INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  TURCIA

Încă un atac la Marius Șumudică, scandalul ia amploare: „Asta e Turcia și vei învăța unde și când să vorbești. Dacă nu, pleacă în Arabia!”

Marius Șumudică, antrenorul lui Gaziantep, a fost atacat la TV, după ce s-a plâns că reducerea salariului îl insultă. +15   FOTO
Marius Șumudică, antrenorul lui Gaziantep, a fost atacat la TV, după ce s-a plâns că reducerea salariului îl insultă.

Articol de - Publicat duminica, 10 ianuarie 2021 10:53 / Actualizat duminica, 10 ianuarie 2021 11:58

Marius Șumudică, antrenorul lui Gaziantep, a fost atacat la TV, după ce s-a plâns că reducerea salariului îl insultă. „Lipsă totală de respect”, spune Ridvan Dilmen. „Se comportă ca un țigan!”, a fost derapajul lui Erman Toroglu.

În numai câteva zile, Marius Șumudică a fost transformat de turci din liderul de la Gaziantep în erou negativ. Dar nu eșecul de la Sivas (1-2), unde Maxim a deschis scorul, a pornit scandalul, ci totul a plecat de la bani. 

Mai precis, de la noul contract pe care antrenorul de la Gaziantep îl aștepta și care, surpriză, însemna reducerea cu 10% a salariului, ofertă considerată „o insultă”.

+11 FOTO

Analiștii din Turcia, despre Șumudică: „Știe că lucrurile nu merg bine mereu” 

Analiștii l-au criticat pe antrenorul român la televiziuni, luându-i apărarea președintelui clubului. „Asta e Turcia și vei învăța unde și când să vorbești. În astfel de situații nu poți să împărtășești presei ce se întâmplă. Dacă vrei să pleci în Arabia sau oriunde în altă parte, du-te! 

E important la Gaziantep și merită să-i fie prelungit acordul, dar să aibă răbdare. Șumudică știe că lucrurile nu vor merge întotdeauna bine și nu trebuia să întindă coarda. Toate la timpul lor. E un act total lipsit de respect”, a declarat Rıdvan Dilmen în cadrul emisiunii „100% Fotbal” de la postul NTV. 

Șumudică, victima unui atac rasist: „Cum să-i zic, cerșetor?” 

Atacul la adresa lui Șumi a continuat mai agresiv, chiar cu un derapaj rasist, la televiziunea „A Spor”. Erman Toroglu l-a desființat. „Acel antrenor este un circar. Nu am văzut de mult un așa actor. Nu am mai văzut așa ceva. Unde se crede? Se comportă ca un țigan, un țigan!", a spus fostul fotbalist și arbitru turc, potrivit Megahaber27. Moderatorul emisiuniii, Ender Bilgin, a vrut să-l calmeze: „Vă rog, nu puteți zice asta”. 

N-a reușit și invitatul a continuat insultele: „Ce să nu spun, fraților? Cum să îi spun, cerșetor?”. După pauza publicitară, lucrurile s-au potolit, Toroglu bătând în retragere: "Le cer scuze rromilor și trebuie să știe că eu chiar îi iubesc foarte mult”. 

 Toroglu l-a atacat și pe Mircea Lucescu

Autorul atacului suburban nu l-a menajat, mai demult, nici pe Mircea Lucescu, când acesta era selecționerul Turciei: "Ne face să suferim privind naționala. Doar se plânge la conferințele de presă, să-i dăm o țâță! Vorbește așa prost, își bate joc de noi. Ajunge, ne distruge! Chestia cu întinerirea e farsă. Nu contează vârsta, trebuie să joace cei mai buni. Am hrănit copiii înainte?

Ce a spus Marius Șumudică: "Totul e o minciună. Am refuzat Arabia!”

Suspendat cu Sivas, Șumudică a dezvăluit negocierile cu bașkanul: „Nu pot accepta un salariu cu 10 la sută mai mic, pentru că am plătit din buzunarul meu 80.000 de euro prime jucătorilor, fiind plăcerea mea. Și apoi, președintele vine și-mi spune că dacă o faci pentru jucătorii tăi, de ce nu și pentru mine? Eu așa nu pot lucra, am refuzat oferta și am plecat. Asta e recompensa pentru succesul meu? Salariul meu e, ca să se știe, de 600.000 de euro. 

Sunt onest, vreau să muncesc în Turcia, iubesc țara și o să rămân până la finalul sezonului. Am refuzat varianta din Arabia, însă nu pot lucra cu persoane ce nu mă respectă. Mă tratează de parc-aș retrograda în liga secundă. Îmi voi suna soția să Îmi trimită bani dacă nu mai are clubul. Totul e o minciună! Spunea că eu câștig 920.000 de euro. Am 6 inși în staff, toți sunt plătiți din suma asta. Vrea să îi inducă în eroare pe toți. 

Nu câștig suma asta, nu pot să îi plătesc cu 3.000 de euro pe lună, că altfel s-ar întoarce în vară, la Voluntari, Clinceni, FCSB. Plus, antrenorii mei își plătesc casa unde stau din salariu. N-am vrut să dezvălui lucrurile astea, dar mi-a ridicat mingea la fileu”. 

Ce a replicat bașkanul: „Mi-a cerut 1,9 milioane. Dar ce, e Terim?”

Mehmet Büyükekşi l-a contrazis și susține că românul a supralicitat, în condițiile în care clubul se confruntă cu probleme financiare, deși nu are restanțe

„Banii pe care-i plătim lui și celor din staff sunt 1,2 milioane euro, iar el ne-a cerut 1,9 milioane cu tot cu bonusuri. I-am spus despre situația actuală, și la Barcelona și Galatasaray s-au tăiat salariile, l-am rugat pentru o reducere de zece procente. Unde-i lipsa de respect? Cere contract, contract, contract după fiecare meci. 

Ne susținem antrenorul, îl respectăm, dar explicațiile sunt greșite. Își arogă toate meritele, dar nu joacă el singur și câștigă meciurile! Dar ce, este Fatih Terim ca să aibă pretențiile astea?!”

Nu-i problemă că am pierdut, ci cum am pierdut. Am avut două penaltyuri sută la sută, dar nu ni s-a dat niciunul! La primul lor gol, a fost fault la centru. Nu vreau decât să fiu arbitrat corect.
- Marius Șumudică, antrenor Gaziantep

15 etapefără înfrângere a fost seria reușită de Gaziantep în Super Lig, ruptă de Sivas, la care se adăugau și cele două victorii din Cupa Turciei

VIDEO Marius Șumudică intermediază afaceri cu fistic la Gaziantep: "M-a sunat un prieten să-i fac legătura"

Citește și alte știri despre Marius Șumudică: 

Marius Șumudică, subiectul unui scandal rasist în Turcia: „Un circar! Se comportă ca un țigan”

Românii, victimele lui Erman Toroglu! Turcul care l-a jignit pe Șumudică, atacuri la Mircea Lucescu: „Să-i dăm o țâță! Vorbește prost, își bate joc de noi”

Marius Șumudică dă tot din casă, după atacul bașkanului: „N-am vrut să dezvălui asta, dar mi-a ridicat mingea la fileu”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (20)
maddad
maddad  •  10 Ianuarie 2021, 22:40
Postat de adi_stelistul pe 10 Ianuarie 2021, 16:32

Cred ca te inseli: nu cred ca e roman. Are o retorica mai degraba de tipul "vlahii sunt ultimii oameni" decat de turnat cenusa in cap. Dar poate ma insel eu.

Probabil ca ai dreptate, dar ce te faci ca MAJORITATEA românilor spun despre români ca sunt cum ai zis tu ca spun ei ca sunt? Daca ai dreptate, atunci nu ai dreptate, pentru ca daca TU ai dreptate, cs se descriu pe sine ca fiind hoti, lenesi etc si majoritatea spun asta, atunci EI au dreptate iar TU, care spui ca nu e asa NU ai dreptate AVAND dreptate. Felicirari, pentru un salahor in Italia ai reusit o mare realuzare in filosofie comițân, fie si involuntar, ceea ce se numeste un PARADOX.

maddad
maddad  •  10 Ianuarie 2021, 22:31
Postat de cneius pe 10 Ianuarie 2021, 19:00

"Asta e Turcia și vei învăța unde și când să vorbești." - ai crede ca Turcia este un etalon in civilizatie :))))

Bai, incultule, Imperiul Otoman, pe langa faptul ca ne-a stapanit peste 400 de ani, a fost unul dintre cele mai mărete imperii din istoria omenirii, fiimd depasit doar de Imperiul Roman ca intindere si durata. Ungaria, Peninsula Balcanica, Asia Mica, Orientul Mijlociu, Arabia, Egiptul, toate au fost sub stapanire turceasca sute de ani. In zilele noastre, Turcia ne bate la fundul gol si economic, si politic, si cultural. Ai auzit, incultule de Elif Shafak sau Orhan Pamuk, scriitori cunoscuti la nivel planetar, ultimul fiind laureat al Premiului Nibel pentru literatura? Nu te intreb daca ai citit ceva scris de ei, caci sunt sigur ca nu ai citit nimic in viata ta caci te apuca vertijul.

cneius
cneius  •  10 Ianuarie 2021, 19:00

"Asta e Turcia și vei învăța unde și când să vorbești." - ai crede ca Turcia este un etalon in civilizatie :))))

Vezi toate comentariile (20)
Comentează