Manchester City îmi oferise atunci un contract bun, iar oferta lor era mai bună decât ce ofereau cei de la Stuttgart inclusiv pentru Șahtior. A fost o rugăminte de-a mea către patronul Rinat Ahmetov să plec în Germania, Stuttgart era campioană, câștigase titlul. Manchester City de-atunci nu era echipa de astăzi. Am luat o decizie bună, dar ar fi fost mai bine să rămân la Șahtior cu nea Mircea. Mai luam și un titlu.

- Eviți elegant... Te-ai cert cu Lucescu?
- Nu! N-am avut niciun conflict cu nea Mircea. Au mai fost divergențe, dar suntem în relații bune. Chiar și cu Ahmetov mai vorbesc, cu Srna la fel, cu căpitanul de atunci, Timoșciuk. Cu Ahmetov ne mai felicităm de zile de naștere și de Sărbători.

- Dacă nu era Lucescu, crezi să exista Șahtiorul de azi?
- Adevărul e că înainte să vină Lucescu, Șahtior n-avea un sistem. Sistemul nu exista până să ajungă Mircea Lucescu. Niciun sistem nu l-a ajutat pe Lucescu pentru că nu exista! Adică, nea Mircea a inventat sistemul și tot ce se întâmplă acum la Șahtior.

- Și-acum a semnat cu Dinamo Kiev.
- Nu știu ce l-a determinat să se ducă acum la Kiev. Cred că a fost o decizie grea luată de nea Mircea, eu nu știu dacă o luam. Nu știu dacă m-aș fi dus. Oricum, i-a supărat pe cei de la Șahtior. Și cred că nea Mircea a avut ceva discuții cu Rinat Ahmetov pentru că erau în relații foarte bune.

  • Emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” este difuzată în fiecare miercuri, de la ora 20:00. Poate fi urmărită pe pe site-ul www.GSP.ro, pe pagina de Facebook a Gazetei (link AICI), pe contul de YouTube al Gazetei (abonează-te aici), în format podcast pe principalele platforme de distribuție a podcasturilor: Apple Podcast și Spotify.

CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV. Laurențiu Reghecampf, la 7 ani după cel mai dubios meci al său din Liga 1: „Am învățat multe, iar în seara aia Gigi a avut probleme mari”

EXCLUSIV. Ziua care i-a schimbat cariera lui Florin Prunea: „M-am dus la Steaua și mi-au zis: «Băi băiatule, du-te și apucă-te tu de altceva!». Plângeam de rușine”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
romeverest
romeverest  •  30 Decembrie 2020, 15:25

Asa este.......Stuttgart era campioana, dar a avut ghinionul sa te cumpere pe tine si de atunci nu amai vazut niciodata titlul in Germania !!

1391972634181505
Adrian Popescu  •  30 Decembrie 2020, 15:04

A facut avere din fotbal iar Lucescu nu a mai vrut să audă de el. La fel ca Rat nu a venit adus de Lucescu si asta s-a vazut...Când a plecat a plecat urat, trecând peste Lucescu si vorbind direct cu Ahmetov. De ce nu il intreaba nimeni niciodată cum a umplut FRF de Mercedesuri...

pigforever2
pigforever2  •  30 Decembrie 2020, 12:49

Eterna si fascinanta Romanie si blestemul poporului asta "ie buni da nu ne vede nimeni"! Inca din paleolitic noi am dominat universul dar oamenii rai ne-au pus "pedica" si nu ne-au lasat sa ne aratam valoarea. Daca vorbim de fotbal, pai nu eram noi campioni mondiali si galactici? Eram...dar ne-au sapat rusii, "englejii", spaniolii, "etalienii", "francejii" care ne-au cumparat vedetele si le-au tinut rezerve ca sa-i termine. Pana si istoria ne cenzureaza, fotbalul fiind de romani, bine, eram daci atunci, care-si dadeau la petreceri suturi in capoace si strigau: e gooooollll!!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează