INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV Cum și-a pierdut Florin Răducioiu locul la Milan: „Nu trebuia s-o fac! Am greșit față de Capello” + ce salariu avea: „Am luat 500.000$ doar din prime!”

Articol de GSP - Publicat miercuri, 27 aprilie 2022 21:00 / Actualizat miercuri, 27 aprilie 2022 21:36

Florin Răducioiu, actualul team-manager al lui Dinamo, a vorbit despre perioada petrecută la AC Milan, club alături de care a câștigat Liga Campionilor, campionatul și Supercupa Italiei.

  • Emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” este difuzată în fiecare miercuri, de la ora 20:00. Poate fi urmărită pe pe site-ul www.GSP.ro, pe pagina de Facebook a Gazetei (link AICI), pe contul de YouTube al Gazetei (abonează-te aici), în format podcast pe principalele platforme de distribuție a podcasturilor: Apple Podcast și Spotify.

- Florin, a fost grea trecere la o echipă de legende, la AC Milan?
- Am fost foarte bine primit și mi-aduc aminte că în vestiar, în stânga mea era Daniele Massaro, iar în dreapta era Sebastiano Rossi. Eram tânăr, venise împreună cu mine și Brian Laudrup, de la Fiorentina. Chiar cel mai bun prieten al meu. După meciuri acolo se ieșea în oraș să mănânci, să bei ceva, iar eu am făcut asta cu ei abia după câteva luni.

- Erai mai retras sau nu erai în grupul lor?
- Trebuia să câștig încrederea lor și nu era deloc ușor. Franco Baresi era fotbalistul cel mai tăcut pe care l-am cunoscut eu în vestiar, dar pe teren era căpitan și se transforma. Alessandro Costacurta era cel mai glumeț, ne făcea mereu să râdem înainte de meciuri. Marco van Basten, un tip foarte liniștit, nu prea vorbea mult, era tăcut. Paolo Maldini își vedea mereu de treaba lui.

- Deci n-ai avut niciun fel de probleme.
- Nimeni niciodată nu m-a privit de sus. Poate am avut mici clinciuri cu Daniele Massaro, doar eram vecini și jucam pe același post. Atunci când am fost eu la Milan el a făcut cel mai bun sezon din cariera lui. Toți aveau respect pentru mine și mă simțeam într-un Oxford al fotbalului acolo. Aveam absolut toate condițiile, trebuia doar să ne antrenăm și să jucăm.

- Ai Liga Campionilor cu Milan, dar ai jucat puțin, Florin.
- Am jucat șapte meciuri pentru că era foarte, foarte greu, concurența era foarte mare. Aș fi putut să joc mai mult, dar am avut unele probleme cu Fabio Capello. Un tip foarte rigid, foarte dur și dacă faci ceva ce nu-i convine, e foarte greu să-i mai recâștigi încrederea. Față de el am greșit după un meci pe care l-am avut la București cu Belgia. M-am întors la echipă cu glezna umflată în urma unui fault foarte dur, iar noi peste câteva zile jucam la Foggia. Și i-am spus: "Mister, nu mă convoca! Nu pot să joc". Am greșit! Trebuia să fac deplasarea cu Milan și să vedem. A fost momentul când raporturile dintre noi s-au răcit.

- Acolo ai câștigat cel mai bine?
- Nu, nu. La Milan aveam un salariu de 650.000 de dolari pe an, unul dintre cele mai mici. Eram cel mai prost plătit, aș putea spune. Dar am câștigat bani buni din prime, din meciurile din Champions League și din campionat. Doar din alea am luat 500.000 de dolari! Cred că dacă mă uit acasă mai am și acum fluturașii de salariu.

- Deci ai avut bani la finalul carierei.
- Am avut bani buni. Nu ca în ziua de astăzi. Acum jucătorii câștigă enorm. Am pierdut și bani mulți la divorț, dar și într-o investiție greșită în imobiliare în 2008. Am pierdut cam 400.000 de euro atunci. Asta e, ce să facem!

VEZI AICI TOATĂ EMISIUNEA CU FLORIN RĂDUCIOIU

CITEȘTE ȘI:

„Nu avem ce mânca” » Dan Alexa, poveste tulburătoare de la Rapid: „A fost un moment... Mi s-au înmuiat picioarele la masă”
PRIETENII LUI OVIDIU
„Nu avem ce mânca” » Dan Alexa, poveste tulburătoare de la Rapid: „A fost un moment... Mi s-au înmuiat picioarele la masă”
Momente tensionate în studioul GSP » Cămătaru, enervat de întrebările despre pierderea Ghetei de Aur: „Acum ce-ai vrea să fac eu?! Trofeul e la mine, nu s-a anulat nimic!”
PRIETENII LUI OVIDIU
Momente tensionate în studioul GSP » Cămătaru, enervat de întrebările despre pierderea Ghetei de Aur: „Acum ce-ai vrea să fac eu?! Trofeul e la mine, nu s-a anulat nimic!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (18)
cfr4ever1907
cfr4ever1907  •  04 Iunie 2022, 11:22
Postat de matserban pe 27 Aprilie 2022, 22:32

Ma refer la fotbalul tomanesc, ca mai juca o finala europeana. Dinamo a jucat 2 semifinale, una dupa ce a trecut de Inter Milano si campioana URSS si a pierdut greu cu Liverpool, care era cea mai tare din Europa, alta in 90 in Cupa Cupelor, dupa ce au trecut de Partizan Belgrad, Panathinaikos. A mai jucat si un sfert de finala cand a pierdut calificarea cu Sampdoria desi a fost egal pe amblee manse, 1-1 ei 0-0, cea mai buna echipa din Italia la acea vreme, cu Vialli, Mancini, Toninho Cerezi, Atilio Lombardo, a jucat si finala de Champions League Doria. Am avut 1-0 si ei au dat gol in minutele de prelungiri. Dinamo cand a batut-o pe Sporting Lisabona era acolo un nene de ii zicea Luis Figo. Si un oarecare Krasimir Balakov, considerat in Top 10 la Balonul de Aur in 1994. Iar la Partizan Belgrad un oarecare Pedrag Mijatovic, megastar apoi la Valencia si Real. Sa iti mai zic cine juca la Bayer Leverkusen in acel 2-1 in 2008? Jucători peste Baraja, Albelda si di Vaio, fusesera finaliști de Champions League in 2002. Cate selectii are Schneider la nationala Germaniei? Peste 80. Comparam cu Heerenveen care........era un fel de echipa romaneasca, usor de batut. Si cu Betis Sevilla in 10 oameni din minutul 10

Cum poți compara lotul bayer leverkusen din 2001-2002, când terminase cu 1 punct mai puțin fata de campioana dortmund și jucase finala ligii cu real madrid... cu lotul bayer leverkusen din 2008, când în sezonul 2007-2008, terminase pe 5 și ajung în cupa UEFA! Iar Schneider avea la meciul cu Dinamo cam 35-36 ani! Leverkusen atunci era în reconstrucție având ff multe non name uri!

10214820427648855
Cristian Fifor  •  29 Aprilie 2022, 02:56

Exact ce așteptam de la Ioanitoaia sa-l întrebe sau sa insiste nu a făcut-o, anume de ce simțea ca nu mai putea da nimic naționalei atunci când chipurile, s-a retras? La 26 de ani nu mai ai nimic de dat naționalei? Pe bune? Are vreo legătura cu faptul ca nu mai era reprezentat de Giovanni?Ce s-a întâmplat in acel sezon 95-96 la Espanyol in retur, când intre 22 Februarie si 8 mai n-a jucat niciun minut? Era chiar inainte de Euro 96. Are vreo legătura cu faptul ca România urma sa joace cu Spania in grupa? Ce s-a întâmplat in Februarie 99 când Piturca a vrut sa-l readucă la naționala si pana la urma n-a mai ajuns? Cum sa ajungi sa preferi ca selecționer peste noapte pe cineva care e cu 2 clase sub el si care ii fusese pana atunci rezerva? O fi având si asta legătura cu impresarul? Cam astea ar fi întrebările pe care le voiam puse.

polistul68
polistul68  •  28 Aprilie 2022, 22:08
Postat de mendeleev pe 28 Aprilie 2022, 11:26

Pai stai linistit ca aici este problema: acum avem numai jumatati de Raducioiu. :))) Cat despre Hagi, vezi ca a dat aproape de trei ori mai multe goluri decat Radu, desi a fost mijlocas. Iar daca Raducioiu nu-i avea alaturi pe ceilalti din generatia de aur pe care i-ai enumerat, nu facea mare branza. Ca dovada performantele nu mediocre, ci de-a dreptul foarte slabe la cluburile pe la care s-a perindat. Un gol aici, doua dincolo... Mare talent.:))))

Cred ca te hazardezi un pic...clar, era o echipa f buna, se completau reciproc...cand spui ca Hagi a dat de 3 ori mai multe goluri....vezi cae meciuri are hagi, si cate Raducioiu..apoi vezi stilul de joc al echipei....mai toate mingile treceau pe la hagi...si Hagi era singurul jucator fara SARCINI...vezi doar cate goluri a dat Hagi din "gaurile" facute de raducioiu..clar, si raducioiu a dat din pasele lui Hagi...Hagi a dat asa multe goluri , pt ca pe langa valoare, avea si suportul colegilor. Pe la el treceau toate mingile, pentru el juca echipa pe faza de atac....oricum, doi jucatori f buni.

Vezi toate comentariile (18)
Comentează