INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  UCRAINA

Mircea Lucescu, la un club de top din Europa? Unde îl vede fostul „Balon de Aur”: „Ar fi bine primit acolo”

Mircea Lucescu, antrenor Dinamo Kiev
Mircea Lucescu, antrenor Dinamo Kiev

Articol de GSP - Publicat duminica, 02 mai 2021 11:44 / Actualizat duminica, 02 mai 2021 11:57

Fostul mare jucător brazilian Rivaldo (49 de ani) îl vede pe Mircea Lucescu (75) antrenând în unul dintre campionatele de top ale Europei.

La 75 de ani, Mircea Lucescu continuă să scrie istorie. „Il Luce” a câștigat campionatul cu Dinamo Kiev în acest sezon și se află la un pas de a reuși „dubla” internă, întrucât Dinamo este calificată în finala Cupei. Mircea Lucescu este unul dintre cei mai titrați antrenori ai tuturor timpurilor, cu 34 de trofee în palmares, dar a antrenat doar în unul dintre campionatele de top ale Europei: Italia, unde le-a pregătit pe AC Pisa, Brescia și Inter, pentru scurt timp.

Deși se apropie de 76 de ani, Mircea Lucescu este încă capabil să preia o echipă dintr-un campionat prestigios al continentului, consideră Rivaldo, fost Balon de Aur.

Rivaldo, despre Mircea Lucescu: „A trecut pe sub radarul echipelor mari europene”

„Poate este adevărat că Lucescu a trecut cumva pe sub radarul echipelor mari europene în ciuda celor 33 de trofee (n.r. - 34 cu titlul din acest sezon) câștigate în carieră. A avut o experiență scurtă în Italia alături de Inter acum mai bine de 20 de ani, dar acum este mult mai experimentat și se poate descurca mult mai bine. Acestea fiind zise, cred că a fost trecut puțin cu vederea, dar are calitățile necesare să antreneze echipe bune de club din Europa.

Dacă încă trăiește fotbalul cu entuziasm, sunt sigur că i-ar plăcea să antreneze un club mai mediatizat din ligile mari ale Europei. Va depinde de voința sa și de agenții săi, dar dacă judecăm după realizările pe care le are în spate, nu am dubii că ar fi bine primit la un club din Spania, Anglia sau Italia și că ar face o treabă bună acolo”, a spus Rivaldo pentru Betfair.

E normal să vedem o ostilitate din partea fanilor din cauza titlurilor câștigate alături de clubul rival. Va fi nevoie de timp pentru ca fanii lui Dinamo Kiev să accepte ideea că el este acum antrenorul echipei, dar sunt sigur că dacă va continua să câștige titluri pentru ea, fanii îl vor ierta mai repede. 
- Rivaldo

Mircea Lucescu, primă uriașă în Ucraina

„Il Luce” va primi suma de 3,5 milioane de euro din partea patronului lui Dinamo Kiev, bonus pentru câștigarea campionatului, accederea în grupele Champions League și câștigarea Supercupei, Românul poate lua să-și mai aducea un trofeu în palmares, Cupa Ucrainei, jucând pe 13 mai în finala cu Zorya.

VIDEO. Povești savuroase cu Victor Pițurcă și Mircea Lucescu

Mai multe știri despre Mircea Lucescu:

Mircea Lucescu, interviu EXCLUSIV din postura de campion al Ucrainei: „Aș fi putut sta liniștit. Dar eu nu pot trăi liniștit”

Mircea Lucescu l-a amenințat pe jucătorul care l-a udat cu șampanie: „Te așteaptă o amendă mare!”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
1566178743642986
Vlad Hartea  •  02 Mai 2021, 17:29

Ati uitat-o pe Reggiana pe care a si retrogradat din Seria A !!

853246084756615
Marcel Popa  •  02 Mai 2021, 14:21

Astea sant povesti ,tot respectul pt.Lucescu dar romanii sant inca slugile Europei ,deocamata vestul spune pas inclusiv antrenorilor de fotbal.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează