INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  ANGLIA

Gică Popescu a atins cele mai sensibile subiecte: al cui e meritul pentru performanța de la U21 și cum ar trebui să construiască echipa Cosmin Contra

Articol de GSP - Publicat luni, 01 iulie 2019 19:52

Gică Popescu (51 de ani), președintele celor de la Viitorul, a vorbit pe larg despre starea fotbalului românesc, după performanța de la Europeanul de tineret.

„Baciul” crede că meritele pentru semifinala Europeanului de tineret nu ar trebui să fie monopolizate de Hagi, FRF sau Rădoi.

„Gică are un merit deosebit. Mai e și partea cealaltă, ceilalați antrenori care au contribuit la creșterea acestor copii. E și meritul Federației. Eu voiam să fac asta în 2004, să introduc regula U21. Acum a făcut-o și mai bine, cu doi jucători. E și meritul lor. Apoi vine meritul conducerii tehnice, care a ales jucătorii și i-a pregătit pentru turneul final. E ceva mai larg. Ar fi nedrept să spunem că doar Gică sau doar Federația au contribuit.

Sigur, Gică a făcut lucruri imense. Educația pe care le-a oferit-o jucătorilor a contat enorm”, a declarat Gică Popescu la TV Digi Sport.

Contra ar trebui să riște!

Gică Popescu consideră că Ciprian Tătărușanu e singurul jucător de neînlocuit din naționala „mare” a României.

„Această echipă, din punctul meu de vedere, ar fi putut fi asamblată la echipa mare cu ceva timp în urmă. In-corpore nu poți face o echipă mare. Nu ar face față cu o medie de 19, 20 de ani. Cosmin Contra e într-o situație foarte delicată în acest moment. Avem două meciuri foarte importante, de care depinde calificarea (n.r. cu Spania și Malta).

Eu cred însă că merită să riște o calificare cu ei pe teren. Oricum nu am avut foarte multe în ultimul timp. Nu riscăm mult! Haideți să avem încredere în ei. Chiar dacă ratează, la următoarea vor avea experiență și se vor califica sigur”, a punctat managerul celor de la Viitorul.

„Cred că pe Tătărușanu e greu să îl scoți din poartă acum. Eu așa văd. Răzvan Marin e oricum sub 21 de ani”
Gică Popescu

VEZI ȘI:

COLOSAL! Gică Popescu, primele dezvăluiri concrete despre transferul lui Ianis Hagi: „Avem ofertă peste 10 milioane de euro, salariul e uriaș!”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (7)
296839007513707
Cris Juganaru  •  02 Iulie 2019, 11:37

Si-a expus parerea despre un subiect legat de fotbal fostul capitan al nationalei Romanaiei, cu performante la campionatele mondiale, si fostul capitan al Barcelonei. Si il contrazic somerii sau codasii la scoala sau la locul lor de munca, care isi fac veacul pe site-ul GSP. Sa mori de ras (desi e de plans soarta natiei asteia), nu alta!

marcelclujnapoca
marcelclujnapoca  •  02 Iulie 2019, 11:08

Germania a promovat tinerii la 21 de ani si sunt tot timpul sus .....uitati-va pe statisticile de la Europene si Mondiale ! Ol;anda care a ajuns campiona mondiala in Africa de Sud cu batranii nu isi mai revine de atunci ! Tinerii au alta pofta de joc , sunt imprevizibili, dornici de performata , nu-s blazati si te duci cu batranii care performeaza altfel nu ajungi in primele cluburi dein Europa cu jucatori la nationala mare peste 30 de ani si fara performante ! O sa vedeti in 2 ani cand ajunge Puscas de 60 Milioane de euro ca e si in nationala mare ! Poate sa dea Keseru 3 goluri pe meci si sa ii ia toate mingile la loviturile libere nu ajunge la cotele tinerilor din U 21 ! Organizati meci Nationala Mare cu U 21 si va convingeti ! Inainte de 89 erau frecvente asftfel de jocuri !

blatistu12
blatistu12  •  02 Iulie 2019, 07:04

Ba ,astia sunt nebuni.vor cu orice chip sa- si promoveze odraslele.pai daca nationala u 21 nu a putut alerga dupa min. 60,cum dreacu s a ii promovam la echipa mare.Pai sa zicem ,joaca astia mici cu spania,ne dau aia cu terenul in cap,bnu trecem de jumatatea terenului.nu zic ,daca jucam cu Brazilia,sau belgia,sau Germania

Vezi toate comentariile (7)
Comentează