INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  INTER

Edi Iordănescu, mesaj public pentru Ionuț Radu, după gafa uriașă din Serie A: „Nu e doar greșeala lui! Să-și asume decizii corecte în perioada următoare”

Edi Iordănescu a vorbit despre situația lui Ionuț Radu / Sursă foto: GSP +16   FOTO
Edi Iordănescu a vorbit despre situația lui Ionuț Radu / Sursă foto: GSP

Articol de GSP - Publicat duminica, 01 mai 2022 13:37 / Actualizat duminica, 01 mai 2022 14:17

Edi Iordănescu, selecționerul României, a reacționat pe Facebook, la patru zile după gafa comisă de Ionuț Radu în confruntarea din Serie A dintre Inter și Bologna, încheiat 1-2. 

La prima apariție stagională în Serie A, Ionuț Radu a greșit decisiv în finalul meciului Bologna - Inter, eroarea sa îndepărându-i pe nerazzuri de titlu. Edi Iordănescu îl susține pe goalkeeper-ul de 24 de ani, aruncă vina și către oamenii din staff-ul lui Inter, însă recunoaște că nu e de acord cu ipostaza în care se află portarul român, aceea de a accepta statutul de rezervă la Inter.

„Ionuț Radu este un portar extrem de talentat, cu o mentalitate competitivă și cu viitor frumos. Oricine greșește și, atunci când nu aperi un sezon întreg, există și riscul unor momente mai puțin fericite. Nu este doar greșeala lui, cu sigurantă că trebuie împărțită și asumată și de cei din jurul lui.

E un portar cu viitor în tricoul echipei naționale, dar care trebuie ca în următoarea perioadă să își asume decizii corecte pentru cariera lui”,  a scris Edi Iordănescu, pe contul său de Facebook.

Edi Iordănescu, în februarie: „Să fie conștient că așa iese din circuitul naționalei”

În luna februarie, cu puțin timp înaintea debutului său pe banca primei reprzentative, Edi Iordănescu a dezbătut în cadrul unui interviu situația lui Ionuț Radu, pe care-l avertiza încă de atunci că nu e mulțumit de statutul pe care-l are la Milano. 

O prioritate este să vorbesc și cu Radu, care a demonstrat lucruri, a demonstrat că are valoare și să vedem cum putem să-l ajutăm. Nu mi-aș dori să cădem în greșeala de a avea jucători care sunt la cluburi importante și stau acolo, în zona lor de confort. Automat, trebuie să fii conștient că ieși din circuitul naționalei. 

- Edi Iordănescu, în februarie

Radu n-a debutat încă în tricoul primei reprezentative, însă a fost unul dintre jucătorii exponențiali din parcursul României U21 de la EURO 2019.

Ce decizie a luat Simone Inzaghi în privința lui Ionuţ Radu după gafa cu Bologna » Ce șanse are românul să apere poarta lui Inter în meciul de azi cu Udinese
Inter
Ce decizie a luat Simone Inzaghi în privința lui Ionuţ Radu după gafa cu Bologna » Ce șanse are românul să apere poarta lui Inter în meciul de azi cu Udinese

Ionuț Radu pleacă de la Inter

Oscar Damiani, impresarul lui Ionuț Radu (25 de ani), a vorbit despre viitorul portarului român și despre modul în care gafa din eșecul cu Bologna, scor 1-2, l-a afectat.

Întrebat de ce Radu nu a primit mai multe minute, Damiani a spus: „Să-i întrebăm pe cei responsabili. E clar, Handanovic nu e genul care îi spune antrenorului să lase și rezerva să joace. Deciziile le ia însă Inzaghi”. 

În legătură cu viitorul portarului român, impresarul a detaliat: „Cel mai probabil va pleca de la Inter. Ei au luat deja o decizie în urmă cu un an, când s-au înțeles cu Onana. Nici asta nu l-a ajutat pe Ionuț la nivel psihologic. Important e să rămână puternic. Cu siguranță se va ridica!”.

VIDEO Eroarea lui Ionuț Radu din partida Bologna - Inter 2-1

Citește și alte știri despre Ionuț Radu: 

Ce decizie a luat Simone Inzaghi în privința lui Ionuţ Radu după gafa cu Bologna » Ce șanse are românul să apere poarta lui Inter în meciul de azi cu Udinese

Ce spune Duckadam despre gafa lui Ionuț Radu: „Va avea foarte mult de suferit acum” + mesajul afișat de fanii lui Inter

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
persanu
persanu  •  01 Mai 2022, 14:38

Vai ce sfaturi importante date de selectionerul Romaniei. :)) mare allenatore si Jordanescu. Poate mai bine era daca ii spuneai sa lase aerele alea de superioritate atat in teren , la antrenament dar si in timpul liber . Rar mi-a fost dat sa vad asemenea figurant, dar desigur , este dreptul lui , doar ca toate se transpun in greseala respectiva si dupaia ne miram de ce ii pierdem. Dar e bine , timpul trece , banii intra in cont si cand trage linie la sfarsitul carierei are 14 meciuri jucate , adunate , in fotbalul profesionist. Jordanescule , in care circuit al nationalei Romaniei era Radu ? Ca de 3 ani nu mai stie ce culoare are echipamentele nationalei. . . mai bine l-ai intreba pe al batran ce sfat sa ii dai lui Radu ca tu incepi sa devi Chirila 2.

calinescu_
calinescu_  •  01 Mai 2022, 14:05

IONUT RADU a realizat aproape de unul singur performantele cu U21 , si a fost abandonat de toti ...... De fier sa fii si tot te afecteaza ....!!!! Pentru Radoi era mai important campionul gafelor VLAD, decat cel care l-a facut om calificadu-l la turneul final......!!!!!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează