INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  INTER

Ionuț Radu, comparat cu portarul care a trădat-o pe Inter! A semnat cu Juventus, după ce a fost acuzat că a greșit intenționat

Ionuț Radu, portarul de 24 de ani al lui Inter Milano, a gafat incredibil, luftând în fața porții goale și oferindu-i victoria Bolognei, scor 2-1. Foto: Imago +4   FOTO
Ionuț Radu, portarul de 24 de ani al lui Inter Milano, a gafat incredibil, luftând în fața porții goale și oferindu-i victoria Bolognei, scor 2-1. Foto: Imago

Articol de - Publicat joi, 28 aprilie 2022 13:23 / Actualizat joi, 28 aprilie 2022 13:24

Ionuț Radu, portarul de 24 de ani al lui Inter Milano, a gafat incredibil, luftând în fața porții goale și oferindu-i victoria Bolognei, scor 2-1.

Inter, la pământ, Milan e aproape campioană. În 1967, Giuliano Sarti scăpa mingea în plasă la 0-1 cu Mantova. Portarul interist îi făcea cadou titlul lui Juventus. Un an mai târziu, s-a transferat chiar la Juventus. S-a spus atunci că ar fi greșit intenționat.

Ionuț Radu, pus la zid după eroarea de proporții: „A șocat, o catastrofă! I-a dat lui AC Milan jumătate de titlu”
Bologna - Inter 2-1
Ionuț Radu, pus la zid după eroarea de proporții: „A șocat, o catastrofă! I-a dat lui AC Milan jumătate de titlu”

Radu a jucat foarte bine cu Empoli. Se antrenează excelent, avem în continuare încredere în el. A fost un moment nefericit, dar asemenea lucruri se întâmplă. Nu ar fi fost la fel de grav dacă am fi condus cu 4-1. Cu siguranță, Radu este un portar bun, cu un viitor grozav
Simone Inzaghi, antrenor Inter Milano 

Ionuț Radu mai jucase un singur meci în acest sezon. Pe 19 ianuarie, în optimile Cupei, la 3-2 cu Empoli după prelungiri. Și atunci, cu ghinion. Mingea lui Cutrone a lovit transversala și a ricoșat în plasă, din umărul și călcâiul portarului. 

Trei săptămâni mai târziu, pe 8 februarie, la 2-0 cu AS Roma în sferturi, nu a mai apărat el, revenind Handanovic, care insistă să apere tot. 

Prevestirea lui Oscar Damiani: „Dacă se accidentează Handanovic?” 

Atunci, agentul „tricolorului”, Oscar Damiani, a răbufnit: „Suntem dezamăgiți, mai ales băiatul. Vine și Onana, așa că Radu va pleca la sfârșitul stagiunii. Ar fi putut juca împotriva Romei, dar nu i s-a dat șansă”. 

I-a atras atenția antrenorului Simone Inzaghi: „În următoarele luni vor fi atâtea partide. Dacă se accidentează Handanovic, vei avea un înlocuitor care a jucat aproape deloc”. L-a criticat și pe Handanovic: „Vrea să intre numai el. E nesportiv”. Exact ce a prevestit Damiani s-a întâmplat. 

Miercuri, 27 aprilie, Inter ar fi trecut pe locul 1 dacă ar fi câștigat restanța de la Bologna. Dar Handanovic a suferit o contractură la mușchiul oblic extern al abdomenului și a rămas pe bancă. A intrat Radu, care a gafat la debutul în Serie A 2021-2022.

În minutul 81, Perisic i-a pasat direct din aruncare de la margine, și goalkeeperul a luftat, Sansone trimițând în plasă aproape de pe linia porții. Aceeași gafă ca a lui Buffon. Luni, campionul mondial din 2006, astăzi la Parma, la 44 de ani, a greșit identic, la 1-2 cu Perugia. 

Giuliano Sarti a greșit premeditat? A ajuns la Juventus!

Numai că eroarea lui Radu poate fi capitală pentru ratarea titlului. „Nerazzurrii” au rămas la două puncte în spatele lui Milan, dar au și dezavantajul rezultatelor directe: 1-1, 1-2. Cu patru etape înainte de final, „Diavolul” poate să facă și un egal. Are titlul asigurat și la egalitate de puncte.

Jurnaliștii italieni și-au amintit de „papera” unui mare portar al Interului. Giuliano Sarti avea 33 de ani pe 1 iunie 1967. Era din 1963 pe San Siro (după nouă sezoane la Fiorentina), câștigase șase trofee cu marea echipă a lui Helenio Herrera, inclusiv două Cupe ale Campionilor și două Cupe Intercontinentale. 

Ionuț Radu, comparat cu portarul care a trădat-o pe Inter! A semnat cu Juventus, după ce a fost acuzat că a greșit intenționat
Giuliano Sarti. Foto: Imago

În acea zi, formația sa era campioană dacă învingea la Mantova, deja salvată. Avea un punct înaintea lui Juventus. Tocmai atunci, Sarti a scăpat mingea din mâini în plasă, la o centrare banală, Inter a pierdut (0-1) și Juve a cucerit titlul. Ulterior, unii au sugerat că a făcut-o intenționat, pentru ca bianconerii să fie campioni. Emilio Violanti, jurnalist la Gazzetta dello Sport, scria: „Veți vedea, va ajunge la Juventus”. În 1968-1969, chiar a jucat la squadra torineză. 

În 2016, Sarti mărturisea într-un interviu pentru Gazzetta: „Am contribuit la scudetti, cupe europene și intercontinentale, dar lumea va rămâne cu greșeala de la Mantova”. S-a stins în 2017, cu acest regret. 

Contactura la abdomen a lui Handanovici a fost marea șansă pentru Radu. Dar, după luni la naftalină, portarul de 24 de ani a alunecat pe cea mai batjocoritoare coajă de banană
Gazzetta dello Sport, cotidian italian

Ionuț Radu, comparat cu portarul care a trădat-o pe Inter! A semnat cu Juventus, după ce a fost acuzat că a greșit intenționat
foto: Corriere dello Sport

Ionuț Radu a plâns. Handanovic l-a ignorat 

După 55 de ani, alt portar „nerazzurro” poate pierde titlul. Radu și-a acoperit fața cu tricoul când a părăsit terenul și a izbucnit în lacrimi pe tunelul ce duce la vestiare. Unii colegi, printre ei Joaquin Correa, Dimarco și al treilea goalkeeper, Cordaz, l-au îmbrățișat. Iar Dumfries s-a așezat fix în fața camerei TV pentru a ascunde imaginea cu Ionuț plângând. Handanovic a fost printre cei care nu l-au consolat. Mai mult. Titularul nici nu l-a privit când a trecut pe lângă el. 

Astăzi, Radu a fost pe coperta tuturor ziarelor de sport italiene. S-a scris doar de el. „Nimeni nu l-a crucificat pe băiat, dar va fi greu să-l disociezi de acest «default» dacă Inter ratează titlul. Nu a reușit Sarti să scape, să ni-l imaginăm pe Radu”, a comentat Gazzetta, vorbind de un „coșmar”, precum Corriere dello Sport. 

Au apărut și „meme”-uri legate de el. Făcute mai ales de fanii Milanului, care l-au proiectat ca un „înger” pentru culorile roș-negre: „Radu e unul dintre noi”. 

3a fost nota primită de Ionuț Radu în Gazzetta dello Sport. Corriere i-a dat 4. A fost cel mai slab pentru ambele ziare

Programul ultimelor etape din Serie A:

1.Milan 74p2. Inter 72p 
Fiorentina (a)Udinese (d) 
Verona (d)Empoli (a) 
Atalanta (a)Cagliari (d) 
Sassuolo (d)Sampdoria (a) 

* La egalitate de puncte, contează meciurile directe. Și Milan are avantaj: 1-1 (a), 2-1 (d).

Citește mai multe știri despre Bologna - Inter 2-1:

Ionuț Radu, dărâmat după greșeala care o poate costa titlul pe Inter! Cum l-au surprins camerele TV pe român și ce au făcut colegii
Bologna - Inter 2-1
Ionuț Radu, dărâmat după greșeala care o poate costa titlul pe Inter! Cum l-au surprins camerele TV pe român și ce au făcut colegii
Simone Inzaghi, după gafa lui Ionuț Radu: „Dacă am fi avut 4-1 pe tabelă, nu era așa de grav”
BOLOGNA - INTER 2-1
Simone Inzaghi, după gafa lui Ionuț Radu: „Dacă am fi avut 4-1 pe tabelă, nu era așa de grav”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
cuviosulmafiot
cuviosulmafiot  •  29 Aprilie 2022, 08:24

Se intoarce roata!La finalul sezonului -in primavara lui 2020-Lazio era pe 4 și se batea(pe teren propriu) cu Inter-care era pe 5 -pentru ultimul loc de Champions league!Iar fundașul De Vrie de la Lazio(care era la final de contract și era in negocieri cu...Inter) a gafat nepermis- pe final de meci -permițându-i lui Inter sa intoarca scorul și sa prinda ultimul loc de Champions league!Iar in sezonul urmator De Vrie juca la... Inter!Nu cumva la fel de vinovat a fost și antrenorul Inzaghi(ca l-a bagat)?Care și el-un sezon mai târziu-a semnat cu...Inter!Dar in toata istorioara asta moralizatoare, amarâtul ala de Ionuț Radu n-are ce cauta!

176901212832165
Dan Petnaise  •  28 Aprilie 2022, 23:20

Ce mi-e român, ce mi-e italian? Tot roman e. Aceeași concepție.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează