INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  RĂZBOI ÎN UCRAINA

Calvarul prin care au trecut românii care au plecat din Ucraina: „M-am simţit ca într-un film despre sfârşitul lumii”

Mihai Leca
Mihai Leca

Articol de GSP - Publicat sambata, 26 februarie 2022 11:30 / Actualizat sambata, 26 februarie 2022 12:53

Mihai Leca (29 de ani), fotbalistul român al celor de la FK Lviv, și Valentin Cojocaru (26), portarul lui Dnipro, au înfruntat multe greutăți în drumul spre România după plecarea din Ucraina în urma izbucnirea războiului. 

Ajuns în România în dimineața zilei de sâmbătă, după ce a plecat joi din Ucraina, Leca dezvăluie momentele dificile pe care le-a trăit în drumul spre casă, fiind nevoit chiar să meargă 10 km pe jos pentru a ajunge la vamă, acolo a fost blocat timp de 14 ore.

FRF sare în sprijinul Ucrainei » Propunerea lui Răzvan Burleanu pentru vecinii aflați în război cu Rusia
RĂZBOI ÎN UCRAINA
FRF sare în sprijinul Ucrainei » Propunerea lui Răzvan Burleanu pentru vecinii aflați în război cu Rusia

Mihai Leca: „M-am simţit ca într-un film cu sfârşitul lumii, mă gândeam că se poate sfârşi cu ceva rău”

„Sâmbătă dimineață la ora 3:00 am ajuns acasă. Când am plecat de acolo ne-a luat un reprezentant al clubului şi am mers cu maşina spre vamă. La un moment dat au fost doua accidente şi am luat-o pe jos, 8-10 kilometri, pentru că nu mai puteam aştepta. Cu bagaje, normal. 

M-am simţit ca într-un film despre sfârşitul lumii, mă gândeam că se poate sfârşi cu ceva rău. Când am plecat spre vamă m-am gândit că voi sta acolo 4-5 ore. Dar acolo am văzut că sunt vreo 4.000 de persoane, cu rânduri separate cu femei şi copii de-o parte, cu bărbaţi de cealaltă. Lăsau mai mult femeile şi copiii să treacă şi ne mai dădeau şi nouă drumul. 

La vamă nu mai era linişte ca la mine în oraş. Când am ajuns acolo am văzut adevărul, iadul. După 14 ore am putut ieşi din vamă. Am avut două ore în care am înaintat un pas. Ajunsesem să aplaude lumea că mai înaintăm doi paşi. Când deschideau poarta şi treceau 5-6 persoane oamenii îşi împingeau copiii să treacă în faţă să fie siguri că scapă.

Le căzuse şi sistemul informatic la un moment dat şi a durat vreo două ore să-l repare. Chiar mă gândeam că o să vin în altă zi, dar m-am hotărât să stau şi am aşteptat. Erau irakieni, americani, polonezi, mai multe naţii. Am avut doar două variante să zbor spre casă cu avionul, la 13:00  şi la 18:00. Pe primul nu l-am mai prins, până am luat taxiul, până am ajuns”, a declarat Mihai Leca potrivit digisport.

Mihai Leca: „Vreau să-mi găsesc o altă echipă şi să joc”

Fotbalistul a vorbit și despre planurile sale de viitor și dezvăluie că își va căuta o altă formație pentru care să joace, după ce a luat hotărârea să nu se mai întoarcă la Lvov.

„Am discutat cu preşedintele clubului şi mi-a spus că va fi greu, foarte greu să ne mai plătească şi că dacă vrem să plecăm în altă parte ne dă actele. Vreau să-mi găsesc o altă echipă şi să joc. La Lvov, în fiecare zi suna alarma. Eu am auzit o bombă explodând. Acum însă cred că va fi din ce în ce mai dificil să părăseşti Ucraina”, a mai precizat Leca.

Și Valentin Cojocaru a trecut prin momente dificile

Leca nu este singurul fotbalist român care s-a zbătut să ajungă înapoi în țară. Valentin Cojocaru (26 de ani), portarul celor de la Dnipro Dniepropetrovsk a ajuns cu greu în țară.

Plecat vineri dimineață din Ucraina, portarul român a reușit să ajungă sâmbătă în țară, după aproximativ 26 de ore. Acesta a fost nevoit să parcurgă 20 de km pe jos după ce și-a abandonat mașina din cauza traficului intens din apropierea frontierei de la Siret, anunță Prosport.

Ulterior, acesta a luat un microbuz, cu care a plecat spre București.

Și Mircea Lucescu, antrenorul celor de la Dinamo Kiev, a ajuns vineri seară în țară, după o zi cu peripeții cu mașina.

VIDEO Se teme de cel mai sumbru scenariu în conflictul Rusia - Ucraina: „Suntem la câteva zile de sfârșitul lumii dacă se bagă cineva”

Citește alte știri de actualitate:

Un fost internațional care a jucat în Rusia, șocat de atacul asupra Ucrainei: „N-am observat niciodată vreo dușmănie între ele”
RAZBOI UCRAINA
Un fost internațional care a jucat în Rusia, șocat de atacul asupra Ucrainei: „N-am observat niciodată vreo dușmănie între ele”
FRF sare în sprijinul Ucrainei » Propunerea lui Răzvan Burleanu pentru vecinii aflați în război cu Rusia
RĂZBOI ÎN UCRAINA
FRF sare în sprijinul Ucrainei » Propunerea lui Răzvan Burleanu pentru vecinii aflați în război cu Rusia

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
gabortelevizor
gabortelevizor  •  26 Februarie 2022, 12:29

mdaaa...şhi care o fost filmu' ala??submarinele engleze deasupra Berlinului??

Vezi toate comentariile (1)
Comentează