Articol de , - Publicat duminica, 05 noiembrie 2023 17:05 / Actualizat duminica, 05 noiembrie 2023 18:31

Ianis Hagi (25 de ani) a trecut pe lângă primul lui gol în La Liga, dar a irosit un penalty în victoria lui Alaves cu Almeria, scor 1-0. Românul a ratat de la punctul cu var înainte de pauză, la 0-0, și a rezistat în teren până în minutul 68. 

În cel mai bun moment după accidentarea care l-a ținut un an pe tușă, Ianis a fost extrem de aproape să „spargă gheața” și în La Liga, după ce punctase în Copa del Rey în urmă cu trei zile

„Decarul” lui Alaves și-a asumat executarea penalty-ului din prelungirile primei reprize, dar a finalizat dezamăgitor, „catapultând” mingea mult peste poartă. Execuția lui a semănat mult cu lovitura de pedeapsă irosită de Harry Kane la Mondialul de anul trecut, în „sfertul” pierdut în fața Franței.

GALERIE FOTO. Cum a executat Ianis penalty-ul. Spaniolii: „Hagi a dat-o în nori”

Ratarea lui Ianis Hagi de la punctul cu var
Ratarea lui Ianis Hagi de la punctul cu var
Ratarea lui Ianis Hagi de la punctul cu var
Ratarea lui Ianis Hagi de la punctul cu var
Ratarea lui Ianis Hagi de la punctul cu var
+3 FOTO

Presa iberică n-a ignorat momentul ratării lui Hagi jr. În cronica din Mundo Deportivo, semnată de Jose Luis Artus, e descrisă ratarea românului: 

„Gazdele au fost net superioare în prima repriză și chiar au irosit un penalty, pe care Hagi l-a bătut foarte sus. Hagi a dat-o în nori, iar cu această ratare s-a intrat la pauză”. 

Hagi și-a acoperit fața cu mâinile imediat după ratare, iar coechipierul Rioja a venit imediat pentru a-l consola. Din februarie 2020 nu mai ratase de la punctul cu var! Hagi junior a mai beneficiat de o oportunitate și în repriza secundă, când șutul său nu a creat pericol la buturile lui Maximiano.

Ianis ratează un penalty, dar Alaves câștigă și se depărtează de zona retrogradării: „Hagi a continuat blestemul penaltyurilor”

Cotidianul Noticias de Alava a comentat evoluția lui Ianis: „Hagi a continuat blestemul penaltyurilor la Alaves. Este a treia lovitură de la 11 metri ratată de jucătorii lui Luis Garcia în acest campionat, după cele două irosite de Kike Garcia cu Valencia. 

Rămâne de văzut cine va executa data viitoare, în sezonul trecut fiind desemnați Salva Sevilla și Luis Rioja”. 

A ajutat foarte mult echipa în atac, iar cu talentul său merită să joace titular. Dar, fiind unul dintre cei mai buni jucători, nu poți rata așa un de penalty.

- Noticias de Alava

Nici jurnalul Marca n-a fost mai generos cu decarul alb-albaștrilor și i-a acordat numai o stea, calificativul minim primit și de alți patru colegi. Echipa bască a urcat pe locul 14, cu 12 puncte în 12 etape.

Ianis Hagi trimite în nori! Mamma mia, Hagi! Românul a folosit prea multă forță, ratând ocazia de a deschide scorul înaintea pauzei. Groaznic. S-a dus mult, mult peste poartă". 

- Marca, ziar spaniol

68 de minutea bifat Ianis Hagi la Alaves în partida cu Almeria. Decarul român a avut două șuturi la poartă și 15 pase bune din 18, fiind faultat de două ori

5 penaltyuria ratat Ianis Hagi în carieră, transformând alte 11 lovituri de pedeapsă

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Ce fac stranierii în acest weekend » Ianis Hagi a ratat un penalty în Alaves - Almeria. Racovițan, gol în Polonia

Omul de încredere de lângă Diego Armando Maradona, interviu pentru GSP: „Acești doi fotbaliști români puteau juca oricând pentru Argentina”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”