INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  CUPA AFRICII

Mario Marinică, aproape de istorie la Cupa Africii pe Națiuni » Malawi poate să ajungă în „optimi” prin tragere la sorți!

Articol de GSP - Publicat marti, 18 ianuarie 2022 20:54 / Actualizat marti, 18 ianuarie 2022 21:50

Malawi, echipa națională antrenată de Mario Marinică (47 de ani), a remizat astăzi cu Senegalul, scor 0-0, și păstrează șanse la calificarea în „optimile” Cupei Africii pe Națiuni. 

Mario Marinică poate să scrie istorie pentru Malawi. Aflată la doar a treia prezență la Cupa Africii, națiunea de 19 milioane de locuitori se poate califica în premieră în fazele eliminatorii. 

Tensiune la Cupa Africii » Motivul pentru care Aubameyang și Lemina au fost excluși din lotul gabonezilor
CUPA AFRICII
Tensiune la Cupa Africii » Motivul pentru care Aubameyang și Lemina au fost excluși din lotul gabonezilor

Românul Mario Marinică, protagonist la Cupa Africii

Marinică are la dispoziție un lot modest, cotat la sub 5 milioane de euro, cu doar 2 fotbaliști care evoluează în Europa, Charles Petro la Sheriff Tirapol și Francisco Madinga la FC Dila Gori, în Georgia. 

Astăzi a reușit un rezultat mare. A remizat, scor 0-0, împotriva celei mai valoroase naționale de la turneul final. Senegalul a aliniat o formulă din care nu au lipsit Mendy, portarul lui Chelsea, desemnat aseară cel mai bun din lume în anul 2021, Koulibaly, fundașul central al lui Napoli, Gueye, mijlocașul lui PSG, sau Mane, extrema lui Liverpool.

Malawi speră la calificarea în „optimile” Cupei Africii pe Națiuni

Malawi a încheiat grupa B pe locul 3, în spatele reprezentativelor din Senegal și Guinea, cu 4 puncte și un golaveraj 2-2. Marinică are în continuare șanse la calificarea în faza următoare.

Formatul Cupei Africii pe Națiuni prevede că primele două clasate din cele 6 grupe avansează în „optimi”. Acolo ajung și cele mai bune 4 echipe dintre ocupantele locurilor 3. 

În acest moment, în clasamentul formațiilor clasate pe 3, Malawi și Capul Verde sunt singurele care au disputat toate meciurile și sunt la egalitate perfectă, 4 puncte și golaveraj 2-2.  

Conform regulamentului prezentat pe site-ul oficial al competiției, în caz de egalitate perfectă (puncte, golaveraj, goluri marcate și goluri primite), departajarea se va face prin tragere la sorți!

Cum arată în acest moment clasamentul locurilor 3 de la Cupa Africii: 

Mario Marinică, aproape de istorie la Cupa Africii pe Națiuni » Malawi poate să ajungă în „optimi” prin tragere la sorți!
FOTO: Flashscore.ro

Citește și alte știri din fotbalul mondial: 

FOTO Meciul lui Șumudică cu formația lui Toșca și Maxim, amânat » Scandal la pauză: Șumi a fost eliminat!

Cum s-a votat: Lewandowski, cel mai bun și pentru căpitani, și pentru selecționeri, și pentru jurnaliști! Doar fanii l-au ales pe Messi

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (4)
mattia.montini
mattia.montini  •  19 Ianuarie 2022, 04:24

Se pare ca si acest Marinică a luat calea exilului, după ce a ajuns la poarta fc fotbal clubului din comuna Leordeni! Adica a avut soarta compatriotului sau, Romica Bunică.

maistorkokir
maistorkokir  •  19 Ianuarie 2022, 02:32

pai di ce sa fie prin tragere la sorti, se poate califica si Capul Verde si MAlawi in optimi ...

adriann_
adriann_  •  18 Ianuarie 2022, 23:46

Omul a facut egal contra FCSB in 2008 fiind antrenor la .... tadaaaaa..... Gloria Buzau :))) Nu e celebrul meci cu Bunica, e altul, dar orisicat :))) https://www.gsp.ro/gsp-special/superreportaje/am-facut-egal-cu-steaua-trebuie-sa-ne-dam-doua-trei-palme-si-sa-ne-trezim-105505.html Era si pe la noi prin club la un moment dat dar nu ca antrenor (parca).

Vezi toate comentariile (4)
Comentează