INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  TURCIA

Marius Șumudică s-a despărțit de Gaziantep! Anunțul-șoc al clubului

Gaziantep a anunțat că Marius Șumudică nu mai este antrenorul clubului. +15   FOTO
Gaziantep a anunțat că Marius Șumudică nu mai este antrenorul clubului.

Articol de GSP - Publicat duminica, 10 ianuarie 2021 17:19 / Actualizat duminica, 10 ianuarie 2021 18:38

Gaziantep a anunțat că Marius Șumudică (49 de ani) nu mai este antrenorul clubului. 

  • Negocierile dintre Marius Șumudică și Mehmet Büyükekşi, președintele lui Gaziantep, au provocat un adevărat scandal în Turcia. Fiecare a venit cu propria variantă, acuzându-se public
  • Declarațiile lui Șumudică l-au transformat și în victima unui derapaj rasist. Detalii AICI!
  • Astăzi, conflictul a luat sfârșit. Clubul a anunțat oficial despărțirea de Șumudică
  • Antrenorul român nu va sta prea mult pe bară. Are o ofertă importantă din Arabia Saudită, de la Al Shabab.

Conflictul dintre Marius Șumudică și bașkanul Mehmet Büyükekşi a ajuns la sfârșit. Gaziantep a anunțat, printr-un comunicat oficial, că se desparte de antrenorul român. Șumudică lasă echipa într-o poziție extraordinară, locul 4. 

Comunicatul lui Gaziantep, după despărțirea de Marius Șumudică:

„Drumurile noastre s-au despărțit astăzi, de comun acord. Marius Sumudica, care antrenează aici de un sezon și jumătate, nu mai este antrenorul echipei. Ne exprimăm recunoștința sinceră față de ce a făcut aici. Îi mulțumim și îi dorim succes în carieră”, au transmis turcii. 

51 de meciuria avut Marius Șumudică pe banca lui Gaziantep. A câștigat 20, a remizat de 19 ori și a pierdut 12

Marius Șumudică, ruptură de Gaziantep

Ultimele săptămâni au fost zbuciumate pentru Marius Șumudică și staff-ul său. Antrenorul român, al cărui contract expiră în vară, dorea o renegociere. Președintele lui Gaziantep l-a chemat la negocieri în urmă cu două zile, iar oferta l-a nemulțumit pe antrenor. Turcii îi cereau să renunțe la 10% din contract. Clubul ar avea probleme financiare, pe fondul pandemiei de coronavirus. De aici, lucrurile au degenerat. Șumudică și bașkanul Mehmet Büyükekşi s-au contrazis în spațiul public.

Varianta lui Marius Șumudică, despre negocierile cu Gaziantep

„Nu pot accepta un salariu cu 10 la sută mai mic, pentru că am plătit din buzunarul meu 80.000 de euro prime jucătorilor, fiind plăcerea mea. Și apoi, președintele vine și-mi spune că dacă o faci pentru jucătorii tăi, de ce nu și pentru mine? Eu așa nu pot lucra, am refuzat oferta și am plecat. Asta e recompensa pentru succesul meu? Salariul meu e, ca să se știe, de 600.000 de euro. 
- Marius Șumudică

Varianta bașkanului, despre negocierile Șumudică - Gaziantep

Banii pe care-i plătim lui și celor din staff sunt 1,2 milioane euro, iar el ne-a cerut 1,9 milioane cu tot cu bonusuri. I-am spus despre situația actuală, și la Barcelona și Galatasaray s-au tăiat salariile, l-am rugat pentru o reducere de zece procente. Unde-i lipsa de respect? Cere contract, contract, contract după fiecare meci. Ne susținem antrenorul, îl respectăm, dar explicațiile sunt greșite. Își arogă toate meritele, dar nu joacă el singur și câștigă meciurile! Dar ce, este Fatih Terim ca să aibă pretențiile astea?!
- Mehmet Büyükekşi

+11 FOTO

Marius Șumudică, ofertă din Arabia Saudită

Marius Șumudică, subiectul unui scandal rasist în Turcia: „Un circar! Se comportă ca un țigan”

Vineri, Marius Șumudică admitea negocierile cu Al Shabab, din Arabia Saudită. Antrenorul român a mai lucrat acolo între iunie 2018 și iunie 2019.

 „Cu 10 minute înainte am închis apelul cu președintele unui club din Golf, există șanse mari ca eu să merg acolo de săptămâna viitoare. Sunt niște sume exorbitante, nu am cum să refuz așa ceva. Tot am așteptat, mi-au spus că discutăm în martie, apoi de Revelion. A trecut și Revelionul, s-a dus și Sf. Ion. Sunt în discuții cu Al Shabab, unde am mai fost. Am vorbit cu președintele, mi-a făcut o ofertă, suntem aproape, există posibilitatea unei colaborări foarte curând. Când primești o ofertă de 6-7 ori mai mare decât aici, e normal să te gândești. E logic, viața antrenorului este foarte scurtă”, preciza Marius Șumudică, în acel moment. 

Marius Șumudică, victima unui scandal rasist

Negocierile cu Gaziantep i-au provocat numai dezamăgiri lui Marius Șumudică. Sâmbătă seară, Erman Toroglu, un fost fotbalist și arbitru turc, în acest moment analist la postul TV „A Spor”, a avut un derapaj rasist la adresa antrenorului român. 

Pe fondul neînțelegerilor financiare dintre antrenor și Gaziantep, Toroglu a spus, conform Megahaber27: „Acel antrenor e un circar. Nu am văzut de mult un așa actor. Nu am mai văzut așa ceva. Unde se crede? Se comportă ca un țigan, un țigan!”.

Citește și alte știri despre Marius Șumudică: 

Încă un atac la Marius Șumudică, scandalul ia amploare: „Asta e Turcia și vei învăța unde și când să vorbești. Dacă nu, pleacă în Arabia!”

Ilie Dumitrescu, dat pe spate de Marius Șumudică: „Senzațional! Extraordinar!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (41)
goggu.mecanicul
goggu.mecanicul  •  11 Ianuarie 2021, 00:08

Cred ca a fost un tertip sa-l dea afara sa se intoarca in liga 1 :)))

883758598355956
Adrian Fulgos  •  10 Ianuarie 2021, 22:57

I-au tremurat izmenele ca-l bate Petrescu in meciul direct. :):):)

bazinga
bazinga  •  10 Ianuarie 2021, 22:23

Au scapat de bufon ! Definitiv !

Vezi toate comentariile (41)
Comentează