INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  UCRAINA

Mircea Lucescu a fost operat astăzi de coxartroză » Ce i-a spus chirurgul ucrainean directorului Gazetei!

În vârstă de 77 de ani, Mircea Lucescu a fost supus astăzi unei intervenții chirurgicale de coxartroză la șoldul stâng.
În vârstă de 77 de ani, Mircea Lucescu a fost supus astăzi unei intervenții chirurgicale de coxartroză la șoldul stâng.

Articol de - Publicat luni, 01 mai 2023 17:09 / Actualizat luni, 01 mai 2023 18:01

În vârstă de 77 de ani, Mircea Lucescu a fost supus astăzi unei intervenții chirurgicale de coxartroză la șoldul stâng. Profesorul Kosiakov i-a spus lui Ovidiu Ioanițoaia că e foarte mulțumit de rezultatele operației și că, după 4-5 zile în spital, antrenorul va începe un program de durată pentru recuperare.

Încă de sâmbătă, 22 aprilie, imediat după Dinamo Kiev - Shakhtar 1-1, Mircea Lucescu a anunțat la conferința de presă că se va opera. Durerile provocate de coxartroză (degradarea lentă, progresia ireversibilă a cartilajului articular de la nivelul șoldului) deveniseră insuportabile.

Mircea Lucescu ar putea să nu mai revină la Dinamo Kiev după operație » Meciul cu Shakhtar ar putea fi ultimul al carierei
ANTRENORI
Mircea Lucescu ar putea să nu mai revină la Dinamo Kiev după operație » Meciul cu Shakhtar ar putea fi ultimul al carierei

Săptămâna trecută i s-a schimbat stentul coronarian lui Mircea Lucescu

„Voi face la Kiev intervenția chirurgicală, pentru că am încredere în doctorii ucraineni. Aș fi putut merge în alte țări, dar am hotărât să mă operez aici. Este important pentru echipă, e important pentru club”, a declarat antrenorul în vârstă de 77 de ani.

A doua zi a fost internat în spital, dar operația nu a putut fi făcută imediat. Știind că a avut în trecut probleme cardiace, suferind două preinfarcturi (unul în 1992, când era la Brescia, altul în 2009, la Șahtior), medicii au cerut un control cardiologic detaliat. 

Rezultatele acestui examen amănunțit au fost bune. Totuși, s-a considerat că ar fi ideal ca stentul coronarian să fie schimbat, ceea ce s-a și întâmplat. Doar că, după o asemenea procedură, pacientul avea nevoie de câteva zile de pauză înaintea intervenției chirurgicale.

40 de minute a durat operația lui Mircea Lucescu

Operația a avut loc astăzi, la Centrul Național de Ortopedie și Traumatologie de la Kiev. O intervenție de coxartroză la șoldul stâng care a durat 40 de minute, fiind efectuată de profesorul Oleksandr Kosiakov.

La scurt timp după ieșirea din operație, Mircea Lucescu a vorbit cu directorul Gazetei, Ovidiu Ioanițoaia, care a discutat și cu profesorul Kosiakov. Reputatul chirurg ortoped ucrainean s-a declarat foarte mulțumit de rezultatele operației. Tehnicianul va mai sta 4-5 zile în spital, apoi va începe un program de durată pentru recuperare.

Se retrage Mircea Lucescu?

Pe 22 aprilie, „Il Luce" a anunțat și că, temporar, va fi înlocuit la Dinamo Kiev: „Responsabilitatea va fi preluată de Oleksandr Shovkovskyi pentru viitoarele meciuri, îl voi ajuta cât pot de mult și sper ca echipa să continue să joace bine și să aibă rezultate bune".

Prima partidă a lui Dinamo Kiev cu Oleksandr Shovkovskyi pe bancă, antrenor principal, s-a disputat vineri, 28 aprilie. Kievenii au învins, 3-1 cu Metalist Harkov la Ujgorod.

Foarte probabil, Shovkovskyi va rămâne la alb-albaștri până la sfârșitul sezonului. Este posibil ca Lucescu să se retragă, după o carieră de 44 de ani.

Citește și alte știri despre stranieri:

Dennis Man, a doua etapă la rând cu gol + Ionuț Radu, învins pe terenul lui Marseille

Învins de Ronaldo, Șumudică și-a criticat jucătorii: „E treaba mea să-i învăț elementele de bază?”

„Fii, bă, bărbat! Cine-i om noaptea să fie și ziua!” » Cea mai dură reacție după imaginile din club cu Albu și Borza

Bogdan Andone, devastator după meciul cu FCSB: „Dați afară sau desființați! Nu știu cine poate să facă ceva cu ei” + acuzații grave: „Mi-au spus jucătorii”


Comentarii (1)
gazistu
gazistu  •  02 Mai 2023, 13:57

Multa sananate, nea Mircea! e cazul sa lasi banii si sa te intorci in tarisoara ta, cat mai poti antrena.. ai o varsa,.,... da-i incolo de bani!!!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează