INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  INEDIT

Hagi, subiect de discuție între Iohannis și Erdogan » Ce l-a întrebat președintele Turciei

FOTO: Administrația Prezidențială
FOTO: Administrația Prezidențială

Articol de GSP - Publicat joi, 30 iunie 2022 21:46 / Actualizat vineri, 01 iulie 2022 08:43

Președintele României Klaus Iohannis a fost întrebat de omologul turc Recep Tayyip Erdogan despre fotbal și, în special, despre Gheorghe Hagi, legenda celor de la Galatasaray.

Iohannis a participat, joi, la summitul NATO de la Madrid. La finalul ședinței, numărul 1 în stat a avut o scurtă întrevedere cu Erdogan.

Boloni regretă că nu a mai ajuns selecționerul României: „Mi-aș fi dorit să-mi închei cariera la națională”
ROMÂNIA
Boloni regretă că nu a mai ajuns selecționerul României: „Mi-aș fi dorit să-mi închei cariera la națională”

„Ce face Gheorghe Hagi?”, l-a chestionat Erdogan pe Iohannis, conform unor surse oficiale citate de Agerpres. Președintele României i-a spus că „Regele” este bine, antrenează și conduce o academie de fotbal în România. 

Inclusiv Ianis Hagi a reprezentat un subiect de discuție pentru Iohannis și Erdogan. „Este un jucător talentat și bun”, a precizat președintele României.

În cadrul discuțiilor, președintele României a reliefat nivelul foarte bun al relației de parteneriat strategic dintre România și Turcia, iar președintele Recep Tayyip Erdoğan a subliniat faptul că cele două țări au o relație foarte puternică. De asemenea, cei doi omologi au salutat nivelul în creștere al relațiilor economice, precum și reuniunea recentă a comisiei mixte economice 
Administrația Prezidențială

Gică Hagi a făcut istorie la Galatasaray

Antrenorul Farului a făcut istorie la Galatasaray, în calitate de jucător. A evoluat la Galata între 1996 și 2001, fiind unul dintre cei mai iubiți fotbaliști din istoria clubului. A strâns 192 de partide, 73 de goluri și 64 de pase de gol. Ca antrenor, Hagi a avut două mandate: martie 2004 - mai 2005 și octombrie 2010 - martie 2011.

C.V. Gheorghe Hagi

  • Hagi și-a început cariera la Farul Constanța, în 1982. A urmat transferul la Sportul și ulterior a ajuns la Steaua, pentru care a debutat cu gol, în Supercupa Europei.
  • În 1990, Real Madrid a plătit 4 milioane de dolari, un record la acea vreme, iar Hagi ajungea în capitala Spaniei, unde a jucat doi ani.
  • Ulterior, a fost adus de Mircea Lucescu la Brescia, iar după Campionatul Mondial din SUA a ajuns la Barcelona, unde a jucat doi ani.
  • Cea mai bună perioadă din cariera lui Hagi a fost la Galatasaray, el fiind și acum extrem de iubit de turci. A evoluat pentru Galatasaray în perioada 1996-2001, jucînd în 192 de partide şi marcând 73 de goluri în toate competiţiile.
  • Alături de Galatasaray, Hagi a câştigat, ca jucător, 4 titluri de campion (1997, 1998, 1999 şi 2000) şi două Cupe (1999 şi 2000). De asemenea, în 2000, alături de Galatasaray, a cucerit Cupa UEFA şi Supercupa Europei.
  • La națională, Hagi a jucat între 1983 și 2000, bifînd 125 de meciuri și 35 de goluri, fiind golgeterul all-time
  • Ca antrenor, Hagi a pregătit naționala României, Galatasaray, Bursaspor, Steaua, Poli Timişoara şi Viitorul (actuala Farul).

Cum fentau jucătorii Viitorului regulile stricte impuse de Gică Hagi: „Așa reușeam să mâncăm fast-food”

Farul - CSA Steaua, amical de prezentare al dobrogenilor înainte de startul Ligii 1 » Când se joacă și ce preț are un bilet
AMICAL
Farul - CSA Steaua, amical de prezentare al dobrogenilor înainte de startul Ligii 1 » Când se joacă și ce preț are un bilet
Farul a mai făcut un transfer » Gică Hagi a adus un fost fundaș de la Dinamo
MERCATO
Farul a mai făcut un transfer » Gică Hagi a adus un fost fundaș de la Dinamo

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
leu.mr
leu.mr  •  01 Iulie 2022, 05:32

192 de partide sau 167 de partide ?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează