Articol de - Publicat luni, 06 noiembrie 2023 07:41 / Actualizat luni, 06 noiembrie 2023 10:21

Andrei Rațiu s-a numărat printre cei mai buni jucători ai lui Rayo Vallecano în duelul de pe Santiago Bernabeu cu Real Madrid. Iar prestigiosul cotidian Marca i-a dedicat un articol laudativ după ce l-a anihilitat pe brazilianul Vinicius.

Andrei Rațiu a făcut un meci formidabil, duminică seară, pe Santiago Bernabeu. Cel mai bun de până acum al carierei! Fundașul dreapta al lui Rayo Vallecano l-a marcat ”la sânge” pe atacantul Realului, Vinicius jr., iar cotidianul madrilen Marca i-a rezervat un întreg articol.

Marca: „Să vezi chipuri ca al lui Vinicius este o provocare uriașă”

„Să-ți faci debutul în Primera și să vezi chipuri ca al lui Vinicus este o provocare uriașă . Dar Rațiu s-a descurcat. Remarcabil. Fundașul român a avut una dintre acele seri pe care o păstrezi pentru totdeauna în memorie.

A reușit să-l țină în frâu pe brazilian, iar imaginea a fost sprintul pe care l-a câștigat în fața brazilianului la jumătatea reprizei secunde. Rațiu a fost cel mai rapid jucător din liga secundă, la Huesca, sezonul trecut, și pe Bernabéu și-a arătat întregul potențial”, a scris Marca în numărul de luni.

Cotidianul madrilen notează că „duelul a fost frenetic pe tot parcursul jocului și Rayo a rezistat atacurilor în valuri ale lui Vinicus, care a încercat totul, dar nu l-a putut depăși. Meciul s-a încheiat la egalitate 0-0, iar marcajul lui Rațiu la vedeta formației blanco a fost esențial”.

„Domul Andrei Rațiu cu Vinicius”
„Ce a găsit Andrei Rațiu în buzunare când a ajuns acasă”
Rațiu către Vinicius, când acesta încerca să atace: „Aici nu se face asta”
„Rațiu cu Vinicius”
„Rațiu cu Vinicius”
+15 FOTO

Marca îl prezintă cititorilor săi pe Andrei Rațiu

Marca a ținut să le dezvăluie cititorilor săi și cine este Rațiu: ”Românul a ajuns într-un orășel din Teruel, Aguaviva , când avea doar șase ani și acolo a început să bată cu piciorul în minge până a devenit profesionist.

Primii pași i-a făcut la Aguaviva FC și Andorra de Teruel, la futsal. În copilărie, l-a remarcat un club cu una dintre cele mai bune echipe de tineret din Spania: Villarreal.

A făcut saltul la echipa de tineret a lui Villarreal și, în ciuda faptului că a fost convocat la mai multe meciuri cu prima echipă, nu a jucat în campionat. România l-a sunat și i-a făcut contract permanent. Mai întâi la categoriile inferioare și mai târziu la seniori. A jucat la ultimele Jocuri Olimpice și acum este o referință în echipa sa”. ”.

Marca scrie că Andrei Rațiu „și-a demonstrat pe Bernabeu calitățile”

Marca scrie apoi că de la Villarreal, Rațiu „a plecat în căutarea minutelor la Huesca (a fost împrumutat anterior în Olanda și s-a întors la mijlocul sezonului la formația galbenă) iar în orașul aragonez a bifat minute și continuitate.

În ciuda faptului că Villarreal a avut o opțiune de răscumpărare, Rayo a fost cel care s-a mișcat rapid în această vară pentru a-l achiziționa pe român cu jumătate de milion de euro .

Până acum nu debutase în campionat. A jucat în Cupă și a făcut-o la un nivel ridicat. I-a venit rândul pe Bernabéu și acolo și-a arătat calitățile”.

O steadin 5 a primit Andrei Rațiu pentru prestația din meciul cu Real Madrid, adică foarte slab!

Citiți și alte știri din fotbalul internațional:

Man a înscris la optulea gol al sezonului și italienii sunt convinși: „E alt jucător”. Antrenorul a vorbit despre român la conferință

Columbia - Brazilia, meci din preliminariile CM 2026, ar putea fi amânat! Motivul? Situația dramatică prin care trece Luis Diaz

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”