INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  TURCIA

Marius Șumudică: „Să semnez cu Malatyaspor a fost cea mai mare greșeală a vieții mele! Am antrenat în Champions League, acum sunt la retrogradare”

Marius Șumudică, în interviul acordat beIN Sports Turcia
Marius Șumudică, în interviul acordat beIN Sports Turcia

Articol de GSP - Publicat luni, 31 ianuarie 2022 16:52 / Actualizat luni, 31 ianuarie 2022 17:07

Marius Șumudică (50 de ani), antrenorul lui Malatyaspor, spune că preluarea echipei din Malatya reprezintă „cea mai mare greșeală a vieții mele”. 

Din octombrie, de când a preluat-o pe Malatyaspor, Șumudică a câștigat doar 3 dintre cele 15 meciuri jucate. Echipa sa este ultima în Turcia, cu doar 16 puncte adunate în 22 de etape, 10 sub Giresunspor, formația de pe locul 16, primul care asigură salvarea.

Șumudică regretă că a acceptat să semneze cu Malatyaspor fără să se intereseze serios despre lotul echipei și condițiile avute la dispoziție. El s-a destăinuit în cadrul unui interviu acordat publicației beIN Sports Turcia.

Bomba zilei! „Real Madrid s-a înțeles cu Mbappe” » Salariul e amețitor!
MERCATO
Bomba zilei! „Real Madrid s-a înțeles cu Mbappe” » Salariul e amețitor!

Marius Șumudică: „Să vin la Malatyaspor a fost cea mai mare greșeală a vieții mele”

„Ce s-a întâmplat în Malatya e o poveste lungă. Am 16 ani de carieră. Am fost campion, am câștigat cupe, supercupe. Am antrenat în Champions League, în Europa League, și e prima dată când lupt pentru salvarea de la retrogradare.

Am venit aici de pe primul loc din România, cu 7 victorii în 7 meciuri. Din cauza faptului că 14 oameni de acolo au fost dați afară, am plecat și eu odată cu președintele, în semn de loialitate. Am avut oportunitatea să vin la Malatya și am venit, pentru că îmi plac fotbalul turc și oamenii din Turcia. Nu m-am gândit prea mult la asta, dar am făcut cea mai mare greșeală a vieții mele

De ce? În mod normal, un antrenor profesionist trebuie ca mai întâi să vină să verifice condițiile, să știe ce s-a întâmplat la club, cum arată lotul, și abia apoi să accepte contractul. Eu? Am mers direct la Istanbul, pentru că îmi place Turcia. Am venit aici cu ochii închiși. Am semnat, nu mi-a păsat de bani, de nimic. E cea mai mare greșeală a vieții mele. Pentru prima și ultima dată când fac așa ceva!”, a declarat Șumudică. 

Marius Șumudică: „Când am văzut lotul de la Malatyaspor, nu mi-a venit să cred!”

„De asemenea, vreau ca toți oamenii din Turcia să știe ce s-a întâmplat la Malatya. Nu vreau să-i fie pus lui Șumudică în spate ce s-a întâmplat în Malatya.

Când am venit la Malatya și am văzut lotul, nu mi-a venit să cred! Aveam 7-8 jucători sub 19 ani în lotul de 21 de jucători. Nu știu cine a construit această echipă în vară. Când am vrut să schimb ceva la antrenament, jucătorii au venit la mine și mi-au spus că nu sunt pregătiți să facă un astfel de antrenament, pentru că nu au făcut nimic în vară.

Dintre cei 11-12 jucători buni, unii s-au accidentat, alții au mers la echipa națională. Cu cine joc? Când am construit o echipă, precum Gaziantep, am terminat pe 8. Când am fost la Kayseri și am construit echipa, au terminat pe 8. De atunci, n-au mai terminat așa sus!”, a adăugat antrenorul român.

Pentru Șumudică și Malatyaspor urmează un meci cu Karagumruk, echipa de pe locul 12. Partida va avea loc pe 5 februarie.

Mai multe știri din fotbalul internațional: 

Radu Drăgușin a schimbat echipa, dar rămâne în Serie A

Jurnaliștii din Bergamo comentează transferul lui Mihăilă: „Atalanta construiește campioni. Urmașul lui Gosens”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (9)
snooker
snooker  •  02 Februarie 2022, 10:21
Postat de clarencevh pe 31 Ianuarie 2022, 22:18

treaba este ca dica a jucat in ucl. hagi a jucat si a si antrenat in grupele ucl. sumudica niciodata,nici macar pe aproape.

Si tu antrenezi in ucl. Ucl-ul postacilor si al prostilor!

jocuri
jocuri  •  01 Februarie 2022, 05:21

Ce penibil este omul. A văzut că nu mai sunt șanse incepe cu scuze de doi bani, chiar nu sa interesat de loc ..... Îmi place că tot o da că iubește Turcia și că antrenor că el nu vezi în toată lumea. Un om penibil și fără caracter.

alex.aelev
alex.aelev  •  31 Ianuarie 2022, 22:56

Acuma, ca o are mica (ma refer la zestrea de puncte cu Malatya), nu stie cum sa o scoata la capat si se lamenteaza...ce stie el mai bine...

Vezi toate comentariile (9)
Comentează