INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  KILMARNOCK - RANGERS 2-1

Ianis Hagi și colegii săi desființați de Steven Gerrard după înfrângerea lui Rangers: „Am crezut că avem mentalitate și caracter! S-a dovedit că greșeam”

Articol de - Publicat joi, 13 februarie 2020 09:54

Ianis Hagi (21 de ani) a jucat 82 de minute în meciul Kilmarnock - Rangers 2-1. Echipa lui Steven Gerrard a avut 1-0 până în minutul 77, dar gazdele au întros scorul. 

După meci, Steven Gerrard, managerul lui Rangers, care i-a lăudat pe Ianis Hagi și coechipierii săi la meciurile precedente, a fost necruțător după 1-2 cu Kilmarnock: „Au o mentalitate slabă”. După acest eșec, sunt la 10 puncte de liderul Celtic, cu titlul aproape decis.

După un egal la debut și două victorii în primele meciuri ca titular, Ianis Hagi simte și gustul înfrângerii la Rangers. Un eșec, 1-2 la Kilmarnock, cu două goluri primite în 11 minute spre final, care îi ia aproape orice șansă de a mai câștiga campionatul, având 10 puncte de recuperat față de Celtic. Al 9-lea titlu consecutiv al marii rivale se profilează tot mai clar. 

„Nici Ianis Hagi nu a mai ieșit în față”

Ianis, mijlocaș dreapta într-un 4-2-3-1, nu s-a mai remarcat nici el. Un șut pe poartă în repriza secundă și multe faulturi suferite. Nu a mai salvat echipa. Și Chris Sutton, fost mare jucător englez la Blackburn și Celtic, acum analist la BT Sport, a observat: „Se vorbește mult despre Hagi, dar acum nu a mai ieșit în față”.

Numărul 7 a văzut acum și cum arată Steven Gerrard furios. Un manager care, după ce a spus atâtea lucruri frumoase despre el și coechipierii săi, i-a criticat pe toți. Afirmând că „au o mentalitate slabă”. 

Steven Gerrard: „Am reacționat ca niște școlari”

„Sunt foarte dezamăgit, dar eu sunt responsabil. Eu aleg această formație. Am încredere în băieți, însă repriza secundă m-a alarmat. Și nu e prima oară de când s-a reluat sezonul după pauza de iarnă”, a afirmat Gerrard la BT Sport. 

„Nu am rezistat presiunii, nu am arătat ca o echipă care se bate la titlu”. I-a certat pe apărători, în primul rând, „nu ne-am descurcat la o minge lungă simplă, liderii mei n-au reușit să îndepărteze pericolul de zona careului la o centare ușoară, am reacționat ca niște școlari, nu poți să cucerești trofee cu o astfel de defensivă”. 

„Pune la îndoială propria echipă”

Nu era supărat numai pe ei. „În ianuarie, mi se părea că suntem într-o poziție mai bună decât înainte. Am avut șansa de a face câteva transferuri, am crezut că avem mentalitatea și caracterul de a forța în lupta pentru titlu, dar s-a dovedit că greșeam. Și aici tot eu sunt vinovat”, a adăugat tehnicianul. „Nu e momentul să fac schimbări majore, chiar dacă am dezamăgit acum. I-am dezamăgit pe suporteri”. 

Același Chris Sutton l-a avertizat însă pe Gerrard: „E bine să-l aud că își asumă responsabilitatea. Totuși, mi se pare îngrijorător că managerul pune la îndoială mentalitatea propriei echipe, numindu-și propriii jucători slabi”. 

„Voi face o analiză detaliată. Și individual, și colectiv. E important să vedem unde suntem, iar eu trebuie să rezolv niște probleme”.

„E foarte, foarte greu să ne mai batem la titlu. Uitați-vă la forma principalilor adversari! Dar vom încerca să schimbă această situație. Dar nu depinde numai de noi” 
Steven Gerrard, manager Rangers 

„Mă simt jenat pentru cum am jucat în repriza a doua. Am primit goluri ușor și am irosit șanse de a marca. E dezamăgitor și îngrijorător în același timp. Le cer scuze fanilor” 
James Tavernier, căpitan Rangers

„Mă întreb ce s-a întâmplat în pauza de iarnă, pentru că el al doilea an la rând când cedează în acest moment al sezonului. Cred că lupta pentru titlu e terminată”
Derek Ferguson, fost jucător Rangers 

6a fost nota primită de Ianis Hagi în cotidianul The Scottish Sun pentru meciul de miercuri seară

82 de minutea jucat Ianis la Rangers în deplasarea cu Kilmarnock; nu are încă niciun meci complet (la 2-1 cu Hibernian, când a marcat golul victoriei, a fost schimbat în minutul 88)

VIDEO » Golul marcat de Ianis Hagi în Rangers - Hibernian 2-1

Citește și: 

Scoțienii au venit în România și au vorbit cu Gică Hagi despre Ianis: „E numărul 10 perfect! Îi place presiunea, s-a născut cu ea ”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

FOTO: twitter.com/RangersFC

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (14)
enigmaticul
enigmaticul  •  13 Februarie 2020, 18:54

Steven, dragul meu, bag seamă că l-ai adus pe Hagi Jr ca să recuperezi diferența de 10 pct dintre Celtic și Rangers ! Mă însel? Dacă-i așa, nu cred că ai făcut mare afacere. Aș fi surprins dacă așa ai gândit. Cred că viitorul lui este la Viitorul.

cpt.ahab
cpt.ahab  •  13 Februarie 2020, 12:14
Postat de ralffy_mr pe 13 Februarie 2020, 11:24

sunt abia 3 meciuri..bah terminatule!...si e vorba de intreaga echipa..nu de un jucator! Bahhh ce terminati sunteti!!!

Și era ultra lăudat pentru un singur gol, purtătorule ilegal de creier! La asta se referea și articolul lui Ștucan, care îndemna la moderație după acel gol, în condițiile în care se exagera cu laudele. Dar asta nu ai cum s-o înțelegi, pentru că sinapsele nu-ți sunt întâmplări zilnice!

daniaania
daniaania  •  13 Februarie 2020, 11:41

Parca vad ca si astea il paseaza altundeva....Mult zgomot pt nimic.Asa este la noi, se face lobby pt jucator si de fapt este modest. Stilul romanesc.

Vezi toate comentariile (14)
Comentează