INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV Keșeru l-a înfruntat, față-n față, pe antrenor: „De ce mă scoți?!” » Răspunsul l-a lăsat fără cuvinte: „La revedere, îmi cer scuze că v-am deranjat!”

Claudiu Keșeru (37 de ani) a scris în istorie în Bulgaria, în tricoul celor de la Ludogoreț. De șase ori campion al Bugariei, de trei ori golgeterul campionatului și de cinci ori desemnat cel mai bun jucător străin!
Claudiu Keșeru (37 de ani) a scris în istorie în Bulgaria, în tricoul celor de la Ludogoreț. De șase ori campion al Bugariei, de trei ori golgeterul campionatului și de cinci ori desemnat cel mai bun jucător străin!

Articol de - Publicat joi, 04 aprilie 2024 14:07 / Actualizat joi, 04 aprilie 2024 15:57

Claudiu Keșeru (37 de ani) a scris în istorie în Bulgaria, în tricoul celor de la Ludogorets. De șase ori campion al Bugariei, de trei ori golgheterul campionatului și de cinci ori desemnat cel mai bun jucător străin! Invitat la „Prietenii lui Ovidiu”, Keșeru a dezvăluit câteva momente importante ale carierei sale.

După ce-a ieșit de două ori campion în România cu FCSB, Claudiu Keșeru pleca pe 2,4 milioane de euro în Qatar, la Al-Gharafa.

Reghe, mai bine nu citi! Claudiu Keșeru, mărturie nefardată din mandatul antrenorului la FCSB: „Asta e părerea mea”
PRIETENII LUI OVIDIU
Reghe, mai bine nu citi! Claudiu Keșeru, mărturie nefardată din mandatul antrenorului la FCSB: „Asta e părerea mea”

Dar n-a stat mult, iar bulgarii de la Ludogorets au plătit doar un milion de euro și l-au transferat. Claudiu a scris o pagină de istorie pentru clubul din țara vecină.

Claudiu Keșeru: „Paulo Autuori, un antrenor excepțional!”

Într-o apariție specială la „Prietenii lui Ovidiu”, Claudiu a vorbit despre câteva momente pe care le-a trăit în Bulgaria. Primul dintre ele, în momentul în care Paulo Autuori a semnat cu echipa „verzilor”.

Am avut un antrenor excepțional. A câștigat Campionatul Mondial al Cluburilor cu São Paulo. I-au bătut pe Liverpool. A ajuns la Ludogorets vreo trei luni. Excepțional! Din prima zi în care a venit și-a făcut analiza echipei. Din prima zi de antrenament a început să lucreze cu primul 11 până la primul meci oficial. N-a făcut nicio schimbare. El cunoștea echipa perfect”, a povestit Keșeru.

Doar că după trei luni, Autuori a decis să plece: „A simțit că încearcă cineva ceva. Să-i sugereze cineva ceva. Nu neapărat patronii, ci directorii. Omul n-a stat pe gânduri, a plecat direct!”.

„Erau frapante imaginile, era o diferență...”

Iar în această perioadă, Keșeru a interacționat cu antrenorul, mai ales că „mă tot scotea în primele meciuri prin minutul 60-62”.

Claudiu explică ce-a urmat în biroul lui Paulo Autuori: „L-am întrebat de ce mă scoate. Bineînțeles că în privat, că n-am expus niciodată niciun antrenor”.

Keșeru l-a înfruntat, față-n față, pe antrenor: „De ce mă scoți?!” » Răspunsul l-a lăsat fără cuvinte: „La revedere, îmi cer scuze că v-am deranjat!”
Paulo Autuori

„M-am dus și l-am întrebat: «De ce mă scoți în minutul 60, cinci meciuri la rând?!». «OK! Am notat întrebarea»”. M-a chemat peste trei zile cu analistul în cameră. Și mi-arată trei minute cu acțiunile mele până în minutul 60. Și 40 de secunde acțiunile mele după minutul 60. M-am ridicat, am dat mâna și i-am zis «La revedere, îmi cer scuze că v-am deranjat!». Erau frapante imaginile, era o diferență...”, a povestit Keșeru la „Prietenii lui Ovidiu”.

„O explicație mai clară, mai logică nu exista!”

Care a detaliat ce văzuse în imaginile prezentate:

„Pierdeam patru viteze, pierdeam alți jucători. Dar antrenorul mi-a spus: «Stai puțin! Atât timp cât tu ești în teren cu aceeași formă fizică, la fel ca până în minutul 60, eu stau liniștit pe bancă. Scopul meu e să fii cât mai mult cum ești până în minutul 60». O explicație mai clară, mai logică nu exista! Și-am plecat că mi-era rușine”, a dezvăluit fostul atacant.

Dădeam goluri, dar n-am fost niciodată la potențial maxim. În perioada de pregătire, eu lucram sută la sută și nu exista că mă menajam ca să fiu proaspăt la primele meciuri. Trăgeam sută la sută că știam că mă ține până în septembrie, octombrie. Pregătirea de formă maximă o atingeam prin 15 august, la o lună după ce începea campionatul

Claudiu Keșeru, fost atacant

Cine e Paulo Autuori

  • s-a născut în Brazilia, la Rio de Janeiro și are 67 de ani
  • nu a jucat niciodată fotbal, după ce în copilărie a avut poliomielită, iar boala i-a atrofiat un picioar și a rămas cu o șchiopătare permanentă
  • nu a renunțat la visul său legal de fotbal și a devenit antrenor, primul său club fiind Portuguesa-RJ (1975-1979)
  • printre altele, în întreaga lui carieră a antrenat: Botafogo, Vitória Guimarães, Benfica, Flamengo, Santos, echipa națională Qatar, Vasco da Gama, Atlético Mineiro
  • în prezent este la Cruzeiro și ocupă funcția de director tehnic

Citește și:

Momentele care i-au marcat cariera lui Keșeru: „Până la 6 dimineața n-am schițat un gest”
PRIETENII LUI OVIDIU
Momentele care i-au marcat cariera lui Keșeru: „Până la 6 dimineața n-am schițat un gest”
Pentagon la Euro 2024! » GSP a intrat în fortăreața din Würzburg a echipei naționale și a aflat toate cerințele lui Edward Iordănescu: „«Ascundeți» clădirea!”
GSP E ÎN GERMANIA
Pentagon la Euro 2024! » GSP a intrat în fortăreața din Würzburg a echipei naționale și a aflat toate cerințele lui Edward Iordănescu: „«Ascundeți» clădirea!”

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (3)
steaua.libera
steaua.libera  •  04 Aprilie 2024, 17:12

6 goluri intr-un meci nu da oricine. Claudiu Keseru, one of a kind! Singurul meci in care m-a disperat a fost o deplasare la Aalborg, in 2014, unde a ratat o groaza de ocazii, iar echipa a pierdut calificarea in primavara europeana a Europa League.

lefter_popescu
lefter_popescu  •  04 Aprilie 2024, 15:28

Keseru , un fotbalist foarte bun pt bulgari însă a " uitat" sa spuna ca la fcsb nu era titular ci mai mereu prima rezerva. Chiar și după ce lustruit banca , l-au introdus, pt ca, dacă nu ma insel Piovacari nu era disponibil, în meciul cu Pandurii când ai scris de 6 ori . Credeți că în meciul următor, când s-a reîntors italianul, Keseru a fost titular ? Nu , nu a fost. A avut viata grea la fcsbei pt ca nu avea un joc plăcut ochiului chiar dacă înscria când era introdus. S-a făcut plăcut galeriei. Și la a doua "descărcare " a patit-o la fel. Se pare ca Gigi Valiza nu l-a plăcut tratandu-l cu indiferenta. Dacă nea Gigi Bekalj nu te place poți sa faci de toate pe teren ...tot nu ești bun. Keseru nu era omul bun la toate , mai dispărea din meci, trăgând pe dreapta, dar când ajungea în fata porții se trezea și marca.

VardyParty
VardyParty  •  04 Aprilie 2024, 14:12

Se știa despre bulgari ca sunt total neprofesioniști.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează