INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  PAOK SALONIC

Mesajul pe care Răzvan Lucescu îl repetă în vestiarul lui PAOK, înaintea fiecărui meci: „Întotdeauna le spun asta!”

Articol de - Publicat luni, 11 martie 2019 09:09

PAOK Salonic a trecut duminică de Atromitos, scor 3-0. Formația lui Răzvan Lucescu are 21 de victorii în acest sezon. Încă patru și poate fi campioană cu două etape înainte de final.

Cu fiecare meci, cu fiecare victorie, Răzvan Lucescu se apropie și mai mult de titlu. Va fi primul antrenor campion cu PAOK după 34 de ani. Și primul care încheie sezonul invincibil pe locul 1. Cu șapte puncte în fața lui Olympiakos, mai trebuie să câștige patru meciuri în ultimele șase etape.
Secretul alb-negrilor în acest an: un lot puternic, nu doar titulari foarte buni.

O echipă care vrea să învingă și care învinge continuu nu are 11, ci 16 jucători-cheie. Așa se ia un titlu”, le-a spus Răzvan jurnaliștilor greci după 3-0 cu Atromitos.

„Întotdeauna, la pregătirea unei partide, le vorbesc băieților despre cât de importanți sunt cei ce vin de pe bancă. Indiferent de momentul în care intră pe teren, pot aduce plusul de care echipa are nevoie, fie că dau echilibru jocului sau marchează goluri”.

Polonezul Swiderski este un exemplu. Transferat în ianuarie de la Jagiellonia, atacantul în vârstă de 22 de ani a înscris de cinci ori în șapte meciuri, chiar dacă în mod normal e rezerva lui Akpom. Duminică, a intrat în minutul 80 și a punctat imediat (82) pentru 3-0. Și el ajută PAOK în acest sprint spre titlu. 

„La PAOK, nu vorbesc doar de un jucător. PAOK înseamnă colectiv. Fiecare e concentrat la ce are de făcut pe teren și dă totul pentru echipă”
Răzvan Lucescu, antrenor PAOK

„E important că există mereu jucători care vin din spate, de pe bancă, și ne oferă noi soluții în momentele importante. Un titlu se câștigă și datorită lor”
Răzvan Lucescu, antrenor PAOK

Mauricio s-a accidentat la genunchi

Unul dintre cei mai influenți jucători ai lui PAOK, brazilianul Maurício, a fost înlocuit duminică în minutul 22. S-a accidentat la genunchi și leziunea pare gravă. „Îmi pare rău pentru el. E un jucător fantastic și un caracter fantastic”, a declarat Răzvan. „Închizătorul” în vârstă de 30 de ani a venit de la Zenit, unde a lucrat cu Mircea Lucescu.

„Zboară cât mai sus și dă-mi aripi să te urmez”

Un fan al lui PAOK a afișat un banner imens cu un mesaj emoționant: „Zboară cât mai sus și dă-mi aripi să te urmez”. Era dedicat tatălui său, care a murit. Și el era suporter al alb-negrilor. „Faptul că azi sunt susținător al lui PAOK îl datorez părintelui meu, el m-a adus la stadion de când eram doar un copil. Întotdeauna plângea aici”, a povestit fanul.

„Înainte să se stingă, mi-a cerut să-i pun alături «vulturul bicefal». Și i-am pus un steag mare. PAOK este legătura mea cu el, sufletul lui e în arenă. Când sunt în tribună, simt că mă îmbrățișează”.

Vezi și: 

PAOK SALONIC - ATROMITOS 3-0 » De neoprit! Răzvan Lucescu spulberă tot în Grecia și e tot mai aproape de titlu » Când se poate încununa PAOK

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează