INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  ITALIA

Chelsea îl vrea pe Onana la vară, iar Ionuț Radu va reveni la Inter ca să se lupte pentru titularizare!

Ionuț Radu e apreciat la Auxerre // Foto: Imago
Ionuț Radu e apreciat la Auxerre // Foto: Imago

Articol de - Publicat vineri, 31 martie 2023 18:50 / Actualizat vineri, 31 martie 2023 20:38

Ionuț Radu, portarul naționalei (25 de ani), mai are contract cu Inter Milano până pe 30 iunie 2024 și împrumutul îi expiră la sfârșitul sezonului, Auxerre neavând opțiune de cumpărare.

Potrivit Gazzetta dello Sport, Andre Onana, titularul postului de portar la Inter este dorit în Premier League și gruparea milaneză nu ar refuza o ofertă de 40 de milioane de euro pentru Onana, venit liber de la Ajax. 

Mai ales că Inter are și un interes legat de Romelu Lukaku (vândut și apoi împrumutat de la clubul londonez) și de Trevoh Chalobah, de care managerul Graham Potter nu are nevoie. Belgianul își dorește să continue pe „Meazza”, iar celălalt e ultima opțiune pe post la The Blues.

Gestul emoționant făcut de Ionuț Radu înainte de Andorra - România » Cum a fost surprins de fotoreporterul GSP
Andorra - România 0-2
Gestul emoționant făcut de Ionuț Radu înainte de Andorra - România » Cum a fost surprins de fotoreporterul GSP

Ionuț Radu, din nou concurență cu Carnesecchi?

Dacă goalkeerul camerunez pleacă, se va declanșa un casting pentru alegerea noului număr 1 nerazzurro, în condițiile în care și lui Samir Handanovici i se termină înțelegerea și la aproape 39 de ani va pleca sau se va retrage. 

Cotidianul roz scrie deja despre două variante de portari, unul chiar de la Cremonese, Marco Carnesecchi, care l-a trimis pe tușă pe Radu în prima parte a campionatului. 

Favorit ar fi însă titularul lui Empoli, Guglielmo Vicario, colegul lui Răzvan Marin. Pentru Vicario, Inter ar putea investi jumătate din cât ar primi de la Chelsea pentru André Onana, 15-20 de milioane.

Ionuț Radu a apărat două penalty-uri

Radu are prestații apeciate în Franța, a apărat două penaltyuri și se simte bine la Auxerre, cu care luptă să se salveze de la retrogradare. „Îşi demonstrează valoarea, are parte de toată încrederea clubului. Are un sezon bun și a făcut o alegere inspirată când a apărut oportunitatea de la Auxerre. Va reveni la Inter în vară, apoi vedem”, a declarat agentul său Crescenzo Cecere pentru Tuttomercatoweb.com.

Cu Simone Inzaghi n-a prins decât un meci în sezonul trecut, cel de tristă amintire de la Bologna, unde a gafat și Inter a pierdut și meciul cu 1-2, și titlul. Viitorul antrenorului, și el cu încă un sezon de contract, depinde însă dacă va reuși clasarea pe un loc de Ligă și de parcursul în actuala ediție de Champions. 

Radu este un portar excelent, cu un viitor strălucit în față. Se antrenează mereu bine, cu toții avem cea mai mare încredere în el. La Bologna, a fost numai un incident nefericit

- Simone Inzaghi, antrenor Inter, după gafa din meciul cu Bologna

9meciuri are Ionuț Radu în poarta lui Auxerre în 2023. În trei partide nu a primit gol

Citește mai multe știri despre stranieri:

Costel Gâlcă, interviu amplu în AS » Spaniolii l-au luat tare: „Ce se întâmplă cu fotbalul românesc, de ce stagnează?” + „Mai sunteți azi un erou în România?”

Ultimele detalii despre stranierii accidentați din Italia: veste bună pentru Mihăilă, Chiricheș mai așteaptă

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (12)
gigimarga2
gigimarga2  •  31 Martie 2023, 22:12
Postat de soimiisibiu pe 31 Martie 2023, 21:02

E slab Radu. Golul cu Belarus e al lui, iar înainte era sa o mai comita odată.

Se vede ca nu te pricepi. Nu ti mai da cu parearea ce starnesti râsete

Hotdobitok
Hotdobitok  •  31 Martie 2023, 21:40

La Inter nu e ca la Romanica, ai gresit te-ai fript, a doua oara nu te mai cred ! Radu e un portar bun dar locul lui va fi in alta parte !

A.Nonim
A.Nonim  •  31 Martie 2023, 21:33

Portar de reflex exceptional, foarte talentat. Slab la centrari, slab la jocul de picior, risca extrem de mult. Are totusi posibilitati de-a progresa daca (suna ironic, dar asa este) i-ar taia cineva curajul in toate cascadoriile pe care le face. Nu e nevoie, Ionut ca un portar sa fie personajul principal, dimpotriva.

Vezi toate comentariile (12)
Comentează