INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  SELECȚIONER

Mircea Lucescu, în atenția naționalei care a impresionat la EURO 2020: „Am auzit că se vorbește de el”

Mircea Lucescu +29   FOTO
Mircea Lucescu

Articol de GSP - Publicat luni, 02 august 2021 18:38 / Actualizat luni, 02 august 2021 19:22

Andriy Shevchenko a părăsit naționala Ucrainei, deși a avut un parcurs spectaculos la EURO 2020, iar Mircea Lucescu este văzut ca un posibil înlocuitor.

Ajunsă în sferturile EURO 2020, Ucraina a rămas fără selecționer, după ce Shevchenko și-a anunțat plecarea, iar federația ucraineană caută cea mai bună variantă pentru a-l înlocui pe fostul Balon de Aur.

Mircea Lucescu, văzut cea mai bună variantă pentru Ucraina

Ivan Getsko, fost internațional, spune că are informații că Mircea Lucescu ar fi dorit pe banca Ucrainei.

„În ceea ce mă privește, aș vrea să-l văd pe Serghei Rebrov în acest rol. Dar el are contract cu o echipă nouă și e greu de realizat. 

Am auzit că se vorbește de Mircea Lucescu. Cu toate acestea, nu cred că Dinamo Kiev se va despărți de el așa ușor. Și nu știu dacă un antrenor străin ne va ajuta imediat. Nu am avut un start bun în calificări”, a spus Ivan Getsko, citat de site-ul zbirna.24tv.ua.

Mircea Lucescu (75 de ani) a preluat-o pe Dinamo Kiev în vara lui 2020, iar în primul sezon a câștigat campionatul, Cupa și Supercupa și a calificat echipa în grupele Champions League.

De-a lungul carierei, Il Luce a mai fost selecționer de două ori, pregătind naționalele României și Turciei. A mai fost antrenor la Corvinul, Dinamo, Pisa, Brescia, Reggiana, Rapid, Inter, Galatasaray, Beșiktaș, Șahtior și Zenit.

Presa ucraineană a înaintat ca favorită varianta Rebrov, 47 de ani, fost internațional cu 15 goluri în 75 de meciuri și secundul naționalei în 2010-2011. Acesta le-a cerut avocaților să vadă cum poate rezilia contractul cu Al Ain. Dacă nu va reuși, pe listă se mai află și Miron Markevici, 70 de ani, ultima dată la Dnipro, în 2016.

VIDEO Lucescu: „Am inventat un mod aparte de a antrena! Asta trebuie să faci pentru performanță și rezultate!"

Citește și: 

CFR Cluj și-a aflat posibilele adversare din play-off-ul Ligii Campionilor » +Cu cine pot pica clujenii în Europa League în cazul unei eliminări cu Young Boys

Fatih Terim, declarații de ultimă oră: „Moruțan la Galata? Imposibil pe banii ăștia!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
88gore88
88gore88  •  02 August 2021, 20:24

Chiar nu-l înțeleg pe Nea Mircea. Tot aduna milioane de la bogații Ucrainei de parca ar fi un haiduc modern. Vino acasă, Dinamo are nevoie de tine. Cumpără clubul,devino manager general și pune-l pe Răzvănel antrenor. "Biznis" de familie, ce naiba tovarase!

dinamo100
dinamo100  •  02 August 2021, 19:52

Ar fi gresit ca Lucescu sa preia postul de selectioner al Ucrainei. In primul rand el e un creator de echipe pas cu pas, la fiecare antrenament, este excelent in a forma si lansa jucatori. Chiar daca are multa experienta, nu i se potriveste rolul de selectioner. A inceput o treaba foarte buna la Dinamo Kiev, trebuie s-o continue acolo si are toate conditiile sa urce si mai sus aceasta echipa.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează