INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  ANTWERP

Ladislau Boloni, interviu incendiar » S-a simțit „lucrat” la Antwerp: „Dușmanul din interior este întotdeauna cel mai periculos”

Ladislau Boloni, 67 de ani, spune ce îl apasă acum, după despărțirea de clubul flamand:
Ladislau Boloni, 67 de ani, spune ce îl apasă acum, după despărțirea de clubul flamand: "Au fost și provocări interne, iar asta a fost cea mai mare prostie. Și nu mă refer la vestiar".

Articol de - Publicat luni, 25 mai 2020 13:21

Ladislau Boloni, 67 de ani, spune ce îl apasă acum, după despărțirea de clubul flamand: "Au fost și provocări interne, iar asta a fost cea mai mare prostie. Și nu mă refer la vestiar".

Loți Boloni. Trei ani la Antwerp. Trei ani foarte buni, cu play-off, Top 4 și finala Cupei Belgiei. Neașteptat pentru o echipă care, în 2017, de-abia promova în Jupiler League după 13 ani. Antrenorul a făcut imposibilul posibil. Și totuși, contractul său nu a fost prelungit.

Tehnicianul în vârstă de 67 de ani a vorbit despre ce a însemnat Antwerp pentru el în interviul pentru cotidianul flamand Het Nieuwsblad. Despre momentele bune, dar și despre conflictele interne și lipsa de susținere a patronului Paul Gheyssens.

Ladislau Boloni: „Un divorț îi doare mai ales pe cei sensibili”

„Un divorț doare întotdeauna. Mai ales pe cei extrem de sensibili, ca mine. Deseori pretind să fiu mai puternic decât sunt. Când merg la slujbă, amintirile mă copleșesc, de aceea prefer să ies din biserică pentru a-mi opri lacrimile", se confesează Boloni.

Nu e mulțumit de modul cum a fost tratat de proprietarul clubului. „Știam ce răspuns mi se va da. Contractul de trei ani a expirat... Divorțul are întotdeauna un motiv. Nu mă așteptam la un «da», dar măcar la o discuție", spune Loți, care a văzut în ultimul timp ce i se pregătește: 

„Nu sunt naiv. Primisem mici semnale, am simțit că Antwerp are alte intenții pentru sezonul viitor. De exemplu, în ianuarie, cineva a fost trimis să caute un loc nou pentru cantonamentul de vară, fără ca eu să fiu informat. Ah, m-am gândit, vor să continue cu alt antrenor".

„Te aștepți să vină cineva și să te bată pe spate"

Nu a uitat că aventura sa pe „Bosuil” se putea încheia încă din toamna trecută. Și acceptă că, dacă nu ar fi învins-o pe Brugge acasă, 2-1, ar fi fost concediat pe 10 noiembrie: "Dacă totul s-ar fi terminat cu o înfrângere atunci? Probabil, da".

Îi reproșează lui Paul Gheyssens și că nu l-a susținut mereu, nici măcar la victorii. 

"De când nu câștigase Antwerp pe terenul lui Anderlecht? Și când o mai eliminase pe Standard din Cupă chiar în deplasare? În asemenea clipe, te aștepți să vină cineva și să te bată pe spate, felicitându-te! Din păcate, mi-a lipsit acest lucru", se plânge el. L-a avut totuși aliat pe directorul sportiv Luciano D'Onofrio, prietenul său.

„Sunt un gladiator"

Se gândește și la conflictele acestei perioade, inclusiv cele cu jucătorii, cum au fost episoadele cu Van Damme și Lamkel Zé. 

„Am trecut prin momente dificile din cauza provocărilor", afirmă Bölöni, detaliind un pic: „Ești pregătit pentru provocările externe ale adversarilor și ale fanilor rivali, dar au fost și provocări interne, iar asta a fost cea mai mare prostie. Și nu mă refer la vestiar acum. Credeți-mă, au fost provocări care ne-au împiedicat să fim pe locul doi. Așa, am încheiat pe patru. Încă o dată, mi-a fost clar că dușmanul din interior este întotdeauna cel mai periculos".

Crede că nu se putea obține mai mult decât a reușit. "Nu. Primul sezonul, chiar după promovare, a fost eroic. Al doilea a fost peste medie, cu participarea în play-off. În al treilea, am ajuns în finala Cupei. Această călătorie a fost incredibilă, dar nu strălucitoare. Am cedat pe ultimii metri, care sunt mereu cei mai dificili".

Ziariștii belgieni au observat că Loți nu s-a schimbat deloc, fiind exact ca în urmă cu zece ani, când era la Standard, în luptă și cu antrenorii adverși, și cu mass-media: 

„Sunt un gladiator care se aruncă în luptă cu toate mijloacele. Poate că nu am știut să mă «vând» mai bine, ținând cont de cariera mea. Ceea ce este o slăbiciune, trebuie să recunosc. Însă a fost modul meu de a pune Antwerp înapoi pe hartă"
- Ladislau Boloni

Curtat de Cercle

Care este viitorul? Sigur, nu își va lua un an sabatic. "Încă am energie, poate prea multă". E gata de asalt: „Nu mă sperie nicio provocare. Chiar dacă joc pentru titlu, chiar dacă mă lupt să evit retrogradarea. Presiunea este aceeași". 

Tehnicianul ar continua în Jupiler League: „Belgia este, mai mult decât Franța, a doua mea casă. Mi-ar plăcea să petrec mai mult timp aici". S-a speculat că ar fi o variantă. Cercle Bruges. Ar fi altă echipă pe care o ia de jos. Proiectul Antwerp a reușit. De ce nu și Cercle? 

52 de victoriia avut Loți Bölöni în 118 meciuri la Antwerp (32 de egaluri și 34 de înfrângeri)

"Nu mă înțelegeți greșit. Nu vreau să mă plâng. Am avut momente bune la Antwerp. Sunt mândru de ce am reușit, dar și trist, pentru că trebuie să plec. Am creat ceva valoros"

"Am urmărit întotdeauna interesul lui Antwerp, m-am dedicat total clubului, chiar mai mult decât mie însumi. Mereu a fost astfel. Un exemplu: la Sporting Lisabona, de-abia după opt luni m-am dus la bancă să văd ce mai e cu banii mei"

"Georges Leekens m-a copleșit cu mesajul său. M-a mișcat până la lacrimi. Nu mă așteptam la așa ceva de la un alt antrenor, cu care m-am luptat întotdeauna"
Loți Bölöni, pentru Het Nieuwsblad

Citește mai multe știri despre Ladislau Boloni:

Declarație de dragoste a lui Ladislau Boloni: „Ungaria a însemnat întotdeauna Raiul. Și încă înseamnă”

Haos la Antwerp după plecarea lui Boloni! Încă un jucător se revoltă și vrea să renunțe: „Mi-a fost tată, nu doar antrenor!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează