INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  CEHIA

VIDEO EXCLUSIV „Făceam autostopul să ajung acasă” » Drama neștiută a lui Stanciu: „Am crezut că mă las de fotbal”

Nicolae Stanciu alături de sora lui în copilărie
Nicolae Stanciu alături de sora lui în copilărie

Articol de - Publicat vineri, 31 decembrie 2021 10:23 / Actualizat vineri, 31 decembrie 2021 10:57

GSP l-a vizitat la Praga pe Nicolae Stanciu (28 de ani), la finalul celui mai bun an al său ca fotbalist. Mijlocașul ofensiv a vorbit și despre copilăria petrecută lângă Alba Iulia.

Nicolae Stanciu: „Trebuie să muncești mult când situația de acasă nu e OK”

- Copilăria ta cum a fost?
- Una frumoasă. Am copilărit la țară, nu sunt din oraș, la 16 kilometri de Alba Iulia, la Cricău. Părinții mei munceau, erau plecați la muncă. Stăteam destul de mult cu bunicii, cu sora mea. Eram toată ziua pe stradă, după ce veneam de la școală. 

Înainte să încep fotbalul ne jucam toată ziua pe stradă. Țin minte că mergeam la cules de vie când eram mic, toate lucrurile pe care le facem la țară.

- Fotbalul serios când a început?
- La 19 ani și mi-a fost destul de greu. Trebuia să mă trezesc dimineața la șase, să merg cu autobuzul sau cu un unchi cu mașina. 

După școală nu aveam cum să merg acasă și să mă întorc în oraș, așa că săptămână de săptămână stăteam prin oraș sau de cele mai multe ori mergeam la mama la serviciu câte trei, patru ore până plecam la antrenament. Când prindeam autobuzul, mă întorceam cu el. Dacă nu, cu mașini de ocazie. Ajungeam seara târziu, iar a doua zi o luam de la cap.

- Drumul tău a fost făcut cu sacrificii pe care le-ai continuat și acum. Ai rămas cu gândul că fără muncă nu se poate nimic.

- Așa am rămas și acum și asta m-a ajutat enorm de mult! Felul în care am fost crescut, greutățile prin care am trecut. După moartea bunicilor a fost o perioadă mai grea, pentru că unul dintre părinți trebuia să renunțe la job să vină acasă să aibă grijă de mine, de sora mea. Mama rămăsese gravidă și a venit pe lume și fratele meu.

„Făceam autostopul să ajung acasă” » Drama neștiută a lui Stanciu: „Am crezut că mă las de fotbal”
Bunicii lui Stanciu

- Ai avut și în fotbal momente grele.
- Accidentarea de ligamente și de menisc. A fost o perioadă foarte grea, în care mă gândeam că n-o să mai pot ajunge să joc fotbal sau să ajung cum îmi doream. Am fost sprijinit de președintele de la Unirea, a crezut în mine, mi-a plătit operația și m-am recuperat destul de bine. 

Când știam că situația nu e tocmai OK acasă, când trebuie să-ți ajuți părinții, trebuie să fii mai concentrat pe ce ai de făcut, să muncești mult mai mult decât ceilalți! Chiar dacă mă vedeau drept cel mai mare talent și eram cel mai bun, asta nu m-a oprit să muncesc și să fac dublu decât făceau restul colegilor mei.

  • GSP a realizat un interviu de patru pagini cu Nicolae Stanciu, care poate fi urmărit în ediția tipărită și/sau digitală a Gazetei Sporturilor, dar și în orele următoare pe site-ul GSP.ro. Totul despre viața la Praga, problemele din fotbalul ceh, situația de la echipa națională și ce trebuie schimbat rapid, despre copilărie și marea iubire.

Citește mai multe știri despre Nicolae Stanciu:

Uluitor! Stanciu vede un fotbalist român peste Messi: „Pentru mine e clar”

Stanciu a creat haos la Praga: „Enorm de multe mesaje de amenințare! Mi-a fost frică”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
sibelius
sibelius  •  31 Decembrie 2021, 13:58
Postat de ionescugeorge77 pe 31 Decembrie 2021, 11:04

...ce ne pasa noua de ratangiu?

Iar te crezi mai multi?

ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  31 Decembrie 2021, 11:04

...ce ne pasa noua de ratangiu?

1083087695043607
Zgaia Mihai Corneliu  •  31 Decembrie 2021, 11:04

Nicolae Stanciu este un fotbalist talentat, serios și consacrat care nu este apreciat în România la adevăr lui valoare . În schimb, cehii îl ridica în slavi.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează