INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  GERMANIA

„Bullseye Ghindovean” » Bild l-a remarcat pe internaționalul român din ligile inferioare ale Germaniei: „Mentalitatea de aici este alta decât în România”

Darius Ghindovean (dreapta) // foto: Instagram @ ghindovean_darius01
Darius Ghindovean (dreapta) // foto: Instagram @ ghindovean_darius01

Articol de GSP - Publicat marti, 22 martie 2022 10:24 / Actualizat marti, 22 martie 2022 13:37

Darius Ghindovean (20 de ani), mijlocaș ofensiv cu 4 meciuri în naționala U20 a României, impresionează în acest început de an la Prusia Münster, echipa de liga a patra germană care l-a transferat în ultima zi din ianuarie. Ca atare, cotidianul Bild, cel mai important din Germania, i-a dedicat un articol.

Născut în Mediaș și stabilit în Germania de la 14 ani, Darius Ghindovean a trecut, pe rând, pe la reprezentativele U17, U18, U19 și U20 ale României.La ultima are 4 meciuri, toate în toamna lui 2021.

În finalul lunii ianuarie, Ghindovean a părăsit MSV Duisburg, formație de liga a treia germană, pentru Prusia Münster, din al patrulea eșalon.

În mai puțin de două luni, Ghindovean a înscris 4 goluri și a pasat decisiv la alte două reușite pentru Prusia. Toate acestea într-un total de 342 de minute, o medie de gol la fiecare 85 de minute.

Igor Surkis, șeful lui Dinamo Kiev, a părăsit instant Ucraina cu o sumă URIAȘĂ! Familia a încălcat legea marțială
DINAMO KIEV
Igor Surkis, șeful lui Dinamo Kiev, a părăsit instant Ucraina cu o sumă URIAȘĂ! Familia a încălcat legea marțială

Darius Ghindovean, lăudat în Bild: „Garantul punctelor Prusiei”

Forma sa extraordinară le-a atras atenția jurnaliștilor de la Bild, cotidianul numărul 1 din Germania, care i-a dedicat românului un articol.

Articolul jurnaliștilor nemți este intitulat „Ghindovean este garantul punctelor Prusiei”.

„Internaționalul român U20 a jucat în tricoul «vulturilor» de 7 ani. A fost titular de două ori și de 5 ori introdus pe parcurs. A jucat un total de doar 342 de minute. 

Totuși, a avut un randament grozav. Cele 4 goluri și două pase decisive ale sale au adus deja 9 puncte. Bullseye (n.r. - punct ochit, punct lovit) Ghindovean!”, scrie Bild, care redă câteva declarații ale fotbalistului:

„Mă simt bine în Münster, simt încrederea antrenorului. Trăiesc pentru fotbal, am vrut să joc în Bundesliga de când eram copil”.

„Mentalitatea din Germania este diferită”

Născut în Mediaș, Darius s-a mutat în Germania în urmă cu 6 ani, cu speranța că va avea mai multe șanse de a ajunge în fotbalul important: „A fost o decizie generală, cu privire la viitor. Mentalitatea este alta aici, mi se potrivește. În țara mea natală, totul era puțin mai dificil”.

Ghindovean a semnat cu Prusia până în vara lui 2024. Momentan, echipa sa este prima în Liga Regională de Vest, cu 64 de puncte acumulate în 29 de meciuri.

Românul visează la promovare: „Întotdeauna credem în asta. Am revenit pe primul loc și nu vrem să-l pierdem”.

Darius este un jucător foarte talentat, bun tehnic, cu o capacitate mare de efort. Așteptăm multe de la el, suntem convinși că poate face următorul pas alături de noi. 

- Peter Niemeyer, directorul sportiv al Prusiei Münster

Citește mai multe știri din fotbalul internațional: 

I-a luat fața lui Pochettino » Antrenorul lui Ajax, favorit să o preia pe Manchester United în vară

„Ce se întâmplă? Sunt pierdut!” » Legenda lui Real Madrid „tună” după El Clasico: „Îi ai pe Hazard și Jovic pe bancă, și faci asta?”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează