INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  REPUBLICA CEHĂ

Șansă pentru Niță la Sparta Praga » Antrenorul cu care era „la cuțite” a demisionat

Florin Niță, Sparta Praga // foto: Imago Images
Florin Niță, Sparta Praga // foto: Imago Images

Articol de GSP - Publicat miercuri, 11 mai 2022 10:06 / Actualizat miercuri, 11 mai 2022 11:10

Florin Niță (34 de ani) desemnat „Fotbalistul român al anului 2021” în ancheta Gazetei, în special pentru prestațiile de la națională, nu a mai jucat pentru Sparta Praga într-un meci oficial din noiembrie 2021. Acum, odată cu plecarea „principalului” Pavel Vrba (58) și a staff-ului său, ar putea primi o nouă șansă.

Titular incontestabil la Sparta Praga atât sezonul trecut, cât și la începutul actualei stagiuni, Florin Niță a fost tras pe linie moartă în noiembrie 2021. Inițial pe banca de rezerve, ulterior accidentat, Niță a fost ignorat complet de antrenorul Pavel Vrba.

Suporterii FCSB i-au transmis clar lui MM Stoica: „Sub nicio formă nu jucăm acolo cu CFR!”
FCSB
Suporterii FCSB i-au transmis clar lui MM Stoica: „Sub nicio formă nu jucăm acolo cu CFR!”

Niță s-a plâns de situația în care s-a aflat într-un interviu acordat Gazetei Sporturilor în decembrie 2021, unul care nu i-a picat bine antrenorului principal. În ultimele două luni, a prins lotul la doar două partide, de fiecare dată fiind rezervă.

Șansă pentru Florin Niță? Schimbare de antrenor la Sparta Praga! 

Acum, odată cu plecarea lui Vrba, Niță ar putea avea parte de un nou început, scriu cehii de la iSport. Antrenorul principal a demisionat luni, alături de „secundul” Zdenek Becka și de antrenorul de portari Martin Tichacek.

Până la finalul sezonului, echipa va fi condusă de Michal Hornak, ajutat de Michal Spito pentru pregătirea portarilor. Iar Spito a avut numai cuvinte de laudă la adresa românului.

În toamnă, la sfârșitul lunii octombrie, înainte ca Niță să-și piardă postul de titular, a spus: „Florin nu are nicio slăbiciune majoră. Este tehnic cu mingea la picior, reflexele sunt punctul său forte, dar are intervenții excelente și 1 la 1”.

Florin Niță poate reveni în poarta lui Sparta Praga

Așadar, Florin Niță ar putea beneficia de schimbările din staff-ul tehnic, ceea ce reprezintă o veste excelentă pentru selecționerul României, Edi Iordănescu, în perspectiva meciurilor României din Nations League, din luna iunie.

Sparta Praga mai are 3 meciuri de jucat în acest sezon: în campionat cu Slovacko (11 mai) și Slavia Praga (15 mai), dar și finala Cupei Cehiei, tot cu Slovacko, pe 18 mai.

Niță luptă pentru un loc de titular la Sparta Praga cu Dominik Holec (27 de ani) și Milan Heca (31).

Mai multe știri din fotbalul internațional: 

Un înalt oficial guvernamental, arestat pentru jefuirea locuinței lui Karim Benzema!

Disperarea lui Xavi: „Este păcat, nu putem concura cu ei”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
2331468886968641
Jan-Fridolin Benet  •  11 Mai 2022, 15:42

Nu mai scrieti prostii...Vrba a fost dat afara de sefi...In nici un caz nu si_a dat demisia. .Se pare ca viitorul antrenor v_a fi neamt ,si nu cred ca Nita v_a fi titular , cei doi portari sunt cehi

cirus11
cirus11  •  11 Mai 2022, 11:30

Daca nu i se da o sansa nici acum ar trebui sa incerce plece... E prea valoros sa frece banca de rezerve.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează