GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  RĂZBOI

LIVE Război în Ucraina, Ziua a 3-a » Cecenii au ajuns în Ucraina: „Facem tot ce ne cere Putin!”

Imagine cu blocul lovit de o rachetă rusească
Imagine cu blocul lovit de o rachetă rusească

Articol de GSP - Publicat sambata, 26 februarie 2022 20:37 / Actualizat sambata, 26 februarie 2022 20:38

A treia zi a invaziei Rusiei în Ucraina. Armata lui Vladimir Putin continuă asediul asupra Kievului, explozii puternice fiind auzite în această dimineață în capitală. Între timp, purtătorul de cuvânt al președintelui Volodimir Zelenski a anunțat că ucrainenii sunt dispuși să se așeze la masa negocierilor privind o încetare a focului.

UPDATE 20:00 Cecenii au ajuns în Ucraina

Luptătorii ceceni, cunoscuți pentru asasinate și folosirea torturii, au ajuns în Ucraina. „Vom îndeplini ordinele lui Putin în orice circumstanțe”, a precizat Ramzan Kadîrov, liderul reginunii ruse. Nu se știe exact locul în care aceștia activează. Se vehiculează că sunt în jur de 10.000.

UPDATE 19:00 3 copii uciși de armata rusă

Garda Națională a Ucrainei, citată de Libertatea, a transmis că, de la începutul războiului, rușii au ucis 198 de persoane, inclusiv 3 copii. Alte 1.115 persoane au fost rănite, inclusiv 33 de copii.

UPDATE 13:10 Președintele Ucrainei: „Respingem cu succes atacul inamicului”

Sâmbătă după-amiaza, în jurul prânzului, președintele Volodimir Zelenski s-a adresat din nou populației.

Ucraina controlează puncte cheie din jurul orașului. Respingem cu succes atacul inamicului, știm că ne apărăm țara și viitorul copiilor noștri. Ocupanții au vrut să pună marionetele lor în capitala noastră, la fel ca la Donetsk. Nu au reușit”, a transmis Zelenski. 

UPDATE 12:20 Imaginile disperării în Mariupol

Imagini tulburătoare surprinse de Libertatea în Mariupol, localitate din estul Ucrainei. Armata rusă va încerca astăzi să cucerească orașul, iar oamenii fug grăbiți din calea bombardamentelor.

Război în Ucraina, Ziua a 3-a » Cecenii au ajuns în Ucraina: „Facem tot ce ne cere Putin!”
Imagine surprinsă în Mariupol de Mircea Barbu, corespondent Libertatea în teatrele de război din Ucraina

UPDATE 09:25 O rachetă a Rusiei a lovit un bloc din Kiev

Dmitro Kuleba, ministrul ucrainean de Externe, a anunțat pe contul său de Twitter că o rachetă trimisă de armata rusă a lovit un bloc de civili din Kiev, situat într-o zonă rezidențială. Nu se cunoaște numărul victimelor.

„Kiev, orașul nostru minunat, a supraviețuit unei alte nopți, sub atacurile terestre și cu rachete ale Rusiei. Una dintre ele a lovit o clădire de apartamente din Kiev. Cer lumii: izolați complet Rusia, expulzați ambasadorii, ruinați-le economia. Opriți criminalii de război!”, a spus Kuleba, potrivit libertatea.ro.

Atenție, imagini dure: momentul în care racheta rusească lovește un bloc din Kiev

UPDATE 08:55 Un nou mesaj al lui Volodimir Zelenski: „Sunt aici, nu vom depune armele”

După o noapte în care Ucraina a fost bombardată serios de ruși, președintele Volodimir Zelenski a ieșit din buncărul său pentru a transmite un nou mesaj ucranenilor, pe care-i asigură că nu va capitula. 

„Bună dimineața, ucraineni! Acum au apărut o mulțime de informații false, cum că aș fi cerut armatei să depună armele și că ar fi în curs evacuarea capitalei. 

Sunt aici, nu vom depune armele. Ne vom apăra statul. Pentru că arma noastră este adevărul nostru, adevărul nostru este că este pământul nostru, țara noastră, copiii noștri. Și noi vom apăra toate acestea. Trăiască Ucraina!”, a transmis Zelenski, conform CNN. 

UPDATE 07:30 Apelul lui Sergiy Stakhovsky: „Dacă Europa lasă țara să cadă, ce o să urmeze? Ne întoarcem în era URSS?”

„Dacă Europa lasă Ucraina să cadă, ce o să urmeze?” Întrebarea rostită tot mai des de ucraineni în ultimele zile e și pe buzele fostului jucător de tenis Sergiy Stakhovsky, intervievat de Gazeta Sporturilor vineri seara, în a doua zi a invaziei rusești din țara vecină.

Din Ucraina, Stakhovsky a conturat pentru GSP.ro, pe scurt, imaginea de ansamblu de la Kiev. Spune că viața lui Volodimir Zelenski e în mare pericol, dar are încredere că îndârjirea populației va reuși să salveze capitala.

„Situația în Kiev e dificilă. Vor să preia puterea (n.r - rușii) și, aș spune, să asasineze președintele. Dar dacă trec de celelalte orașe și încearcă să cucererască Kievul, ceea ce le va fi foarte greu, ucrainenii vor rezista!”, spune Sergiy Stakhovsky, în dialogul cu Gazeta Sporturilor.

UPDATE 07:00 Explozii puternice la Kiev în această dimineață

Autoritățile de la Kiev anunță că lupta cu armata rusă e în plină desfășurare. Oficialii au avertizat populația să rămână în locuințe și să nu se apropie de ferestre. 

Pe durata nopții, au existat explozii puternice în vestul, sudul și estul Kievului Sirenele antiaeriene au răsunat din nou în capitala Ucrainei, atât pe durata nopții, cât și la primele ore ale dimineții. 

UPDATE „Ucraina a fost și rămâne pregătită pentru discuții pentru încetarea focului și pentru pace”

Tot în această noapte, purtătorul de cuvânt al președintelui Ucrainei a afirmat că țara sa este dispusă să poarte negocieri despre o posibilă pace

„Trebuie să infirm declarațiile că am refuzat să purtăm discuții. Ucraina a fost și rămâne pregătită pentru discuții pentru încetarea focului și pentru pace. Poziția noastră este neschimbată. Am acceptat oferta președintelui rus. Chiar în acest moment, părțile se consultă asupra locului și datei pentru procesul de negocieri. 

Cu cât încep mai repede discuțiile, cu atât mai multe șanse pentru a reveni la viața normală”, a spus Serghi Nikiforov, purtător de cuvânt al Kievului.

Din Ucraina asediată, un nume cunoscut din sport cere ajutor: „Dacă Europa lasă țara să cadă, ce o să urmeze? Ne întoarcem în era URSS?”
RĂZBOI
Din Ucraina asediată, un nume cunoscut din sport cere ajutor: „Dacă Europa lasă țara să cadă, ce o să urmeze? Ne întoarcem în era URSS?”

UPDATE Statele Unite s-ar fi oferit să-l scoată pe Zelenski din Ucraina

Potrivit unor surse citate de presa americană, SUA și-ar manifestat intenția de a-l escorta pe Volodimir Zelenski din Kiev, însă președintele ar fi refuzat propunerea, solicitând însă mai multă muniție.

În prealabil, Zelenski discutase vineri seara, la telefon, cu președintele american Joe Biden: „Tocmai am discutat cu peședintele SUA despre sancțiuni mai puternice, asistență defensivă concretă și o coaliție anti-război. Sunt recunoscător Statelor Unite pentru sprijinul puternic acordat Ucrainei!”

VIDEO Se teme de cel mai sumbru scenariu în conflictul Rusia - Ucraina: „Suntem la câteva zile de sfârșitul lumii dacă se bagă cineva”

Citește și alte știri de actualitate:

VIDEO Gest curajos al rusului Rublev » Mesajul transmis lui Putin, chiar pe camera TV, după calificarea în finala de la Dubai

VIDEO Dayana Yastremska a fugit de război în România, dar părinții au rămas la Odesa » Mesaj sfâșietor: „Au făcut totul ca noi să plecăm. Mamă, tată, vă iubim!”

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (37)
ionica007
ionica007  •  27 Februarie 2022, 09:19

Autorii morali ai acestor evenimente stau acum bine merci, privesc la tv, condamna razboiul si asteapta ''reconstructia'' Ucrainei.

remarque
remarque  •  26 Februarie 2022, 20:56
Postat de elgabri pe 26 Februarie 2022, 16:16

Daca Germania pierde piata UE e cam falimentara vezi cat exporta in UE

saracii germani. De activele bancare ale unui sistem bancar cum este cel german ai auzit? Stii cat de mari sunt acestea in raport cu PIB-ul Germaniei? Iti poti inchipui ca exista indivizi, orase sau chiar tari care pot trai o vreme din ceea ce au agonisit? Vrei sa induci ideea ca Germania nu exista daca Putin opreste gazul? Singurul care poate trai pe planeta fara sa faca nimic e Gigi Becali?

remarque
remarque  •  26 Februarie 2022, 20:52
Postat de Costel Tudor pe 26 Februarie 2022, 19:24

Bine ar fi dacă ați posta și imagini , de exemplu din fosta Iugoslaviei , cu urmările bombardamentelor americane !

desigur, razboiul e la fel de mizerabil, oricine il face. Din punctul tau de vedere e o scuza pentru Putin? Da o oarecare legitimitate agresiunii?

Vezi toate comentariile (37)
Comentează
Close