INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  SERIE A

Premieră pentru Ionuț Radu la noua echipă » Portarul beneficiază de o șansă rară

Articol de - Publicat miercuri, 13 iulie 2022 11:51 / Actualizat miercuri, 13 iulie 2022 19:47

Ionuț Radu (25 de ani) va fi titular la noua sa formație, Cremonese. În trecut, portarul român a pornit sezonul din postura de rezervă la Avellino și Genoa, reușind pe parcurs să se impună. N-a contat deloc la Parma, iar la Inter a jucat trei meciuri.

Peste o lună va începe primul sezon în care Ionuț Radu beneficiază de o șansă unică. Portarul român și-a găsit echipă unde e titular garantat! Nu i se mai întâmplase la cluburile la care a fost împrumutat, iar la Inter nu putea spera, câtă vreme Handanovic era bătut în cuie. 

Peste tot a pornit rezervă, dar și-a așteptat rândul, a prins oportunitatea și și-a crescut cota. Mai puțin la Parma, ce nu i-a acordat nicio șansă în concurența cu Sepe. 

La Avellino și Genoa a stat doar patru meciuri pe bară, demonstrându-și calitățile și făcând-o pe Inter să îl răscumpere cu 10,6 milioane de euro în 2019!

În prima etapă a noului sezon din Serie A, Cremonese, cu Ionuț titular între buturi, se va deplasa pe terenul Fiorentinei. Meciul este programat pe 14 august, de la ora 19:30. 

S-a făcut! Acord pentru transferul brazilianului dorit de Xavi » Barcelona plătește 65 de milioane de euro
BARCELONA
S-a făcut! Acord pentru transferul brazilianului dorit de Xavi » Barcelona plătește 65 de milioane de euro

2019, anul de grație pentru Ionuț Radu

Dublură a lui Lezzerini, Radu a ajuns în poartă în etapa a cincea la Avellino și, chiar dacă a avut și pauze, a bifat 22 de partide ca integralist. În sezonul următor, s-a mutat la Genoa și l-a „pândit” pe Marchetti să greșească. Tot din a cincea rundă a intrat titular și nu a mai ieșit decât o dată, din cauza unei accidentări. 

A fost perioada de glorie a fostului căpitan al naționalei de tineret, completată cu semifinala de la Euro 2019 U21 și cu trofeul de cel mai bun fotbalist al anului în ancheta GSP.

Ionuț Radu are rival un senegalez

La Inter s-a simțit prizonier, Antonio Conte și Simone Inzaghi apelând la el doar în patru situații în două sezoane. Greșeala din meciul cu Bologna, favorizată și de lipsa competiției, a fost într-un fel șutul în dos care l-a împins să plece. 

Conjunctura a făcut ca Marco Carnesecchi, numărul 1 dintre buturile lui Cremonese, să revină la Atalanta, fiind împrumutat, și concurența lui Radu să fie slabă. 

Senegalezul Mouhamadou Sarr, 25 de ani, a prins trei meciuri și n-a apărat niciodată în Serie A, iar polonezul Dorian Ciezkowski, 21 de ani, transferat de la Taranto în 2021, n-are experiență nici atât. 

Citește și: 

Presa franceză anunță: Cristiano Ronaldo vrea să joace cu Leo Messi: „Așteaptă telefonul lui PSG!”

„Dacă și ăsta valorează 100 de milioane, fotbalul s-a terminat!” » Transferul verii în Premier League a devenit ținta ironiilor, după un singur meci

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (7)
dobrin
dobrin  •  13 Iulie 2022, 18:06

Haha, am scris pe pagina lui Radu in loc sa scriu la Dragusin.

dobrin
dobrin  •  13 Iulie 2022, 18:03

Genoa e cel mai vechi club din Italia, e o onoare sa joace acolo sa-i ajute sa revina in Serie A.

gicab
gicab  •  13 Iulie 2022, 13:52
Postat de luciann pe 13 Iulie 2022, 13:21

L-a rascumparat Inter cu 10,5 milioane ca sa le piarda campionatul! Asta da afacere!:)))

Doar lui gg putea sa i iasă mai bine

Vezi toate comentariile (7)
Comentează