INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  DINAMO KIEV

DINAMO KIEV. Lucescu, avertizat în Ucraina: „Ai 75 de ani, e imposibil! Nu ești la Șahtior, nu poți câștiga titlul”

Mircea Lucescu, 75 de ani mâine, a zburat dimineață spre Kiev, convins să mai participe la o nouă discuție de Igor Surkis, patronul lui Dinamo Kiev, în ciuda atacurilor declanșate de ultrași. +17   FOTO
Mircea Lucescu, 75 de ani mâine, a zburat dimineață spre Kiev, convins să mai participe la o nouă discuție de Igor Surkis, patronul lui Dinamo Kiev, în ciuda atacurilor declanșate de ultrași.

Articol de - Publicat marti, 28 iulie 2020 12:10 / Actualizat marti, 28 iulie 2020 12:11

Mircea Lucescu, 75 de ani mâine, a plecat dimineață spre Kiev, convins să mai participe la o nouă discuție de Igor Surkis, patronul lui Dinamo Kiev, în ciuda atacurilor declanșate de ultrași.

"Lucescu era deprimat"

"Am vorbit cu el la telefon, era deprimat, nu se aștepta la o asemenea presiune împotriva lui", a dezvăluit Igor Țîganîk, un ziarist de televiziune local, prezentatorul emisiunii Profutbol. "Oricum, nu vine pentru a intra în război cu Șahtior, nu are sentimente revanșarde, vrea doar să construiască o echipă care să se poată lupta în Champions League și care să-i concureze pe «mineri» în campionatul intern".

Tocmai Surkis l-ar fi convins să se urce în avion, transmițându-i că o mână de oameni nu schimbă viitorul grupării. Acesta nu a făcut niciun pas în spate: "Lucescu e antrenorul lui Dinamo Kiev". Chiar dacă fanii radicali tocmai lansaseră o altă salvă de tun: "Îți promitem nu doar o primire «călduroasă», ci și condiții grele de muncă. Vor fi milioanele cel mai dificil de câștigat în întreaga carieră. Nu putem uita că ai spus cândva că Ucraina și Rusia sunt aceeași țară". Susținerea jucătorilor, mai ales a căpitanului Serghei Sidorciuk, i-a arătat însă că echipa e de partea noului antrenor.

"Să începi construcție de la zero la 75 de ani... Nimeni nu va avea răbdare cu el"

Dacă, totuși, va rămâne la Kiev, Lucescu nu va avea nici pe departe condițiile de la Donețk. "La Șahtior, a fost susținut de tot clubul, ceea ce nu se va întâmpla la Dinamo", îi transmite Viktor Gracev, fost fotbalist al "minerilor", în presa ucraineană.

Acesta crede că întreaga situație nu îl avantajează pe tehnician: "Are 75 de ani, nu 60, nu 50. Îi doresc sănătate, dar să începi construcția de la zero la o asemenea vârstă... Dinamo e foarte jos. Mă îndoiesc că va putea realiza ce și-a propus. E aproape imposibil să creezi o echipă nouă într-un an sau doi. Și nimeni nu va avea răbdare cu el, uitați-vă cât de ostili îi sunt suporterii acolo!".

"Lucescu nu poate câștiga campionatul. E nerealist"

Gracev spune că "dacă Lucescu va reuși să se califice cu Dinamo în grupele Champions League, va fi perfect pentru prestigiul clubului, ca să nu mai vorbesc de aspectul financiar. Dar campionatul nu-l poate câștiga. Văzând diferența dintre Șahtior și Dinamo, e nerealist în următorii doi ani, cel puțin".

Citește mai multe știri despre Mircea Lucescu:

Mircea Lucescu a plecat azi spre Kiev! Urmează noi discuții cu Surkis » Mesajul transmis la aeroport

Mircea Lucescu, sabotat! Ce i-au făcut șefii lui Șahtior după ce a semnat cu Dinamo Kiev

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (2)
clarvazatorul
clarvazatorul  •  28 Iulie 2020, 14:35
Postat de andrei.f pe 28 Iulie 2020, 12:23

Observațiile sunt pertinente, la vârsta asta e mai bine să-ți îngrijești de sănătate decât să aduni cu lăcomie bani. Sănătatea e mai importantă decât euroi !

Pai mai bine si-ar ingriji nepotii, dar nu aduna bani cu lacomie! Nu o face pentru bani. Poate e placerea lui. Care e problema? Problema-i ca s-a bagat in discutii politice in Ukraina...

andrei.f
andrei.f  •  28 Iulie 2020, 12:23

Observațiile sunt pertinente, la vârsta asta e mai bine să-ți îngrijești de sănătate decât să aduni cu lăcomie bani. Sănătatea e mai importantă decât euroi !

Vezi toate comentariile (2)
Comentează