INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  DINAMO KIEV

Mircea Lucescu, comparat cu Valeri Lobanovski la Dinamo Kiev: „Cine s-ar fi așteptat să facă asta?”

Igor Surkis, președintele lui Dinamo Kiev, afirmă că ”Lucescu nu a realizat aceste performanțe cu prima echipă, ci cu rezervele”.
Igor Surkis, președintele lui Dinamo Kiev, afirmă că ”Lucescu nu a realizat aceste performanțe cu prima echipă, ci cu rezervele”.

Articol de - Publicat vineri, 02 octombrie 2020 17:19 / Actualizat vineri, 02 octombrie 2020 18:57

Igor Surkis, președintele lui Dinamo Kiev, afirmă că ”Lucescu nu a realizat aceste performanțe cu prima echipă, ci cu rezervele”. Și-a amintit prin ce a trecut marele Lobanovski înainte de a juca semifinalele Ligii Campionilor cu Dinamo.

Igor Surkis, cândva un dușman pentru Mircea Lucescu, pe vremea când era la Șahtior, evidențiază tot ce a făcut antrenorul în numai două luni la Dinamo Kiev. Supercupa Ucrainei, locul 1 în campionat și calificatea în Champions League. Toate în condiții dificile.

Comentând tragerea la sorți de joi, alb-albaștrii urmând să joace cu Juventus, Barcelona și Ferencvaros în grupa G, președintele clubului afirmă: ”Nu îmi pare rău. La acest nivel, nu mai există adversari slabi, în fiecare meci vezi exact care e adevăratul tău nivel. Jucătorii au ambiție, iar un antrenor experimentat știe cum să pregătească partidele indiferent de numele rivalilor”.

„Ce nu puteți ignora”

Nu ascunde ce i-a transmis Luce: ”Mister mi-a zis că e departe de a fi mulțumit total de calitatea jocului”. Dar știe ce a găsit tehnicianul la Kiev: ”De la început, situația a fost grea. 40 la sută dintre fotbaliști erau accidentați”. Le-a spus jurnaliștilor: ”Indiferent cât de bună este analiza făcută de voi asupra jocului, nu puteți ignora că în unele meciuri centrul defensivei a fost format din Zabarnîi și Sirota (n.r. 18 și 20 de ani), care tocmai au fost chemați la naționala Ucrainei. Nimeni nu se aștepta ca Mikolenko, fundașul stânga, să fie mutat stoper, Șaparenko să devină cel mai important jucător al echipei, iar Rodrigues să îl scoată din formula de start pe Țigankov. În realitate, Lucescu nu a realizat aceste performanțe cu prima formație, ci cu rezervele”.

„Valeri mi-a zis: «Trebuie să schimbăm echipa»” 

A comparat ceea ce a făcut Luce cu experiența trăită de Valeri Lobanovski. ”Îmi amintesc că, în 1996, am fost eliminați de modesta Neuchatel Xamax din Cupa UEFA, și am zburat spre Kiev distruși. Iar Lobanovski a spus în avion: «Trebuie să schimbăm echipa». După doi ani și jumătate, Valeri a atins semifinalele Ligii Campionilor”

Mister va analiza fiecare adversar în detaliu și îi va pregăti pe băieți. Cu vasta experiență a lui Mircea Lucescu, totul e posibil
Ognjen Vukojevici, antrenor secund Dinamo Kiev

Când a venit Lucescu, toți am plecat de la zero, fiecare a trebuit să demonstreze că merită să joace. Antrenorul nu a mai ținut cont de trecut
Mikola Șaparenko, mijlocaș Dinamo Kiev 

Dinamo Kiev e foarte solidă, cu un antrenor expert, Mircea Lucescu, cel care a scris istorie la Șahtior
Pavel Nedved, vicepreședinte Juventus 

Mircea Lucescu a apărut pe banca lui Dinamo Kiev, vulpea bătrână care poate valoriza tinerele talente ale echipei ucrainene
Gazzetta dello Sport

”Un om care vrea să-i ajute cu toată inima”

Chiar și unii dintre cei mai mari contestatari ai numirii lui Lucescu la Dinamo Kiev au dat înapoi după calificarea în grupele Ligii Campionilor. Printre ei, analistul ucrainean Oleg Fedorciuk. ”Nu-mi amintesc un asemenea caz, ca fanii, foștii jucători și antrenori ai lui Dinamo să-și exprime opoziția față de un nou tehnician. Respingerea a fost totală. Nimeni nu credea în Mircea Lucescu. Doar rezultatele îl puteau salva”, a scris acesta pe site-ul Tribuna. ”Totul l-a forțat pe Lucescu să să mobilizeze la maximum. Să locuiască la baza de pregătire și să apeleze la întreg talentul său pentru a reuși ce și-a propus”. Și Fedorciuk a mai observat ceva: ”Jucătorii lui Dinamo au simțit că nu îl au în față pe arogantul Lucescu, pe care îl văzuseră la Șahtior, ci un om care vrea să-i ajute cu toată inima. Și cea mai nouă parte a istoriei lui Dinamo Kiev începe cu opt meciuri fără înfrângere”.

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Prima reacție a lui Dan Petrescu după ce a văzut grupa din Europa League: „Degeaba suntem mulțumiți dacă nu facem puncte! Vreau să ne calificăm”

Dinamo Kiev, asalt pentru Tudor Băluță! Igor Surkis confirmă negocierile: „Am trimis deja oferta”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează