INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV / VIDEO Câți bani a câștigat Florin Gardoș în Anglia: „Pe hârtie sunt milionar, dar nu trăiesc ca unul” » Ce afaceri are acum fostul fotbalist

Articol de - Publicat miercuri, 30 august 2023 21:45 / Actualizat miercuri, 30 august 2023 22:23

Florin Gardoș a dezvăluit la emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” câți bani a câștigat în cariera de fotbalist. Fostul fundaș de la FCSB a vorbit despre afacerile pe care le are în prezent, dar și despre perioada petrecută în Anglia, la Southampton.

- Florin, ai 34 de ani și, deși puteai să mai joci fotbal, te-ai lăsat. Ultima accidentare a fost cauza?
- Nu, n-a fost principalul motiv. Mă simțeam bine la momentul respectiv. Doar că a fost conjunctura de așa natură. Eram cam scârbit, sincer să fiu! Eram la Clinceni, nu ne luaserăm banii de șapte luni, condițiile erau slabe.

- Și-acum ce faci, cu ce te ocupi?
- Am două colaborări. Una la Fanatik, iar cea de-a doua pe Prima Sport, exclusiv pe Premier League. Am și două firme de dezvoltare imobiliară, am făcut un bloc și-l voi începe pe-al doilea. A doua companie este pe construcția de case. Ridic la Satu Mare.

Florin Gardoș: „O bună parte din venituri sunt din proprietăți închiriate în Anglia”

- Deci ești bogat, să înțeleagă lumea.
- Multă lume mă percepe ca milionar. Pe hârtie sunt milionar, dar nu trăiesc ca un milionar. Cheltuiesc ce produc în momentul acesta. Am investit foarte mult. De când eram în Anglia, acolo a fost norocul meu pentru că am avut un prieten foarte bun, cu care jucasem la Chiajna, el fiind cu zece ani mai mare decât mine. Cu ajutorul lui am investit acolo în proprietăți. O bună parte din venituri sunt din proprietăți închiriate în Anglia.

- Bănuiesc că acolo ai avut cel mai mare salariu din carieră, nu?
- Salariul meu în Anglia a fost constant, dar acum n-o să vă spun exact cât am câștigat. Pot să vă spun că cel mai mic salariu a fost undeva la 500.000 de lire, net, deci după taxe! În 2015-2016, lira era foarte bine cotată, deci pe la 800.000 de euro! Eu n-am avut contract mai mare de un milion de euro. Southampton era unul dintre cluburile care plăteau cel mai puțin ca buget de salarii.

Diana Gardoș
Diana Gardoș
Diana Gardoș
Diana Gardoș
Diana Gardoș
+10 FOTO

- Ai ajuns acolo de la FCSB, transfer de 6,8 milioane de euro. Ce fel de club era?
- Cu o filosofie interesantă, s-au bazat mereu pe creșterea copiilor din academie sau pe cumpărarea de fotbaliști care erau de perspectivă. Când am ajuns eu s-a nimerit bine pentru că baza era nouă și am fost într-o echipă care s-a dovedit a fi cea mai bună din istoria clubului. 

În primul sezon am terminat pe 7, în perioada de pregătire a sezonului doi m-am accidentat și în acel sezon echipa a terminat pe 6. Acum a retrogradat... Dacă eram la o echipă de mijlocul clasamentului sau la retrogradare, probabil mi-era mai ușor să mă impun.
Florin Gardoș, fost internațional

- Acolo ai strâns și cele mai frumoase amintiri?
- O experiență incredibilă, chiar dacă am jucat destul de puțin. Am avut o victorie pe Old Trafford, am bătut-o pe Arsenal de câteva ori. Sigur că acum când mă uit la meciuri în Premier League există un sentiment de frustrare și regret că n-am reușit mai mult. Se mai întâmplă să mă mai recunoască lumea, chiar vara trecută am fost în Grecia și m-a recunoscut un tip care era din Southampton. Eu eram unul dintre jucătorii mai necunoscuți, am rămas surprins.

Citește și:

S-a aflat după 4 decenii » Mircea Geoană a dezvăluit ce i-a spus atunci Hagi: „Vă dau acum din casă și sper ca Gică să nu se supere pe mine”
PRIETENII LUI OVIDIU
S-a aflat după 4 decenii » Mircea Geoană a dezvăluit ce i-a spus atunci Hagi: „Vă dau acum din casă și sper ca Gică să nu se supere pe mine”
Povestea celui mai tare transfer din cariera lui Jean Vlădoiu: „I-am cerut un milion de mărci! În primele 10 meciuri le-am dat 8 goluri”
PRIETENII LUI OVIDIU
Povestea celui mai tare transfer din cariera lui Jean Vlădoiu: „I-am cerut un milion de mărci! În primele 10 meciuri le-am dat 8 goluri”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (14)
luker
luker  •  31 August 2023, 09:11

Bine ca le luati interviuri acestor tzepe de fotbalisti. Cum sa joci nene 11 meciuri in 4 ani? Cum sa iei 1 milion pe an pentru 2 meciuri jucate? A fost prostia lu Piturca, apoi a exploatat la maxim contractul Southampton . A jucat la Clinceni cam atat cat a jucat in Anglia. Fotbalul s/a scarbit de Gardos.

dimco61
dimco61  •  31 August 2023, 08:53

Florine,tu ai fost inventia lui Piturca.Ar trebui sa imparti banii cu el,fiindca tu ai fost orice,doar fotbalist nu!

godot
godot  •  31 August 2023, 08:46
Postat de belane pe 31 August 2023, 01:27

Florin Gardos a fost una daca nu poate cea mai mare teapa data de fotbalul nostru in ultimii 20 de ani. A fost transferat pe aprox. 7 mil. de euro la Southampton care i-a dat timp de 4 ani un salariu anual de 1.56 milioane de lire ( cam 1.8 milioane de euro ar veni cred). Gardos in 4 ani a jucat 11 meciuri iar nici alea pe toate ca titular. A plecat liber de contract dupa cei 4 ani deci Southampton a recuperat zero euro de pe urma investitiei in juc. Gardos si s-a ales in schimb cu o pierdere de 14 mil. de euro (suma de transfer + salariul pe cele 4 sezoane) iar daca ajustam la inflatia monedei euro din ultimii 10 ani atunci 14 mil. de euro in 2014 valorau cam cat valoreaza astazi 19 mil. de euro. Mai sunt si alte transferuri paguboase gen Man dar macar Man a jucat si Parma inca mai are oportunitatea sa amortizeze ceva din investitie daca vor sa-l vanda, bine pe pierdere tot vor iesi dar nu-i la fel precum cazul Gardos unde Southampton practic a aruncat toti acei bani pe fereastra, puteau la fel de bine sa ia toti banii aia si sa-i arunce la gunoi si-ar fi insemnat acelasi lucru.

Excelentă prezentarea faptelor, cu o completare: se adaugă și comisioanele către Giovani, care nu puteau fi sub 2 milioane.

Vezi toate comentariile (14)
Comentează