INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  RĂZBOI ÎN UCRAINA

UPDATE Mircea Lucescu a ajuns pe teritoriul României! A scăpat de războiul din Ucraina

Florin Cernat (41 de ani), fost jucător la Dinamo Kiev, susține că Mircea Lucescu (76 de ani), antrenorul ucrainenilor, a plecat în această dimineață spre România.
Florin Cernat (41 de ani), fost jucător la Dinamo Kiev, susține că Mircea Lucescu (76 de ani), antrenorul ucrainenilor, a plecat în această dimineață spre România.

Articol de - Publicat vineri, 25 februarie 2022 20:43 / Actualizat vineri, 25 februarie 2022 20:44

Mircea Lucescu (76 de ani), antrenorul ucrainenilor de la Dinamo Kiev, a plecat în această dimineață spre România. În jurul orei 20:00 a pătruns în țară, prin vama Albița.

  • Rusia și-a continuat vineri dimineață ofensiva din Ucraina, armata lui Vladimir Putin încercând să înainteze cât mai mult spre capitala Kiev.

UPDATE 20:30 / Mircea Lucescu a ajuns în România

În jurul orei 20:00, Mircea Lucescu a intrat pe teritoriul României prin vama Albița, din județul Vaslui.

Război în Ucraina » Imagini impresionante din Tbilisi: zeci de mii de oameni cer pacea
UCRAINA
Război în Ucraina » Imagini impresionante din Tbilisi: zeci de mii de oameni cer pacea

UPDATE, ora 16:30 - Lucescu a ajuns la granița cu Moldova. Pericolul a trecut!

Mircea Lucescu a scăpat de război. La 16:30, după un drum de șase ore cu mașina de la Kiev, antrenorul lui Dinamo ajunsese la ieșirea din Ucraina. Directorul Gazetei, Ovidiu Ioanițoaia, a luat legătura cu Il Luce și a aflat că era la frontiera cu Moldova, la punctul de graniță Moghilev-Otaci, în nordul Moldovei. Drumul a fost fără probleme, dar acum trebuie să aștepte, pentru că e foarte multă lume la frontieră. Speră să ajungă diseară la București, cu impresarul Arcadie Zaporojanu la volan.

UPDATE, ora 11:30 - Arcadie Zaporojanu: „Am ieșit din Kiev, Nea Mircea e cu noi”

Contactat de GSP.ro, impresarul moldovean Arcadie Zaporojanu a confirmat că se află în mașină cu Mircea Lucescu, în drum spre România. 

„Am ieșit din Kiev și mergem, e totul bine. Nea Mircea e cu noi, normal. Nu o luăm spre Polonia, venim direct spre România, e tot țară NATO și e țara noastră, aceasta e cea mai bună variantă. O să ocolim acea fâșie din Transnistria”, a declarat Zaporojanu pentru Gazetă.

Știrea inițială - Florin Cernat: „Mircea Lucescu a plecat spre România cu mașina”

După ce inițial anunțase că va rămâne deocamdată în Kiev, Lucescu a vrut să părăsească și ieri Ucraina cu mașina, dar a considerat că e prea riscant să traverseze întreaga țară. În cele din urmă, Cernat susține că Il Luce a apelat la această soluție.

„Aseară am vorbit cu niște prieteni de la Kiev, erau la baza de pregătire a celor de la Dinamo Kiev. Mi-au povestit că toți jucătorii echipei au fost strânși, cazați la baza de pregătire a clubului, cu familii, copii. În cursul zilei de azi așteaptă variante pentru a pleca fiecare în țările lor.

Au și 4 străini, stafful tehnic, sunt acolo Mircea Lucescu și cu secunzii dânsului. Din ce am înțeles, ei au plecat dimineață în drum spre România, cu mașina. Alte variante nu au, pentru că aeroportul a fost bombardat. Nu au ce să mai facă acolo, toate competițiile sportive s-au anulat, antrenamentele nu se mai fac”, a declarat Cernat, în prezent director sportiv FC Voluntari, la Digi24.

Florin Cernat: „Nimeni nu va câștiga acest război”

Cernat are un hotel în Galați și spune că e dispus să ajute mai multe familii din Ucraina: „Ieri am găzduit două familii, azi a sunat telefonul încontinuu. Încercăm să ajutăm cât putem, avem în jur de 15-20 de apartamente”.

Mă uitam la televizor și vedeam orașele bombardate, orașe în care am jucat. Nu există un câștigător în acest război, mulți vor pierde.

- Florin Cernat

Florin Cernat a jucat din 2001 până în 2009 pentru Dinamo Kiev. A înscris 31 de goluri în 130 de meciuri.

Mircea Lucescu a ajuns pe teritoriul României! A scăpat de războiul din Ucraina
Florin Cernat, într-un duel cu FCSB din Liga Campionilor / foto: Arhivă GSP

Răzvan Luțac, jurnalist GSP.ro & Libertatea: „Putin nu avea motive să atace Ucraina”

Citește și alte știri despre războiul din Ucraina:

UEFA a scandalizat lumea fotbalului cu boicotul anti-război de la Napoli - Barcelona » Mesaj cenzurat la TV!

„Nu am altă variantă” » Vitali Klitschko iese în stradă pentru a apăra Ucraina: „Cred în poporul meu!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (31)
103538191253799
Paco Raceanu  •  26 Februarie 2022, 13:19

Cat de rudimentar intelectual sa fi ca sa l blamezi pe Lucescu pt ca a fugit din calea razboiului, a carui amploare nu a estimat o nici el si nimeni din lume acum 2 zile, avand in vedere ca motivul existentei lui in Ucraina e legat strict de sport, care sport nu mai exista in tara asta! Uite atat de rudimentar pe cat o demonstreaza romanasii hateri (codasii Europei)!

1189594351073689
Vladescu Mircea  •  26 Februarie 2022, 10:14

Nu am dormit toata noaptea de grija lui , acum pot sa o fac linistit !!!! Vatmanii insa sa fie vigilenti , s-a intors distrugatorul !!!!!!

19petruta
19petruta  •  26 Februarie 2022, 08:02

E incredibil ce caracter urat au lucescu ăștia! Nu zicea el ca nu e laș și sta acolo ? Acest individ este chiar *** ,cu rezultate umflate,dezinformări și promovare mincinoasă!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (31)
Comentează