INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  CEHIA

VIDEO EXCLUSIV Stanciu a creat haos la Praga: „Enorm de multe mesaje de amenințare! Mi-a fost frică”

GSP l-a vizitat la Praga pe Nicolae Stanciu (28 de ani), la finalul celui mai bun an al său ca fotbalist. Mijlocașul ofensiv a povestit, printre altele, dificultățile pe care le-a avut la Slavia din cauza trecutului său la rivala Sparta.
GSP l-a vizitat la Praga pe Nicolae Stanciu (28 de ani), la finalul celui mai bun an al său ca fotbalist. Mijlocașul ofensiv a povestit, printre altele, dificultățile pe care le-a avut la Slavia din cauza trecutului său la rivala Sparta.

Articol de - Publicat joi, 30 decembrie 2021 10:06 / Actualizat joi, 30 decembrie 2021 11:17

GSP l-a vizitat la Praga pe Nicolae Stanciu (28 de ani), la finalul celui mai bun an al său ca fotbalist. Mijlocașul ofensiv a povestit, printre altele, dificultățile pe care le-a avut la Slavia din cauza trecutului la rivala Sparta.

  • GSP a realizat un interviu de patru pagini cu Nicolae Stanciu, care poate fi citit în ediția tipărită și/sau digitală a Gazetei Sporturilor de joi, 30 decembrie 2021, dar și în orele următoare pe site-ul GSP.ro. 
  • Totul despre viața la Praga, problemele din fotbalul ceh, situația de la echipa națională și ce trebuie schimbat rapid, despre copilărie și marea iubire.
Nicolae Stanciu și-a stabilit viitorul și face marele anunț pentru Gazeta Sporturilor: „Pentru mine, asta contează mai mult decât banii!”
SLAVIA PRAGA
Nicolae Stanciu și-a stabilit viitorul și face marele anunț pentru Gazeta Sporturilor: „Pentru mine, asta contează mai mult decât banii!”

Nicolae Stanciu: „Am avut probleme cu șefii de la Sparta”

- Vreau să dăm un pic timpul înapoi. Experiența de la Sparta Praga cum a fost pentru tine?
- O experiență foarte, foarte bună și m-am simțit foarte iubit acolo. Niță, Vătăjelu sau Chipciu pot să confirme asta. Mai aveam trei ani de contract cu Anderlecht, dar am decis să plec pentru că-mi doream să joc mai mult. Aveam 24 de ani și nu-mi convenea că nu jucam atât de mult pe cât îmi doream. A venit oferta de la Sparta, am acceptat-o și am jucat în toate meciurile echipei. După șase luni am fost și căpitan.

- Te-a ajutat faptul că erați și foarte mulți români?
- Pe toți ne-a ajutat! Acolo ne simțeam ca acasă. Lumea chiar mă iubea acolo, dar s-a terminat... A venit oferta din Arabia Saudită, care a fost acceptată de club, și asta a fost.

10 goluriși 12 pase decisive a reușit Stanciu la Sparta Praga în sezoanele 2017/18 și 2018/19

- Regreți vreun moment decizia de a pleca la Al Ahli?
- Nu! Nu sunt deloc dezamăgit. Eu am ales că plec! Lumea nu știe multe lucruri care s-au întâmplat atunci între mine și cei de la Sparta. Nu regret că am plecat la Al Ahli, pentru că am avut o experiență bună. Chiar dacă am fost criticat că mă duc la 25 de ani pentru bani... Dacă mergeam pentru bani, nu mă întorceam după doar trei luni. Atât am luat salariul!

- Dar ce s-a întâmplat?
- Nu-mi doream să plec de la Sparta, mai ales în Arabia! Nu eram sută la sută convins să plec, dar au fost anumite lucruri între mine și conducere care m-au făcut să aleg varianta asta și să plec. Am crezut că e mult mai bine să plec! Știam că dacă mă voi duce în Arabia, alegeam una dintre cele mai mari echipe de acolo. Odată ajuns acolo, știam că o să mă întorc repede în Europa.

10 milioane de euroa plătit Al Ahli pe Stanciu în ianuarie 2019

Nicolae Stanciu: „Nu m-am întors bogat din Arabia”

- Zici că doar trei luni ți-ai luat banii?
- Da! N-am luat milioane și nici nu m-am întors extrem de bogat acolo. Dacă chiar voiam să mă duc pentru bani, aveam contract trei ani și jumătate. Puteam să rămân acolo și să nu fac presiuni ca să pot pleca după trei luni.

- Ai resimțit o presiune mai mare pe umerii tăi? Fiind străin...
- Nu cred că era o presiune. În plus de asta, dacă nu ai prestațiile dorite de club, pot să renunțe în orice moment la tine la ce putere financiară au.

Nicolae Stanciu a creat haos la Praga: „Enorm de multe mesaje de amenințare!”

- Oferta de la Slavia a venit repede.
- M-am rugat de arabi vreo trei, patru săptămâni să mă lase să plec. Schimbam mesaje cu managerul de acolo și îl rugam să mă lase. Agenții mei mi-au zis de oferta de la Slavia, dar cel mai mult a contat că discutasem cu antrenorul care m-a dorit. Imediat după ce-am semnat eu cu Al Ahli, antrenorul le spusese celor din staff că o să ajung la ei! El voia să mă transfere și iată că a reușit!

- Nu ți-a fost teamă când ai semnat, jucând deja la rivala Sparta?
- Mi-a fost! Chiar mi-a fost! Eu nu aveam cont pe rețele de socializare în momentul ăla, dar soția a primit enorm de multe mesaje de amenințare. Chiar mă gândeam că ajungem la Praga și șase luni de zile nu ieșim din casă! 

Am luat decizia să mă întorc pentru că Slavia câștigă campionate, juca în preliminarii de Champions. N-au mai contat mesajele! Vreau să vă zic că lumea n-a uitat nici după doi ani și jumătate, dar nu am niciun fel de probleme acum, nu mă tem de nimic.

- Bănuiesc că lumea te recunoaște pe stradă.
- Da, da. Cei de la Slavia mă opresc pentru poze, dar cei de la Sparta mă întreabă de ce am plecat de la ei, alții mă înjură. Nu mă tem. Nu cred că mai pot să iau bătaie pe stradă cu atâta lume lângă noi. Dar, na, lumea încă vorbește urât când mă vede.

25 de goluriși 30 de pase decisive are Stanciu la Slavia în 111 meciuri oficiale

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Au bătut palma! Barcelona transferă un star de la Chelsea

Bayern, Barcelona și Juventus se bat pe un jucător din Bundesliga » Și-a anunțat clubul că pleacă GRATIS la vară!

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
189254898748309
Claude SH  •  31 Decembrie 2021, 20:52

Te așteptăm la CFR Cluj.

alexandruivan7
alexandruivan7  •  31 Decembrie 2021, 08:48

la stanciu cel mai folosit cuvant este “āāāā”.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează